Fødselshistorien (Caroline)
Hjem Add me Cosmopharma Instagram

0

Fødselshistorien

Klokken 07:00 den 20. april 2017 møtte vi opp på sykehuset for å bli satt i gang, 11 dager på overtid. Da ble vi sjekket og fikk ctg skanning. Hadde allerede da sammentrekninger med jevne mellomrom, men kjente de ikke. Jeg fikk en egen seng, og ventet på å få et rom. De sjekket hvor moden jeg var og hvordan det sto til med åpningen. Jeg var veldig moden, og åpningen var 3-4cm. Jeg slapp heldigvis ballong, og fikk heller tablett kl 08:00. Når den var tatt, hadde de endelig funnet et rom vi skulle være på i ventetida. Der var det allerede ei som lå, men vi fikk skillevegg i mellom, og var langt fra hverandre. Var et stort rom. Mens vi ventet på at noe skulle skje spilte vi kort, leste, spilte på ipad, snakket og koste oss.

Rundt 10:30 begynte jeg å kjenne det veldig svakt, men merket ikke noe til det. Kunne fremdeles løpe rundt nesten. Klokken 12:30 ble jeg sjekket på ny, men det var ingen endring. Men siden jeg kjente riene litt, ville de vente med å gi ny tablett, og ba meg heller gå litt. Vi gikk da opp å kikket i kantinen, så ned i kiosken. Marius ville spise der nede, men jeg skulle opp på rommet, for jeg syntes det begynte å gjøre vondt. Når vi kom opp la jeg meg rett ned på senga, og fant ut at jeg ville ha varme kluter. Klokken 13:00 ringte Marius på de, slik at vi fikk varmekluter. Klokken 13:30 fikk jeg de til å sjekke ctg på ny, som viste regelmessige rier der det var 6-7 rier i løpet av 10 minutter. Klokken 14:45 ca. ble jeg trillet inn på en fødestue. Jeg hadde fremdeles kun 3-4cm åpning. Vi fikk også ny jordmor og jordmorstudent klokken 15:00.

Det var ikke så mye som skjedde, så klokken 17:30 tok de vannet. Klokken 19:30 fikk jeg epidural. Da hadde jeg 5 cm åpning. Og jeg klarte verken å spise eller puste, da riene var så sterke at jeg ikke fikk slappe av mellom de. Hadde sagt jeg ikke ville ha epidural, men jeg var så sulten og sliten etter rier konstant siden 13:00 uten noe særlig pause. Når epiduralen begynte å virke, fikk jeg i meg mat, jeg og Marius fikk se fotballkamp, og vi koste oss. Riene var fremdeles det samme. Klokken 22:00 fikk vi ny jordmor for natten.

Klokken 23:00 hadde jeg 7 cm åpning. Endelig tenkte vi. Nå må det jo nærme seg noe. Men den gang ei. I løpet av natten fikk vi hvilt litt, og jeg pustet meg fint gjennom riene mens jeg hvilte. Ikke spør meg om hvordan jeg klarte å sovne mens jeg hadde rier, men jeg var så sliten at jeg klarte ikke å holde øynene åpne. Gjennom hele natten byttet jordmoren ut elektroden på hodet til Marcus hele 4 ganger, da hun ikke følte den virket. Gjorde ingenting for å få noe fremgang på cm som ikke ville åpne seg noe mer. Fikk drypp, men det var veldig svakt. På morgenen rett før hun gikk av vakt hadde jeg endelig 9 cm åpning. Da var det bare yes, nå må det jo nærme seg veldig. Bare en cm igjen. Den gang ei.

Klokken 07:30 kom det ny jordmor til oss igjen, og det var hun vi hadde på morgenen før. Vi var så glade for å se henne igjen. Hun var helt overrasket over at vi ikke hadde fått, for hun var sikker på at vi kom til å få i løpet av dagen før. Så sterke riene mine var. Hun økte på med drypp, og ordnet mat til oss, snakket masse med oss, og bare ventet.

Klokken 12:45 fikk jeg endelig begynne med pressrier, da hadde jeg endelig 10cm åpning. Jeg var kjempeflink til å presse fikk jeg beskjed om.

Lege og overlege kom inn 13:45, de sjekket hvordan det stod til. Ble også sjekket med ultralyd, da det virket som om han hadde lagt seg i tverr med hodet. Og det hadde han gjort, derfor kom han seg ikke lengre ned uansett hvor bra jeg presset. Det ble bestemt at han måtte få hjelp med sugekopp, og så skulle jeg klare å presse han ut selv når de hadde fått hjulpet han forbi åpningen med hodet. Men lillegutt bestemte seg for å snu enda mer på hodet, så de måtte bruke sugekopp helt ut, og i tillegg klippe for å få han ut. I løpet av denne tiden kom også en jordmor til inn, og to barnepleiere (ene student). Heldigvis var jeg flink til å presse, så vi slapp keisersnitt. Var så bestemt på å presse han ut selv, og det klarte jeg. Når hodet var ute, spurte jeg fint om jeg kunne presse ut resten også, for jeg klarte ikke å holde igjen. Og det var heldigvis ingen problem. Klokken 14:06 var han endelig ute. Hjerterytmen hans var helt fin gjennom hele fødselen, til og med på slutten. 

Med en gang han kom til verden, viste han at lungene hans fungerte. Han var 3550gram og 50cm. 37cm rundt hodet. Helt perfekt. 

Hvordan var din fødsel?

#fødselshistorie #mammalivet #mamma #fødsel #baby2017 #aprilbaby #aprilbaby2017


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Caroline

  Jeg heter Caroline og er 25 år. Jeg er barne og ungdomsarbeider og stortrives i jobben min. Jeg er samboer, og mamma til en liten gutt født i april 2017. instagram: fotocaroo

  Stikkord:
  Caroline Johannessen Follow my blog with Bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta