Caroline - 26 år, samboer og mamma hits
Hjem Add me Cosmopharma Instagram

0

Hvor langt på vei:

31+0

Dager igjen av svangerskapet:
66

Hvor stor er babyen:
Ca 39cm og veier ca 1,79kg i starten av uka og ca 1,95kg i slutten.

Ukens must have(s):
Ingenting

Kjenner du mye til den lille mageboeren:
Ja, det er ei veldig aktiv frøken. Spesielt på morgen, kveld og natt.

Plager:
Bekkensmerter, lavt blodtrykk. Sliter med søvn.

Kjønn på babyen:
Jente

Hvordan sover du om natten:

Både bra og dårlig. Noen netter sover jeg veldig godt, mens andre netter ligger jeg våken store deler av natta. Og da er det helst pga bekkensmertene.

Fødselsforventninger:
Håper at det går mye bedre denne gang, og at hun kanskje vil komme ut tidligere enn broren, for at jeg skal slippe å settes i gang på overtid denne gang også.

Humør:
Ganske så greit. Litt trett og sliten, men prøver så godt jeg kan å holde humøret oppe. Heldigvis har vi en liten godgutt som gjør det enkelt å bli glad igjen ganske kjapt.

Vektøkning:
10kg.

Innkjøp:
Ingenting, har det meste fra før av.

Kontroll:
Neste blir i romjula.

Strekkmerker:
Ingen

 • 0

  Nå tenkte jeg å starte med å blogge litt igjen. Og da kan jeg starte med at vi venter ei lillesøster i februar. Vi gleder oss enormt, og det meste er klart. Vi har jo forsåvidt alt fra storebror, så da slipper vi heldigvis å kjøpe så mye denne gang. I dag er det 10 uker til termin, og føler endelig at tiden begynner å gå fort.

  Jeg sliter med bekkenet, så får ikke jobbe denne gang. Sist fikk jeg jobbe frem til permisjonen min, selv om jeg slet litt med bekkenet da også. Men da hadde jeg ingen å passe på, å kunne sove/slappe av etter jobb. Det kan jeg ikke denne gang, da jeg har en på 1,5år som trenger meg. Jeg kan ikke gå tur, da blir jeg liggende i flere dager, utrolig kjipt. Men heldigvis kan vi finne på mye annet gøy.

  Siden jeg er sykemeldt, går dagene mine mye til det samme. Slappe av, spille spill, strikke og gjøre klar middagen før jeg henter Marcus i barnehagen. Pappaen leverer han. Heldigvis har Marcus en pappa som er helt super. Så de dagene jeg ikke klarer å gjør så mye, så gjør pappaen mye kjekt med han og hjelper meg mye. Så jeg kan heldigvis ikke klage.

  Still gjerne spørsmål om det er noe dere lurer på, eller ønsker at jeg skal skrive om. 

 • 0

  Mens jeg venter på at lillegutt skal melde sin ankomst, deler jeg noen bilder av meg som baby med dere. 

  Hva synes dere? 

 • 2

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 41 uker (41 uker + 0 dager). Er dermed på overtid. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser.   Humør: Greit. Men veldig lei, og kjeder meg utrolig mye. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting

  Utstyr vi mangler: Har alt vi trenger.

  Ukens cravings: Ingenting

  Plager: Ingenting. Bare trett og sliten.

  Hvordan sover du om natten: Fremdeles bra. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få lillegutt i hendene mine. Og begynne livet som en familie. 

  Neste kontroll: Overtidskontroll 16 april. Håper virkelig han har kommet før dess. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke41 #babymage #pregnant

 • 4

  I dag er endelig dagen vi har ventet på. Termindagen. Tenk, vi har allerede klart å komme oss til denne datoen. Føler det har gått så fort. Blir spennende å se når han velger å komme, selv om jeg har ingen tro på at han kommer med det første. Det får tiden vise. Uansett når han bestemmer seg for å komme, er alt klart til han, og han er hjertelig velkommen når han er klar. Vi gleder oss noe enormt til å møte ham, og starte livet som en familie. Regner med at det blir tøft i starten, men heldigvis blir det bedre etterhvert en kommer inn i rutinene.    Når tror dere han kommer? 

 • 1

    
  Uke 18                                            Uke 22                                        Uke 27

    

  Uke 31                                           Uke 34                                         Uke 37

    

  Uke 38                                          Uke 39                                           Uke 40


  Hva synes dere om utviklingen? 

 • 1

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 41 uker (40 uker + 0 dager). Han kan komme når som helst, og håper han kommer av seg selv, vil ikke bli satt i gang. 

  Dager igjen av svangeskapet: 3 dager igjen. Jeg har vært gravid i 280 dager. 98,9% er nå gjennomført.

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser. Er ikke så mye spark, men helst føtter, rumpe, rygg som stikker ut. 

  Babyen er så stor som: Står ingenting om det denne uken. Men han er ferdig, og er rundt ca 3,5kg. Blir spennende å se hvor stor han er når han kommer ut.   Humør: Helt flott. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting

  Utstyr vi mangler: Har alt vi trenger.

  Ukens cravings: Ingenting

  Plager: Ikke så mye i grunn. Hadde svangerskapskløe og utslett, men med en gang jeg klør eller får utslett, så smører jeg krem på. Så det blir holdt i sjakk. 

  Hvordan sover du om natten: Fremdeles bra. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg noe helt enormt. Til å få tilbake kroppen min og til å møte lillegutt. Og veldig spent på hvordan fødselen starter, når og hvor lenge den varer. 

  Neste kontroll: 11 april hos jordmor. Siste time hos jordmor, før det er sykehuset som overtar. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke40 #babymage #pregnant

 • 2

  Disse to dagene har jeg virkelig fått det for meg. Fått gjort mye klart til lillegutt kommer. Han kan jo komme når som helst nå. Har ikke så mye mer jeg trenger å få gjort før ban kommer nå. Her er det jeg har klart å fått gjort ferdig:

  • senga hans (sprinkelsengen venter jeg med til han flytter inn på eget rom)

  • stelleplass (både på badet og i nødstilfeller på natta)

  • babygym

  • kurv i stua

  • vogn

  • bilstol er i bilen

  • fødebagen er ferdig pakket og klar (kanskje på tide)

  • vasket babynestet

  • sortert og lagt klær fint på plass i skapet av det han kan bruke i starten

  Har ikke tatt dyne eller teppe oppi her enda, da jeg venter med de til han er født. For å se hva jeg trenger oppi når han sover. Muligens det blir teppet jeg har pakket med til sykehuset.

  I den øverste skuffen til venstre har jeg bleier, salve, våtservietter og annet nyttig i, og den til høyre har jeg bytteklær i. Har ikke så mye oppi, da dette kun er hvis han må ha skift på nettene, og for å slippe å gå på naborommet å bytte. Tar det på soverommet da, med tanke på lys, og at han kan våkne mer av å gå ut av rommet.

  Vogna er helt klar, med dyne og vognteppe. Muligens det blir et teppe til oppi vogna, det kommer helt an på været og temperaturen.

  Nå holder jeg på å ommøblere litt på kjøkkenet, slik at hans ting får komme på plass i skaper, selv om de ikke haster så mye enda. Men greit å få det gjort før han kommer. Slipper jeg å stresse med det når han er her. Må også få kokt tuttene og de to flaskene vi har.

  Soverommet hans er ikke helt klart, men det haster ikke, siden han skal dele rom med oss den første tiden.

  Når gjorde du alt klart?

 • 0

  Nå har jeg fått svangerskapskløe, og jeg holder på å bli gal. Ikke bare kløe, men også eksem. Er så glad for jeg heller fikk dette kort tid før termin, enn lenge før. 

  Fredag var jeg på Lothepus konsert sammen med mamma. Vi skulle egentlig bare på konserten, men ble til at vi hjalp Randi med å selge tskjorter, hettegenser, solbriller, kondomer, cd plater og capser. Utrolig kjekk kveld, med god musikk og godt lag. Traff også mange kjente. 

  Når jeg kom hjem fra konserten rundt kl 01, gikk jeg å la meg, men da jeg la meg i sengen kjente jeg det klødde enormt nederst på magen. Smørte magen med en salve, og rundt kl 02 sovnet jeg. Når klokken ble 04:30, våknet jeg av at jeg klødde noe helt enormt. Jeg stod opp, prøvde å smøre meg med salve. Når jeg så i speilet var jeg helt rød nederst på magen, ene siden på magen og under armhulen og ene puppen. Prøvde å søke litt på hva jeg kunne gjøre for å få det til å stoppe. Når klokken ble 05:05 ringte jeg til føden for å spør om råd. De stilte meg mange spørsmål, og det endte med at jeg måtte komme inn. Var der en halvtime senere. Da kom jeg inn med en gang, og da hadde jeg fått enda mer utslett. Nå var det på begge sider, magen, bryst, armer, nakke og ben. De sjekket urin, blodtrykk og ctg. Alt var heldigvis helt fint. 

  Jeg skulle da bli sjekket av en lege. Måtte vente litt på henne, da hun var opptatt med en fødsel. Når hun kom inn til meg litt over 07, sjekket hun utslettet. Og hun var også usikker på hva dette var. Hun ville ikke legge meg inn, så jeg må heller opp på sykehuset i morgen tidelig for å ta blodprøve. Hun skrev også ut en medisin til meg. Den medisinen var helt grusom. Tok den når apoteket åpnet, og jeg bare sov og sov etterpå. Hjalp ikke fullt så mye på kløingen, og følte meg bare helt neddopet. På kvelden var det helt ekstrem kløe igjen, og for at jeg skulle klare å sovne tok jeg denne tabletten igjen. Sov helt til 11 i dag tidelig, og føler meg endelig litt mer våken først nå. Kommer ikke til å ta den tabletten igjen, for jeg følte mer at det var en sovetablett. Er heldigvis bedre med utslett og kløing nå, men kjenner jeg gruer meg til kvelden igjen. Er verst på kveld/natt, men håper det er borte nå. Jeg nyter hvertfall tiden jeg ikke klør nå. 


  Litt av utslettet, ikke så lett å se det på bildet. 

  Noen som har hatt dette og har noen tips til hva jeg kan gjøre når det klør så enormt? 

 • 3

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 40 uker (39 uker + 1 dager). Han kan komme når som helst. 

  Dager igjen av svangeskapet: 9 dager igjen. Jeg har vært gravid i 274 dager. 96,8% er nå gjennomført.

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser. Er ikke så mye spark, men helst føtter, rumpe, rygg som stikker ut. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 51 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 3,39 kilo i starten av uken og ca. 3,56 kilo i slutten. 

  Humør: Helt flott. 

  Innkjøp denne uken: Speil til bilen. 

  Utstyr vi mangler: Har alt vi trenger.

  Ukens cravings: Ingenting

  Plager: Litt vann i armer og ben på kveldene. Kynnere av og til. 

  Hvordan sover du om natten: Helt greit. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg noe helt enormt. Til å få tilbake kroppen min og til å møte lillegutt. Og veldig spent på hvordan fødselen starter, når og hvor lenge den varer. 

  Neste kontroll: 11 april hos jordmor. Går jeg over termin skal en jo henvises til føden i uke 40, men her blir det ikke før jeg er 40+5. Så muligens jeg tar kontakt med fastlegen i slutten av neste uke. Føler meg ikke helt trygg med ny time om så lenge, når det kan skje når som helst. 


  38 vs 39
   

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke39 #babymage #pregnant

 • 6

  I dag var jeg nesten 4 timer på føden. Hos jordmor i går fant vi ut at SF-målet ikke hadde steget på nesten 3 uker. Bevegelsene er heldigvis normale, så jeg bekymret meg ikke. Vi fant også ut at han endelig hadde festet seg i løpet av helgen. I dag var jeg innom hos legen, og da hadde jeg veldig høyt blodtrykk. Ble sendt inn til føden, og hadde mamma med meg, da samboer var på jobb.

  Når vi kom inn måtte vi vente i 45 minutter før vi fikk komme inn. Og når vi endelig kom inn fikk vi komme på en fødestue, for det var så travelt. Jeg hadde en kjempe koselig dansk jordmor, som jeg nå håper er på jobb når jeg skal føde. Hun sjekket hvordan babyen lå, og så gjorde hun klart til ctg måling. Det skulle jeg ligge med i 20-30 minutter, men ble 1t og 40 minutter i stedet, da de hadde det så travelt. Hun beklaget for all ventingen i dag, men det gikk helt fint. Jeg føler meg så mye tryggere, og gruer meg ikke fullt så mye til sykehuset likevell nå. Før hun dro, fikk jeg både vann og mat. Hadde aldri trodd jeg skulle få det. Og jeg var så sulten og hadde ikke sagt noe om det, så utrolig fornøyd med servicen i dag, og det at jeg faktisk fikk mat, og traff på den fantastiske jordmoren i dag.

  Når jeg var ferdig med ctg målingen, ble det ultralyd. Lillegutt gjorde seg ekstremt vanskelig. Han sparket bort, flyttet på seg og lekte med navlestrengen. Så hun som tok ultralyd måtte ha god tålmodighet i dag. Hun klarte det til slutt å få alle målene og sjekke hvordan det var med navlesnoren, og fant ut at lillegutt er 56 percentil. 50% er gjennomsnittet, så han er pittelitt større enn gjennomsnittet, men ikke mye.

  Alt var heldigvis bra, og det er bare til å vente til lillegutt vil komme ut å hilse på. Nærmer seg noe enormt, og jeg gleder meg så mye.

 • 10

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 39 uker (38 uker + 0 dager). Nærmer seg bare mer og mer. Kan komme når som helst. 

  Dager igjen av svangeskapet: 17 dager igjen. Jeg har vært gravid i 266 dager. 94% er nå gjennomført.

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser. Er ikke så mye spark, men helst føtter, rumpe, rygg som stikker ut. Merker at han har fått det trangt. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 50 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 3,2 kilo i starten av uken og ca. 3,37 kilo i slutten.   Humør: Ganske greit, til tross for at jeg har fått halsbetennelse og det verker i lunger, hals, nese, hode og ører. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting. Eller samboer kjøpte ny bil, som jeg skal kjøre. Trenger større bil enn de vi hadde, og byttet ut hans da min er mye bedre og nyere enn den han hadde. Så nå er vogn og bilstol på plass i bilen. 

  Utstyr vi mangler: Har alt vi trenger. Vurderer å kjøpe speil til å ha i bilen, og er alltid kjekt med mer klær bortsett fra bodyer, de har vi plenty av.  

  Ukens cravings: Kinder sjokolade. 

  Plager: Litt vann i armer og ben på kveldene. Og halsbetennelse med verk i lunger, hals, nese, ører og hode. Regner med at jeg er på bedringens vei nå. 

  Hvordan sover du om natten: Veldig dårlig. Har en hals og er så slakk på nettene, så har blitt veldig lite søvn på meg, og har våknet mellom 05 og 07 der jeg ikke har fått til å sove lengre. Tidlig oppe til tross for permisjon. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg noe enormt til å møte lillegutt nå. Kan jo skje når som helst. Og er veldig spent på hvordan og hvor fødselen starter, og hvordan jeg kommer til å reagere på riene. 

  Neste kontroll: 27 mars hos jordmor

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke38 #babymage #pregnant

 • 5

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 38 uker (37 uker + 0 dager). Det vil si at nå er han ikke lenger prematur, og får lov til å komme når som helst. 

  Dager igjen av svangeskapet: 24 dager igjen. Jeg har vært gravid i 259 dager. 91,5% er nå gjennomført, og det begynner å nærme seg veldig. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagen. Og også mye på nettene der jeg våkner av ham. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 48 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 3 kilo i starten av uken og ca. 3,17 kilo i slutten.   Humør: Veldig bra. Men samtidig litt trist da morgendagen er siste dag på jobb før permisjonen. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting. 

  Utstyr vi mangler: Har alt vi trenger. Vurderer å kjøpe speil til å ha i bilen, og er alltid kjekt med mer klær bortsett fra bodyer, de har vi plenty av.  

  Ukens cravings: Ingenting. 

  Plager: Litt vann i beina på kveldene. Begynte å bli litt mer våken, men er fremdeles trett og orker ikke så mye på ettermiddagene. 

  Hvordan sover du om natten: Har begynt å våkne mer av lillegutt om nettene, men sovner videre. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg noe enormt til å møte lillegutt nå. Vet det nærmer seg mer og mer, og det kan skje når som helst. Nå er han heller ikke prematur lengre, så nå får han lov til å komme når han er klar. 

  Neste kontroll: 27 mars. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke37 #babymage #pregnant

   

 • 8

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 37 uker (36 uker + 1 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 30 dager igjen. Jeg har vært gravid i 253 dager. 89,4% er nå gjennomført, og det begynner å nærme seg veldig. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagen, og kjenner også på nettene mer og mer. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 46 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 2,79 kilo i starten av uken og ca. 2,97 kilo i slutten.   Humør: Veldig bra. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting. 

  Utstyr vi mangler: Alltid kjekt med mer klær, bortsett fra bodyer, da vi har plenty av det. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Ingenting. 

  Plager: Trett og sliten. Masse nedpress og kynnere. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. I natt har jeg sovet litt mer enn natten før. Er ikke for jeg må på do, men jeg våkner av han lille når han er aktiv. I tillegg nedpress og kynnere. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å bli ferdig, og få møte lillegutt. Har så mye kynnere og nedpress nå, og folk kommenterer at det ser ut som han kan komme når som helst. Selv har jeg ikke troen på at han kommer før etter termin. Hvis det skal fortsette med så mye nedpress og kynnere som det har vært de siste to dagene, håper jeg virkelig at han bestemmer seg for å komme før tiden, men venter til jeg tidligst er 37+0. 

  Neste kontroll: 13 mars hos jordmor. Endelig nærmer det seg ny kontroll. Føler det er så lang tid mellom hver gang. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke36 #babymage #pregnant

 • 0

  Er det noen som har lyst til å være med på en tippekonkurranse, om når lillegutt kommer til verden, vekt, og lengde? Tok det på babyshoweren, bare til der var det navn i tillegg, siden han ikke får navn før han er født. Og den som er nærmest med å tippe rett, får en blogg anbefaling av meg. Der jeg linker til din blogg, og skriver hva jeg synes om bloggen din. 

  Litt info: 

  Jeg ble født 4 dager over termin. 

  Jeg var 2860gram og 47cm. 

  Samboer ble født 2,5mnd før tiden, så han var veldig liten og prematur. 

  Termin er 9 april.   Blir du med på konkurransen?

  Når tror du han blir født, hvor lang og tung tror du han blir? 
   

 • 3

  Nå har jeg endelig orket å gjøre stellebordet helt ferdig. Flyttet på badekaret inn på en kommode på soverommet. Synes det tok alt for stor plass under stellebordet. Eneste som mangler nå er å legge bleier og engangsklutene der jeg føler det blir mest naturlig når lillegutt er født.   Øverste hylle har jeg bestemt at produktene til badekaret skal være. 

  Den midterste hyllen er behandling for sår rumpe, hud og pleie av navlen den første tiden. 

  Og den nederste regner jeg med at jeg kommer til å ha noen bleier på. 


  Den som ligger oppe på stellebordet skal samboer henge opp i taket, slik at lillegutt har noe å se på når vi skifter bleie. Og stelleputen tar jeg ikke av plastikken før lillegutt har kommet. På den som man kan dra ut på siden av stellebordet, regner jeg med at jeg kommer til å ha engangsklutene på, og til oppbevaring av tinga jeg trenger når jeg skifter bleie/klær på lillegutt.   Oppi skuffen har jeg kluter som ammeinnlegg, stellekluter, våtservietter, hansker til krisetilfeller eller om noen andre skal bytte bleie på han og de ønsker å bruke hansker. Har også en egen boks til tuttene her, og to biteleker. De hvite klutene skal brukes på ansiktet og overkroppen til lillegutt, og de blå skal brukes til rumpen og det området. Og til slutt har jeg også noen ekstra bleier der, for å slippe å bøye med for langt ned når det er tomt for bleier på den andre plassen.   Den til venstre: Håndklær og flere hvite/blå kluter. De klutene blir nok mest brukt i badekar. Har også frottekluter oppi den. 

  Den til høyre: bleiepakker. Har fått alle bleiene av noen som har vokst ut av de, og derfor er de forskjellige.   Venstre: Til nå har jeg neglesaks, kam, børste, nesesuger og engangsmatter oppi. Muligens denne blir byttet på med ekstra tingene i skuffen. 

  Midten: Smekker og siklesmekker. 

  Høyre: Gulpekluter. Denne blir muligens byttet med den som har bleiene etterhvert som bleiene minker.   Bleiebøtten står rett bak stellebordet, og de ekstra posene til denne står under stellebordet. 

  Noen andre forslag til meg som er bedre å oppbevare på noen av de andre plassene? 
   

 • 8

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 36 uker (35 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 38 dager igjen. Jeg har vært gravid i 245 dager. 86,6% er nå gjennomført, og det begynner å nærme seg veldig. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagen, og kjenner også på nettene. Til tider vonde, mens andre kjenner jeg ikke alle, men ser det godt. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 45 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 2,59 kilo i starten av uken og ca. 2,76 kilo i slutten.   Humør: Vil i grunn si det har vært veldig bra, til tross for kraftig bihulebetennelse og feber. 

  Innkjøp denne uken: To nydelige sparkebukser. Og masse kjekt fra babyshoweren. 

  Utstyr vi mangler: Alltid kjekt med mer klær, bortsett fra bodyer, da vi har plenty av det. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Tja, det må vell være lilla påskeegg om det skal være noe. Har ikke spist mer enn 2,5 boks, men det er nå noe hvertfall. 

  Plager: Trett og sliten. Kraftig bihulebetennelse og feber. 

  Hvordan sover du om natten: Fremdeles opp og ned. Noen netter sover jeg natten gjennom, mens andre netter kan jeg våkne fra en til flere ganger. Kommer ann på når jeg spiser, om jeg må på do, og om katten vekker meg. 

  Fødselsforventninger: Begynner å glede meg mer og mer. Skal bli deilig å bli ferdig, og bare nyte tiden sammen. 

  Neste kontroll: 13 mars hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke35 #babymage #pregnant

 • 4

  Tenk, i dag er jeg høygravid. Kun 40 dager igjen til termin. Når jeg tenker tilbake, føler jeg tiden har gått enormt fort. Var ikke så mange dagene siden jeg sendte melding til mamma, at det bare var 50 dager igjen til termin. Nå er det plutselig bare 40 dager igjen. Føler tiden går utrolig fort, men også litt sakte. Når jeg tenker fremover går det sakte, mens det går fort når jeg ser tilbake bare et par dager. Helt utrolig at jeg kun har 3 uker igjen på jobb med denne uken. Er ikke så lenge siden jeg sa at det var 10 uker igjen på jobb. Tiden går fort når en er i arbeid, så veldig spent på hvordan det blir når jeg går ut i permisjon. 


  Her var jeg 32+2 dager på vei. 

  Er du gravid? Hvor langt er du på vei? 

 • 4

  Her er hentesettet til lillegutt, som søsteren til bestemoren min har laget til oss. Veldig fornøyd. Det har en nydelig blåfarge, så bildet lyver litt.   Det så litt stort ut, så tar med et ekstra sett i tilfelle. Det andre settet fikk jeg i gave fra noen av kollegaene mine på babyshoweren. Det så litt mindre ut, og han slipper å svømme i disse hvis han evt blir liten. Siden samboer var veldig prematur, og jeg også veldig liten til å være født 4 dager over tiden, er det greit å være klar over at lillegutt også kan være litt liten. 

  Begge settene er pakket i stellebaggen sammen med body og strømpebukse. For å få plass til alt oppi en bag, var det lettere. Eneste tingene jeg har til lillegutt som skal være på sykehuset med oss hele tiden er to gulpekluter, en kos og et teppe. Stellebaggen tar samboer med seg når når han kommer med bilstolen og henter oss. 

  Hva synes dere om settene? 

 • 6

  I går kveld fikk jeg en fantastisk babyshower av familie, venner og kollegaer. Fikk utrolig masse flott og er utrolig takknemlig.

  Jeg var invitert hjem til mamma for å ha et tupperware party, men hun har sagt hun aldri vil ha det. Så hadde en mistanke. Var også andre grunner som gjorde at jeg mistenkte det. Men jeg tok med varer og alt, just in case.

  De tok tippeleken på når han kommer, vekt, lengde og navn. Siden han ikke har navn, og vi har sagt at lillegutt ikke får navn før han er født. Derfor tippet de navn også. I tillegg måtte jeg gjette på hvem som var hvem som baby. Klarte det veldig bra. Veldig stresset for at jeg skulle ta feil på noen.

  Fantastisk kveld som ikke kommer til å bli glemt.

  Fikk utrolig mye flott.

  Andre som har fått babyshower? Ble dere overrasket eller hadde dere en liten følelse?

 • 0

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 35 uker (34 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 45 dager igjen. Jeg har vært gravid i 238 dager. 84,1% er nå gjennomført, og det begynner å nærme seg veldig. Om 5 dager er jeg høygravid.   Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagen, og kjenner også på nettene. Heldigvis sovner jeg igjen, og bare holder handa på magen. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 44 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 2,38 kilo i starten av uken og ca. 2,56 kilo i slutten.   Humør: Opp og ned. Svinger hele tiden, men er stort sett glad. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting denne uken heller, da vi ikke mangler noe særlig. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær, bortsett fra bodyer. Tisselaken. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Ingenting. Kan ikke klage dette svangerskapet, har ikke hatt noe særlig med cravings. 

  Plager: Fremdeles trett og sliten, men håper det skal roe seg ned når jeg går ut i permisjon. Tror jeg sliter meg selv ut på jobb. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Sover gjennom hele natten, og andre ganger våkner jeg av lillegutt, katten, sulten eller at jeg må på do. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og møte den lille prinsen våres. Fikk snakket om fødselen hos jordmor på tirsdag, og føler meg plutselig enda mer tryggere når det kommer til fødsel. 

  Neste kontroll: 13 mars hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke34 #babymage #pregnant

 • 2

  I dag var det på tide med en ny svangerskapskontroll hos jordmor. Siden min jordmor er gått ut i permisjon, så fikk vi kommet til en helsestasjon som er 10 minutter unna i stedet for. Veldig hyggelig jordmor, og kunne egentlig tenkt meg å gått til henne enn hun jeg får nå her vi bor. Er ikke mange kontrollene vi har igjen nå, så da får det gå. 

  I dag var også samboer med meg på kontrollen, for vi skulle snakke om fødselen. Føler meg plutselig mye tryggere nå, og det virker som samboer også gjør det. Veldig fornøyd. Ellers på kontrollen var alt bra. Lillegutt ligger med hodet godt ned i bekkenet, men er ikke festet enda. Han ligger på normalen i vekst, og beveger seg bra. Blodtrykket var også fint, og undertrykket mitt har endelig komt til normalen igjen. Hvertfall på denne kontrollen.

  Ellers hadde jeg mye sukker i urinen, så må visst ta glukosetest. Hadde virkelig håpet at jeg slapp det. Jeg er sikker på at det er det lille glasset med cola jeg drakk før jeg la meg som gjorde det. Så lite lyst til å drikke det greiene. Og bare tanken på å sitte å vente på et legekontor i 2 timer. Tiden kommer jo til å gå enormt sent. Og hvertfall når jeg ikke kan ligge. Veldig spent på hvordan bekkenet reagerer på det.   Noen som har tips til hva jeg kan gjøre for å få tiden til å gå når jeg tar glukosetesten? Liker ikke å lese, det har jeg ikke tålmodighet til. 

   

 • 4

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 34 uker (33 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 52 dager igjen. Jeg har vært gravid i 231 dager. Nå er over 80% av graviditeten fullført. Er ikke lenge igjen til vi har vår lille skatt i armene våre.   Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagen, og kjenner også på nettene. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 42 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 2,18 kilo i starten av uken og ca. 2,35 kilo i slutten.   Humør: Opp og ned. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting denne uken heller, da vi ikke mangler noe særlig. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær, bortsett fra bodyer. Tisselaken. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Ingenting. Kan ikke klage dette svangerskapet, har ikke hatt noe særlig med cravings. 

  Plager: Fremdeles trett og sliten. Men har også sletet med hodeverk og svimmelhet de siste dagene. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Noen netter våkner jeg kun en gang, mens andre våkner jeg flere ganger. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og møte den lille prinsen våres. Nærmer seg med stormskritt. 

  Neste kontroll: 21 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke33 #babymage #pregnant

 • 10

  I dag har jeg endelig klart å få laget pakken ferdig, da boken jeg ventet på kom i dag. Samboer fikk den nå i kveld etter han kom hjem fra trening. Veldig kjekt å se reaksjonen hans, og han ble kjempeglad, og overrasket. Han hadde planer om å overraske meg med en hjerteformet boks med jordbær i. Skjønt vi begge tenkte på å gi samme tid. 

  Her er den jeg laget: 


  Hakkespettbok for småbarnsfedre - For å lese om om tips, få hjelp og lese hva som skjer.

  Kaffe - Til trette morgener etter lite søvn.

  Frisk - for å ta knekken på dårlig ånde når du ikke har tid til å pusse tenner.

  Paracet - Til dager du har vondt i hodet grunnet lite søvn.

  Ørepropper - Om du trenger å lukke ørene dine.


  Hjerte - for å vise at du er den beste og at du gjør en god jobb uansett.


  Visk - for å minne deg på at alle nybakte fedre gjør feil.

  Neseklype -  Brukes som neseklype ved bleieskift for å unngå lukter.

  Hansker og vernebriller - beskytter mot ufrivillige urinstråler.

  Luftfrisker - Til å spraye rommet før du tar av deg neseklypen.


  Plaster - for alle sår som kommer til å komme.

  Smilefjes - for å minne deg på at du vil få mange slike.

  Smokk - Brukes som lyddemper.

  Body - for å minne deg på hvor armene og beina skal.

   

  Hva synes dere om denne gaven? 

  #daddy #survival #kit #daddysurvivalkit #pappa #gave #baby #baby2017

 • 12

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 33 uker (32 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 59 dager igjen. Jeg har vært gravid i 224 dager. 79,2% av graviditeten er over.   Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagene. Sparkene har begynt å bli ganske så kraftige, og til tider litt vonde. Har hatt to rolige dager nå, men i går hadde jeg veldig mye støt og ubehag, så regner med han gjør seg klar, og kanskje hodet snart blir festet. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 40 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,98 kilo i starten av uken og ca. 2,15 kilo i slutten.   Humør: Helt greit. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting denne uken heller. Er ikke så mye vi mangler, så blir nok lite innkjøp fremover. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær, bortsett fra bodyer. Tisselaken. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Kanskje sjokoladekake, og kinder maxi sjokolade. 

  Plager: Fremdeles veldig trett og sliten. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Noen netter våkner jeg kun en gang, mens andre våkner jeg flere ganger. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og møte den lille prinsen våres. 

  Neste kontroll: 21 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke32 #babymage #pregnant

 • 5

  Nå er det bare 61 dager igjen til termin, og jeg kan si at jeg både gleder og gruer meg. Jeg gleder meg noe helt enormt til å få møte lille prinsen vår, men gruer meg også noe enormt til fødselen. Jeg vet jo ikke hva jeg går til, bortsett fra at ting ikke kan planlegges, og en vet aldri når det skjer. Jeg vet at jeg kan være med å påvirke om fødestillinger og smertestillende, men tror nok jeg kommer til å ta det som det kommer. 

  Skjer det hjemme i sengen? Skjer det på butikken? Skjer det på besøk? Håper at det kommer til å skje når vi begge er hjemme, slik at vi kan holde det hemmelig for alle til lillegutt er et par timer og vi har kommet inn på barsel. Hvordan kommer det til å starte? Starter det med at vannet går? Starter det med rier? Starter det med svake smerter i ryggen eller magen? Starter det med sterke rier? Kommer jeg til å kjenne at fødselen er i gang med en gang, eller tar det litt tid før jeg skjønner at det er fødselen? Kommer jeg til å få like raske fødsler som moren min? Får jeg før termin, på termin eller etter termin? Er så utrolig mange spørsmål som svirrer oppe i hodet mitt. 

  Fødestillinger har jeg ikke peiling på hvordan jeg vil ha. Jeg vet at jeg vil ha preikestol, og den ballen tilgjengelig hvertfall, og at jeg aller helst ønsker å kunne bevege meg. Men når babyen skal ut tenker jeg at da vil jeg helst ligge i sengen, slik at det er lett å få han på brystet etterpå. Men hvordan jeg vil ligge i sengen, det har jeg ingen peiling på. Tenker at jeg tar det som det kommer. Vet jo ikke hvordan jeg kommer til å takle smertene, og hva jeg selv synes er mest behagelig. Kunne også tenke meg å føde i badekar, men det må jeg bare se, om er mulig. 

  Smertestillende ønsker jeg gjerne bad/dusj, massasje, varme/kalde kluter, lystgass. Håper inderlig at jeg klarer meg uten epidural, da må jeg ha det utrolig vondt hvis jeg ønsker det. 

  Ting jeg gruer meg til og er redd for, er å revne, babyen blir tatt ut med tang eller sugekopp, bli klippet, bæsje på meg, epidural, setefødsel, keisersnitt, hastesnitt eller katastrofesnitt. Håper så inderlig at jeg slipper disse tingene her. 

  Jeg tror hvertfall at fødselen kommer til å bli det vondeste jeg noen gang har opplevd, men også det største og lykkeligste øyeblikket i livet mitt. Gleder meg til å få lillegutt på brystet mitt.   Hva er/var dine tanker om fødselen? 

  Hvordan startet din fødsel? 

  #gravid #fødsel #april2017 #baby2017 #boy #gutt #fødestillinger #smertestillende #pregnant

 • 3

  Her kommer et lite innlegg om hvordan familien min reagerte.  

  Foreldrene mine, besteforeldrene mine, oldemoren min, søsknene mine, tantene mine, onklene mine og søskenbarna mine ble kjempeglade, og gleder seg utrolig mye. På min side blir det første barnebarn, oldebarn og tippoldebarn på de alle, så det er spennende for de også. 

  Litt av reaksjonene til noen av de: 

  Moren min gråt av glede. Jeg viste henne et bilde om der det stod noe om verdens beste bestemor. Og da sa hun, hadde det bare skjedd. Så kommenterte jeg: Men skjønte du ikke den? Det har jo skjedd. Reaksjonen da skulle ha vært filmet, både jeg og hun gråt, og samboer lo. 

  Oldemoren min kommenterte med å si at det var på tide. Det blir hennes første tippoldebarn, og dette året blir hun 99 år. 

  Bestefaren min reagerte med at han da måtte slutte å sykle, for oldeforeldre kan jo ikke sykle. Da fikk han til svar at han var en ung oldefar, og det var jo bare bra. Kom frem til at han bare kunne fortsette. Greit med en sprek oldefar. Og han er jo ikke så gammel.  

  Brødrene mine ble veldig glade, og spesielt minstegutt som blir 10 år. Han har gledet seg til å bli onkel lenge, og maser hver dag. Han har også fått lov til å lære han opp med gravemaskiner, traktorer og slikt.   Hvordan reagerte din familie når du fortalte de? 

 • 8

  Her er et bilde av magen før og nå. Første bildet var jeg 11 uker på vei og det andre bildet 31 uker på vei.

  Er så mange som synes at jeg har liten mage, kan ikke si meg helt enig. Med tanke på hvordan magen min var før, og da var den også litt tynnere enn 11 uker. Var alt for tynn, og håper jeg slipper å bli like tynn etter svangerskapet. Spør du meg og de nærmeste, så har magen vokst mye og er stor, men for de som ikke kjenner meg så godt, kan magen virke liten. Og det kommer helt an på hvilke klær jeg har på meg.

  Flere som får høre at magen er for liten eller for stor?

 • 2

  Du vet du er gravid når....

  - du gråter eller ler uten du vet hvorfor.

  - du våkner flere ganger på natta for å gå på do.

  - du ikke plukker opp ting som faller på gulvet, og venter til mannen kommer hjem fra jobb for å plukke det opp for deg. 

  - du kan spise hele tiden. 

  - du prøver å komme forbi trange ting, men innser at magen er for stor, du enten setter deg fast, må gå rundt eller må smyge deg mellom sidelengs. 

  - du dunker magen i ting for du glemmer ut hvor stor den har blitt. 

  - du sliter med å ta på sokker, klippe negler, barbere beina. 

  - du merker ikke at genseren blir våt når du vasker opp, eller at du har sølt matrester på genseren. 

  - glidelåsen ikke går igjen på jakkene dine. 

  - når folk du snakker med, eller folk går forbi, så ser de på magen din i stedet for ansiktet ditt. 

  - du blir andpusten bare å gå opp en trapp eller en bakke. 

  - du kan gråte, le og være sint på veldig kort tid. 

  - ingen av klærne dine passer lengre. 

  - hvis du vil ha noe, vil du ha det der og da. 

  - du prøver å sove på nettene, så våkner babyen i magen og blir superaktiv. 

  - du sliter med å sove på nettene. 

  Bare noen av tingene jeg kom på, men er masse annet også. 

  Kjenner du deg igjen i noe av dette? 

  Har du noen andre? 

 • 8

  Nå når jeg har kommet så langt i graviditeten og det er flere ting jeg ikke lenger klarer å gjøre, som jeg savner. Det er ikke lenge igjen til jeg får en normal hverdag igjen, bare til en mye bedre hverdag enn jeg noen gang har hatt. Her kommer listen over ting jeg savner: 

  1. Å ligge på magen - det er noe jeg savner helt enormt. Jeg har alltid sovet på magen, og sover mye bedre da. Det er noe jeg virkelig ser frem til. Sove bedre om nettene, uten å våkne for jeg ligger feil. Eneste som funker nå er å ligge på siden, og sover jeg på ryggen våkner jeg. 

  2. Å kunne bøye meg ned uten problem - det er det egentlig ikke så lenge siden startet, bare et par uker siden, men jeg savner det. Bare det å plukke noe opp fra gulvet, eller bøye meg ned sammen med barna på jobb. Problemet er ikke å bøye seg ned, men å komme seg opp igjen. Og pga bekkenet. Heldigvis har jeg sluppet dette problemet gjennom hele svangerskapet, men jeg gleder meg til å kunne bøye meg igjen uten noen problemer. 

  3. Å kunne spise spekeskinke og salami - har ikke vært sånn at jeg må ha det før, men nå når jeg ikke får ha det, da vil jeg ha det noe helt ekstremt. Gleder meg til å kunne spise det igjen. 

  4. Å bruke alle klærne mine - gleder meg til å kunne bruke alle klærne mine igjen. Nå er det klær jeg ikke passer i lengre. Bukser/tights må jeg brette ned, genserer/tskjorter må jeg brette ned for de krøller seg opp hele tiden. Burde vell kanskje kjøpt litt gravid klær, men synes det er for dyrt til å ikke bruke det lenge. Singlettene går fint, men er litt redd jeg må kjøpe nye av alt etterpå, med tanke på at de sikkert blir for store til meg etterpå. Så lenge jeg ikke ødelegger de klærne jeg er veldig glad i, og håper jeg kan bruke de etterpå igjen også, noe som jeg har stor tro på. 

  5. Å ikke ha vondt i bekkenet - Har ikke plager med det hele tiden, da jeg går jevnt til fysioterapeut. Men er kjedelig og ikke kunne løfte så mye, gi fart til barna på jobb, hoppe tau med barna, løpe sammen med de, osv. Gjør jeg det angrer jeg noe enormt etterpå. Men er så kjedelig når barna er vant med at jeg løper og kan leke sammen med de, og nå kan jeg ikke. Gleder meg til å kunne det igjen, selv om det blir en god stund til. 

  6. Å ha energi - nå har jeg jo ikke noe energi. Jeg er trett og sliten hele dagen, sover ikke alltid så godt. Har lite jern, som ikke vil gå noe oppover. Energi er noe jeg virkelig skulle hatt mer av, og begynner å glede meg til permisjon, i håp om at energien kommer tilbake da. Nå går jeg fremdeles på jobb, og sliter meg ut der, og da orker jeg ingenting når jeg kommer hjem. Helgene er jeg også helt utslitt, og når mandagen kommer er jeg noe bedre, men så går det rett ned igjen. Gleder meg til å kunne ha energi igjen, å kunne være sosial igjen og ville være med ut på ting. 

  7. Å ha normal luktesans - Nå klarer jeg jo ikke lukter. Bare noen fiser, noen har vært på do, parfyme, svettelukt, osv. Matlukt er vell den eneste lukten jeg fremdeles liker, så lenge det ikke er for sterk mat. 

  8. Å ha normalt blodtrykk - Savner å ha normalt blodtrykk. Har lavt undertrykk hele tiden, og hvis jeg gjør for mye, så går det ned, og da blir jeg plutselig svimmel, kvalmen og føler jeg til tider skal ramle i bakken. Heldigvis har jeg lært meg å drikke masse vann, ikke bøye meg for mye, og ta det mer med ro. Hvis jeg kjenner meg litt svimmel, slapper jeg heller av, setter meg ned, og finner litt vann. Vet aldri når det kommer, og da er det greit å kunne ha vann i nærheten og kunne ta det med ro. 

  9. Å ha et normalt humør - gleder meg til å slippe å gråte/le for ingenting, bli sint for ingenting, og ha mer tålmodighet igjen. Gleder meg til å bli "normal" igjen, slippe alle de humørsvingningene, og la samboer få slappe av og ikke være redd for at jeg skal bli sur. 

  10. Å slippe å ha tett nese hele tiden - Er så lei av å ha tett nese. Det fører ofte til blod i nesen, og at jeg ikke får sove på nettene. Heldigvis hjelper det å legge seg på ene siden litt høyt, og være ute.   Noen som kjenner seg igjen? 

  Hva savner/savnet du med å ikke være gravid?

  #gravid #baby2017 #april2017 #pregnant #savn

 • 10

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 32 uker (31 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 66 dager igjen. Jeg har vært gravid i 217 dager. 76,7% av graviditeten er over. 

      

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagene. Sparkene har begynt å bli ganske så kraftige, og til tider litt vonde. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 39 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,79 kilo i starten av uken og ca. 1,95 kilo i slutten.   Humør: Helt greit. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting.

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær. Tisselaken. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt denne uken heller. 

  Plager: Fremdeles veldig trett og sliten. Bekkenet har begynt å tulle litt igjen de to siste dagene nå. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Noen netter sover jeg gjennom hele natten, mens noen netter våkner jeg en til flere ganger. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og se den lille prinsen våres. 

  Neste kontroll: 21 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke31 #babymage #pregnant

 • 1

  Her er en liste over 10 ting som du ikke sier til gravide. Disse 10 kjenner jeg meg veldig godt igjen i selv. Alt folk skal slenge ut. Til tider har jeg så lyst til å svare de tilbake, men jeg klarer å la være. Enn så lenge hvertfall. 

  1. Var det planlagt? Det har du faktisk ingenting med. Tenk om jeg hadde stilt deg det spørsmålet, hadde du likt det? 

  2. Hva skal barnet hete? Har dere bestemt navn? Hva om vi ikke vil dele det med deg? Eller vil vente til etter fødselen med å dele navnet? Eller ikke blir enige om navn? Vet ikke, har ikke bestemt oss enda, og ingen får vite det før etter fødsel! 

  3. Hvilket kjønn ønsker du deg? Hvilket kjønn? Det viktigste er vell at babyen er frisk? 

  4. Så stor/liten du er. Oii, så stor du er? Er du sikker på at det ikke er tvillinger? Er du sikker på at du ikke skal føde nå snart? Oii, så liten du er. Er du sikker på at du har termin da? Er du sikker på at du er gravid? Spiser du nok? Alle er forskjellige, noen blir store, noen blir ikke fullt så store. 

  5. Kan jeg ta på magen din? Ehh, neeei. Liker du at jeg tar på din kanskje? 

  6. Bare vent. Bare vent, snart får du ikke søvn. Det kommer ikke til å bli slik du tror. Snart får du en liten så gråter hele tiden. Snart kan du ikke det. Osv. Alle babyer er ikke like, og alle takler det på forskjellige måter. 

  7. Hvor mye har du gått opp i vekt da? Oii, har du gått opp så mye/lite. Det har du faktisk ingenting med. Hadde du likt at jeg stilte deg spørsmål om hvor mye du veide? Tror ikke det nei. 

  8. Du ser så sliten ut. Jo takk for den du. 

  9. Du kommer nok til å gå over tiden, siden du er førstegangs. Selv om en er førstegangs så trenger en ikke gå over tiden. Det varierer på alle. Noen får for tidlig, noen får på termin og noen går over tiden. Selv om kanskje du gikk over tiden med din første, er det ikke alle som gjør det. Alle er forskjellige. 

  10. Var du på do igjen? Gidder du virkelig å telle eller følge med på hvor mange ganger jeg går på do? Prøv selv å ha en som sparker på blæra de.   Flere enn meg som har veldig lyst til å svare på noen kommentarer, men som bare lar vær å svare for å unngå diskusjon? Er så lei av mange kommentarer, og spesielt om navnet til lillegutt. Vi har fremdeles ikke diskutert noe særlig med navnet hans, og han kommer ikke til å få navn før vi ser han.

  Og bare spørsmålet om hvilket kjønn jeg ønsker meg, da blir jeg så irritert. Det viktigste for meg er om barnet er friskt, ikke om det er en gutt eller jente.

  Du ser så sliten ut har jeg heldigvis kun fått når jeg har vært sliten, og da har jeg ikke orket å si noe mer på det. Jeg klarer heldigvis å skjule det ganske godt når jeg er blant folk. 

  Og det verste er når folk bare plutselig tar på magen min. Hvis andre enn meg og samboer skal ta på magen min ønsker jeg at jeg inviterer folk til å ta på den, ikke at de bare plutselig har hånda si på magen. 

  Er det noe du er lei av at folk sier til deg når du er gravid? 

 • 2

  I går fikk vi endelig montert stellebordet. Har lagt noen ting der de skal være, mens noe av det som skal i skuffen fremdeles ikke ligger oppi der, men tror jeg må få ordnet noen små bokser til å ha i skuffen til stelleprodukter og småting. Tenker det er litt bedre å ha bokser i skuffen, slik at det ikke blir blandet oppi der. Har også plass til ting på hyllen ovenfor. Tror ikke vi trenger å bekymre oss for det.

  Eneste er at badekaret er litt kjedelig, føler det tar alt for stor plass under der, og gjør at vi mister litt av plassen. Men vi har ingen annen plass å ha badekaret, hvis ikke noen har en god ide til meg. 


  Kranen skal bort, må bare få broren hans til å komme å fjerne den, han er rørlegger. 
  Plasten vil jeg ikke ta av før babyen er kommet, eller rett før. Tilfelle katten går opp å legger seg, så vil jeg at han skal venne seg til å ikke gjøre det.   Noen som har gode tips til meg? 

  #stellebord #utstyr #babyutstyr #stelleplassen #baby #baby2017 #april2017

 • 2

  Min første reaksjon på graviditeten var egentlig panikk og tårer. Det var ikke for at jeg ikke var klar, eller at babyen ikke var ønsket. Men jeg hadde panikk for hva sjefen min skulle si. Jeg hadde fått meg jobb i et helt år, og får ikke fullført hele året, derfor var jeg redd for hva sjefen kom til å si. Utenom det, gledet jeg meg veldig og var kjempe glad. 

  Jeg fortalte det til sjefen uken etter at jeg testet positivt. Heldigvis var samboer med meg, da vi jobber samme plass, så vi fikk sagt det sammen. Sjefen ble kjempeglad, og gav oss mange klemmer. Den andre sjefen tok det også heldigvis bra. Så hvorfor jeg gråt for jeg gruet meg til å si det, forstår jeg ikke den dag i dag. 

  Samboeren sin reaksjon var at han lo mens jeg gråt, og han sa at det kom til å gå kjempebra. Han støttet noe enormt angående jobb. Hadde jeg hatt fast jobb hadde jeg ikke bekymret meg i det hele tatt, men når jeg kun er vikar, og fikk jobb i et år, var det min bekymringen hva de kom til å si. Om de kom til å bli skuffet når de hadde jobbet så mye for meg. Heldigvis tok de det så bra.   Hvordan var din første reaksjon på graviditeten? 

 • 0

  De første symptomene på graviditeten er ikke så veldig mange, men her er de hvertfall. 

  Ingen mens: Den trodde jeg at jeg skulle få mens vi var på tur. Vi skulle handle i Sverige og dra på Allsang på grensen. Når vi kom hjem fra turen, ble jeg litt usikker, for da gikk det opp for meg at den fremdeles ikke var kommet. Søndagskveld fortalte jeg det til samboeren, og at jeg måtte ta en test. Mandagsmorgen var jeg avgårde for å kjøpe tester, og dro rett hjem igjen. Da fikk jeg positiv test veldig kjapt, og at babyen var 2-3 uker, dvs uke 4-5 i svangerskapet. 

  Trøtthet: Jeg ble fortere trett, og kunne sove hele tiden. Det har jeg hatt gjennom hele svangerskapet, og har mistet troen på at den kommer til å forsvinne. 

  Mageverk: Slet en del med menssmerter, men det var mer i slutten av første trimester og starten på andre. 

  Ømme bryst: De var veldig ømme, der jeg slet med å sove på magen, ta bh av og på. Merket ikke så mye til det på dagen, var verst på kveld og natt. I tillegg til at de var ømme, så klødde de noe helt enormt. Heldigvis varte ikke dette heller så veldig lenge. 

  Hodepine: Hadde en liten periode der jeg slet med hodepine i nesten 2 uker, men heldigvis er jeg så vant med hodepine pga migrene, så jeg klarte å holde meg på jobb, og tok panodil så fort jeg kjente det verket. Noen dager var verre enn andre, mens noen av dagene var veldig greie. 

  Kvalme: Det opplevde jeg kun hvis jeg ikke hadde spist på veldig lenge, og med en gang jeg spiste forsvant den. Skjedde vell bare 2-3 ganger, men kastet aldri opp, og var aldri kvalm i mer enn 30 minutter av de 2-3 gangene. Kan trygt si at jeg var heldig når det kom til kvalmen. 

  Kan egentlig ikke klage over dette svangerskapet, har ikke hatt så mange problemer. Tissetrengt er jeg ikke hele tiden, noen netter kan jeg gå mange ganger mens andre går jeg ikke en gang. Jeg har hatt litt problemer med bekkenlåsning, men føler meg i grunn ganske bra nå. Ellers har jeg hatt ligamentsmerter, hormoner og veldig god luktesans. Det som har vært verst er den trettheten, det er det eneste som har plaget meg hele tiden. 


  Hva var dine første symptomer på graviditeten?

 • 1

  Synes magen har vokst noe helt enormt den siste tiden. Folk har også begynt å kommentere det mer nå. Jeg merker at den siste uken har jeg sletet noe helt enormt med å finne hvilke klær jeg skal ha på meg. Alle klærne er for små, og jeg sliter noe enormt med hva jeg skal ha på meg. Er ikke alt jeg føler at jeg kan ha på meg når jeg er på jobb heller. Buksene må jeg brette ned, og tskjortene må jeg hele tiden dra ned, for de sklir opp hele tiden. Er også slik med noen singletter, mens noen av de kan jeg ha. Genserer har jeg veldig lite av for tiden, heldigvis har jeg masse cardigans. 

  Jeg merker også at jeg sliter med å komme meg forbi ting, sliter med å komme meg opp av senga eller sofaen. Så det begynner jammen meg å bli tungt. Selv om jeg ikke ser kjempestor ut, så er det mye tyngre enn hva jeg er vant med. Har heller ikke gått opp så mye i vekt, men krysser fingrene for at det kommer nå snart.

  Når merket dere at magen plutselig begynte å vokse noe enormt, og det begynte å bli tungt? 

 • 6

  Lillegutt skal få seg nytt klesskap, som vi også kan bruke som benk, og ha leker i. Det skapet til høyre skal det kun være klær i, så regner jeg med at det blir klær i de øverste skuffene til venstre side, mens de to nederste blå skuffene og skuffen i midten kommer til å være til leker.

  Gleder meg til vi får bestilt denne på ikea, og får den levert hjem til oss. Skal bli så deilig å få alt på plass. Regner med at barnerommet er helt klart i løpet av februar/mars. Nå har jeg sortert klærne i bokser etter størrelser, så skal bli greit å få klærne inn i skapet. 

  Det er stuva serien fra ikea. 

  Hva synes dere om denne? 

  #stuva #ikea #stuvaserien #skap #klesskap #gravid #baby2017 #april2017

 • 0

  Gleder meg til å få barnerommet helt klart. Skal henge opp en lampe, bestille klistremerker å henge opp på veggene. Og få ut mange av tingene vi har der inne. Vognen skal i gangen, den andre vognen skal i bilen. Bilstolen skal i bilen. Kurven og vippestolen skal i stuen. Alt oppi sengen skal på badet, bortsett fra softbaggen, den skal vi ha med oss på besøk, så tror denne også blir værende i bilen. Regner også med at babygymmen kommer til å være i stuen.

  Eneste som skal bli igjen på rommet er bilteppe, bildet i vinduet, sprinkelsengen, og den lille hyllen skal vi ha leker i. Bamsen får også så klart bli. Har tepper oppi utstyr slik at katten ikke skal legge seg oppi. 

  Klesskapet skal byttes ut med et fra ikea. Kan lage et eget innlegg, med bilder av det vi skal bestille. Regner med det kommer i hus i løpet av februar/mars. Men kan lage et innlegg i morgen der jeg viser hvilket vi har planer om.  Skal bli så deilig når alt har kommet ut av dette rommet, og det endelig kan være helt klart. Kommer ikke til å være i bruk de to første månedene regner jeg med, da vi har planer om å ha han på rom med oss i bedside. Når han er to måneder ca håper jeg at han kan sove på eget rom.

  Noen som har tips til kjekke møbler eller interiør til barnerommet?

 • 6

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 31 uker (30 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 73 dager igjen. Jeg har vært gravid i 210 dager. 74,2% av graviditeten er over. Begynner å nærme seg noe enormt nå. 

      

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser, i løpet av hele dagene, også begynt å våkne av de på nettene. Sparkene har begynt å bli ganske så kraftige, og til tider litt vonde. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 37 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,6 kilo i starten av uken og ca. 1,76 kilo i slutten.   Humør: Ganske så grei denne uken i grunn. 

  Innkjøp denne uken: Leke fra wish som jeg skal ha på bilsete (bestilte den for ei stund siden, men fikk den i går). Stellematte. Neglesaks til baby, og sånn kost og kam til baby. Laken til vognen. Hentet gratis bleiebøtte hos barnas hus. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt denne uken heller. 

  Plager: Veldig trett og sliten denne uken også. Og blir fortere sliten av å gå i trapper og bakker. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Kan våkne noen netter hver time der jeg enten må på do, er tørst, sulten, svimmel, lyder, må snu meg, osv. Mens noen netter kan jeg sove gjennom hele natten. Er ikke hver natt jeg er på do. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og se den lille prinsen våres. 

  Neste kontroll:2 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke30 #babymage #pregnant

 • 1

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 30 uker (29 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 80 dager igjen. Jeg har vært gravid i 203 dager. 71,7% av graviditeten er over. Begynner å nærme seg noe enormt nå. 

    

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser, i løpet av hele dagene, også begynt å våkne av de på nettene. Sparkene har begynt å bli ganske så kraftige, og til tider litt vonde. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 36 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,43 kilo i starten av uken og ca. 1,58 kilo i slutten.   Humør: Veldig opp og ned denne uken også. 

  Innkjøp denne uken: Sprinkelseng, madrass, teppe til barnerommet, sengekant, laken. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Stellematte. Mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt denne uken heller. 

  Plager: Tretthet, sliten, utmattet, hormoner. 

  Hvordan sover du om natten: Har fått sovet godt i natt, men har sletet den siste uken med å våkne en del og vært våken store deler av nettene, så har ikke orket noe annet etter å ha vært på jobb. Ikke for jeg våkner av sparkene, men har våknet av tett nese, slim i halsen, vondt å puste, svimmel, sulten, slike ting. Og når jeg først våkner, så sliter jeg med å sovne igjen. Kjenner meg trett i dag også, selv om jeg ikke har sovet så urolig i natt. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått, samtidig som jeg gruer meg, for jeg vet ikke helt hva jeg går til, selv om vi har vært på sykehuset å fått sett alt. 

  Neste kontroll:2 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke29 #babymage #pregnant

 • 7  Da var endelig sprinkelsengen også i hus. Vi var på ikea i går, og da fikk vi endelig handlet det siste vi mangler. Mangler noen småting enda, men det er lett å få til. Eneste vi mangler nå er termometer, neglesaks til baby, stellematte, en eller to dynetrekk til og litt mer klær. I tillegg mangler vi ammepute, brystpumpe og babycall, men de kommer etter at han er født, om vi har behov for det eller ikke.   Gleder meg til å få soverommet helt ferdig, slik at jeg kan dele bilder med dere. Vi skal også bestille nytt hyllesystem til han, men det skal vi gjør på nett og få det hjem til oss. Og vi må få ut de tingene som skal være i bilen, gangen, stuen og badet. Når det er klart, skal dere få se bilde. Håper det slipper å bli for lenge til, for vi må først kjøpe ny bil, og male stellebordet før vi får ryddet helt ut. Gleder meg til å se og vise dere når det er helt ferdig. Lillegutt skal sove på rom med oss de to første månedene i bedside crib, så er egentlig ikke verdens største hast helt enda. 

  Når fikk dere barnerommet helt klart? 

 • 1  Fikk hentet babypakken fra rema1000 i går, men har ikke hatt tid til å blogge før nå. Fikk hentet den rett før jobb i går, og etter jobb var det selskap til et av våres onkel/tantebarn. Når vi kom hjem orket jeg ikke noe særlig, og da ble det sofaen. I dag har vi vært på ikea, og har gjort mye i huset, så kjenner jeg er sliten nå. Nå skal jeg skrive dette innlegget, så skal jeg legge meg tror jeg.   Innhold: 

  En bag med glidelås, som jeg fikk produktene i.

  28 pakning bleier strl 2 (3-6kg).

  25 pakning med våtservietter.

  En eske med 100stk stellekluter.

  Badesåpe på flaske uten parfyme og palmeolje. 

  Bomullsbody i strl 74-80. 

  En smokk. 

  Bomullspinner.   Veldig fornøyd med pakken, men synes det var litt kjedelig at bodyen var så står, men han vokser inn i den en gang. 

  Har dere hentet denne pakken, eller skal ha den? 

  #rema1000 #startpakke #babypakke #gratis

 • 8

  Nå har jeg fått hentet gratispakken fra apotek 1, og i morgen skal jeg hente hos rema 1000.   Jeg synes dette var en super pakke. Var enormt mye gode produkter i denne pakken, så jeg er kjempefornøyd med den. Anbefaler den til flere som skal ha barn. Det var så mye bra, og hadde aldri trodd jeg skulle få så mye og bra produkter gratis. Nå er jeg veldig spent på morgendagens pakke.   Innhold: 

  • 100 pakning med tørre engangskluter
  • En pakke med 72stk våtservietter
  • En utgave av foreldre og barn magasinet
  • Tutteflaske og smokk fra Avent
  • Tutteflaske og smokk fra MAM
  • 2 pakning med ammeinnlegg som kan brukes lengre
  • Prøvepakke på tøyvaskemiddel fra Neutral
  • Fuktighetskrem og salve mot kløe fra La Roche-Posay
  • Bephanten salve som skal hjelpe mot sår stump
  • Gratis viaplay i 2 mnd

  Hva synes dere om innholdet i denne pakken? 

  #babypakke #apotek1 #gratis #pakke #gave #produkter

 • 6

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 29 uker (28 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 87 dager igjen. Jeg har vært gravid i 196 dager. 69,3% av graviditeten er over. Siste trimester er nå påbegynt. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser, både av spark og bevegelser. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 35 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,26 kilo i starten av uken og ca. 1,4 kilo i slutten. 


  Humør: Veldig opp og ned denne uken. Håper at det snur igjen nå. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting. 

  Utstyr: Mangler sprinkelseng, madrass, flere sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt, har ikke hatt så veldig mange cravings, og tror jeg skal være glad for det. 

  Plager: Tretthet, sliten, hormoner, litt bekkenet igjen. 

  Hvordan sover du om natten: Sover godt. 

  Fødselsforventninger: Forventningene er mye bedre til fødselen nå, etter vi var på fødselsforberedende kurs på lørdag. Gruer meg fremdeles noe enormt, men slapper litt mer av nå, når jeg vet hvor vi skal, hvordan det foregår, hva jeg kan få av smertelindring, osv. 

  Neste kontroll:2 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke28 #babymage #pregnant

 • 6

  I dag er jeg allerede i tredje og siste trimester. Synes andre trimester i grunn har gått utrolig fort. Nærmer deg bare mer og mer til lillegutt kommer nå, og jeg gleder meg noe helt enormt.

  Må bare beklage at jeg ikke har blogget de siste to dagene, men jeg har vært så alt for sliten etter jobb, hormonene har styrt noe enormt, og jeg har trengt å bare få tid for meg selv.

  Nå skal jeg spise frokosten min opp, så skal jeg en tur til Haugesund å handle bursdagspresang, og kanskje få hentet gratispakken fra apoteket. Ønsker dere alle en fin dag enn så lenge.

  Hva skal dere i dag?

 • 1

  Nå har jeg begynt med vasking av babyklærne. Er nødt til å begynne, for å få oversikt over hva vi trenger, mangler. Jeg vet allerede nå at jeg trenger mer strømpebukser. 

  Har et par maskiner til å sette på, men nå skal jeg snart på jobb, så må vaske de neste dagene, både før og etter evt. Når jeg kommer hjem tenkte jeg å sette på en maskin med klær som også kan gå i tørketrommel, og mens de er i tørketrommel, kan jeg sette på ny maskin som ikke skal i tørketrommel. Da får jeg 3 maskiner bare i dag. Er mange klær jeg er redde for, og er redd for å ødelegge noen av klærne. Føler jeg har ødelagt noen klær allerede med å vaske de, men det er bare for de er våte. Ser frem til at de tørker, og jeg får sett hvordan de er da. Føler de blir så stive og ikke myke når vi ikke har de i tørketrommel. I tørketrommel synes jeg klærne blir mer myke og gode.

  Håper i grunn at flesteparten kan tørkes selv om det står at de ikke kan, for jeg er sikker på at jeg ikke kommer til å gidde å se på klærne hva som tåler hva når lillegutt har kommet, og vi må vaske klærne da, og de er fulle i gulp. tiss og bæsj. Da må jo i grunn klærne vaskes på 60 grader for å få lukten og det helt bort.   Når begynte dere å vaske babyklærne? 

 • 6

  I går var vi på fødselsforberedende kurs på sykehuset sammen med andre som venter barn. Følte meg så liten i forhold til alle de andre, da flesteparten hadde termin denne mnd eller februar. Tror det var to som skulle ha i mars, og jeg skulle ha i starten av april. Fikk forespørsmål om jeg ville vente, men da var det ikke sikkert jeg fikk være med, for er ikke alltid de har kursene, og da hoppet jeg likegreit på. 

  Kurset varte i hele 5 timer, men selv om det varte så lenge gikk tiden utrolig fort. Det første vi gjorde var å få en presentasjon og presentere oss selv med hva vi heter og når vi har termin. Så fikk vi masse nyttig informasjon om selve fødselen, smertelindring, komplikasjoner som kan oppstå, hva vi skal ha med oss til fødselen og hva vi ikke trenger, barsel og amming.

  Vi fikk også se 2 videoer om fødsel og amming, og fikk lære oss noen triks. I tillegg fikk vi omvisning på føden.

  Vi fikk masse god og nyttig informasjon, og både jeg og kjæresten føler oss tryggere nå, og har lært oss utrolig mye. Vi synes det var et kjempebra kurs, og angrer ikke et sekund på at vi dro. Vi anbefaler alle førstegansforeldre til å dra på det kurset, og spesielt hvis du er bekymret, for jeg følte jeg ble litt tryggere etter dette kurset, selv om det er ting jeg fremdeles gruer meg til og er redd for enda. Jeg skal skrive et fødselsbrev, der jeg forteller hva jeg er redd for, hva jeg ønsker, osv.   Nå gleder vi oss til fødsel, og til å få se lilleprinsen vår for første gang. Bli kjent med han, og få starte livet som en liten familie. 

  Har dere vært på fødselsforberedende kurs?

  #kurs #fødsel #fødselsforberedendekurs #gravid #sykehus

 • 0

  Da har vi vært på 3D ultralyd. Veldig fornøyd med bildene, og gleder meg enda mer til å hilse på lillegutten våres nå. Nydelige gutten våres. Jeg klarer ikke å se noe likheter, men kjæresten og jordmoren mente på at det så ut som min nese. Jeg er ikke flink til å se likheter i det hele tatt. Blir spennende å se når han kommer til verden, om han ligner på bildene vi har fått i dag. 

  Han ble estimert til å være 1010g, og alt så kjempebra ut. Han vinket til oss, var veldig aktiv, og viste seg frem. Veldig fornøyd med 3D bildene.   Hva synes dere om bildene? 

  Har dere tatt 3D bilder når dere var gravide, eller skal? 

  #gravid #baby2017 #april2017 #ultralyd #3D #3dbilder #lillegutt #babyboy

 • 4

  I dag var jeg på kontroll hos jordmor. Vi startet med alle undersøkelsene, før vi snakket om amming. Har fått mange gode tips, og håper virkelig at amming er noe jeg kommer til å få til. Jeg har hvertfall ingen planer om å gi opp med det første.

  I tillegg snakket vi om neste kontroll, og den etter, da jordmoren min også er gravid. Ble litt trist da jeg ikke får ha henne gjennom hele svangerskapet. Skal heldigvis til henne en gang til. Gangen etter må jeg til en annen helsestasjon for å gå til jordmor, og gangen etter der har hun nye begynt der jeg går. Håper bare at de er like flinke og kjekke som hun jeg har nå.

  På kontrollen i dag var hvertfall alt bra. Symfyse fundusmålet var rett under gjennomsnittet, 1cm i fra, så det var bra. I tillegg sa hun at han hadde lagt seg i hodeleie. Kjente jeg fikk litt panikk da, med tanke på at vi skal på 3D ultralyd i morgen, men håper at vi får gode bilder for det om. Trodde ikke de snudde seg så tidelig. Er glad han har lagt seg i hodeleie, for jeg er redd for å føde i seteleie.  Hvis du har vært gravid/er gravid, når la babyen din seg med hodet ned? 

  #gravid #baby #jordmor #kontroll #svangerskapskontroll #svangerskap #april2017 #baby2017 #babyboy #hodeleie

   

 • 6

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 28 uker (27 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 94 dager igjen. Jeg har vært gravid i 189 dager. 66,8% av graviditeten er over. Allerede under 100 dager igjen. Føler dagene går så mye fortere nå. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser. Enten i form av spark eller at han snur seg. Har også kjent litt hikking. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 34 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,1 kilo i starten av uken og ca. 1,23 kilo i slutten. Allerede bikket 1 kilo, vokser seg stor nå. Og blir han født nå, vil han ha gode muligheter for å klare seg. 

  Humør: Bra

  Innkjøp denne uken: Stelleunderlag som jeg skal ha i stellebaggen, chicco next to me seng,fikk den på tilbud til en kjempepris, og da måtte vi bestille den. Den skal få stå på vårt rom, mens sprinkelsenga skal få komme på rommet til lillegutt når vi får kjøpt den. 

  Utstyr: Mangler sprinkelseng, madrass, flere sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Muligens mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Rød saft. 

  Plager: Litt tretthet,og vondt å bevege seg på kveldene, da det stråler sånn i bekkenet. Er vell et tegn fra kroppen om at jeg må ta det med ro. 

  Hvordan sover du om natten: Sover godt. 

  Fødselsforventninger: Håper fødselen blir grei. Skal på fødselsforberedendekurs på lørdag, så spent på hvordan det blir. 

  Neste kontroll:2 februar hos jordmor. Og 3D ultralyd i morgen. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke27 #babymage #pregnant

 • 2

  Her er noen bilder av babynestet vårt. Er så fornøyd med det. Kjøpte det brukt før vi fikk vite kjønnet, og jeg er kjempefornøyd med det. Det ser nesten ikke brukt ut, og det funker helt perfekt. Alt trenger ikke å være blått, men kan også være kjønnsnøytralt. Da kan vi bruke det om vi får en jente også en gang. Gleder meg til å se lillegutt oppi denne. Kommer nok til å brukes både i sofaen, sengen og vognen. Blir nok flyttet litt på en del i starten.

  Hva synes dere om det?

  #babynest #baby #brunt #hvit #brunhvit #nest #elefant #april2017 #baby2017 #babyboy #boy

 • 3

  Tenkte å dele utstyrslisten til babyen med dere. Er ikke alt vi ser behov for, og noe vil vi vente med til lille er født, tilfelle vi ikke har behov for det. Kjedelig å bruke masse penger, hvis en ikke bruker det.

  Her er listen våres med utstyr som vi allerede har:

  - Vogn (har en stor vi skal bruke hjemme og på store turer der den er lettest å bruke, og en annen vi skal låne bort når de passer lillegutt og som vi skal ha i bilen)

  - Vognpose til vår/høst

  - Dyne til vogn og seng

  - Dynetrekk til vogn og seng (men vil gjerne ha to dynetrekk til)

  - Vognteppe (har to stykk)

  - Regntrekk

  - Myggnett

  - Bilsete

  - Mange ulike tepper

  - Babygym

  -Stelleveske

  - Stellebord (har ikke fått i hus enda, står fremdeles hos broren hans, skal få deres)

  - Kluter

  - To håndkler

  - Badebalje, har også eget babysete med

  - Frottehåndkler

  - Gulpekluter

  - Bomullspinner til pleie av navlen (dette er noe vi alltid har i hus)

  - Kurv til lillegutt skal sove i stuen

  - Bedside crib fikk vi i posten i går (skal bruke denne i starten når vi skal ha han på vårt rom)

  - Babyklær (har masse, men skal gå gjennom klærne når de har blitt vasket, for å se hva vi trenger mer av)

  - Vippestol

  - Babyrede

  - Softbag


   

  Hva vi mangler:

  - Bleier

  - Salve mot sår hud

  - Oljer

  - Neglesaks

  - Våtservietter

  - Sprinkelseng

  - Madrasser

  - Laken

  - Amme bh (har bestilt på wish, så får se hvordan de er)

  - Ammeklær (bestilt på wish, får se hvordan de er når de kommer)

  - Salve til ømme brystvorter

  - Ammeinnlegg

  - Ammepute (ser om jeg trenger den eller ikke)

  - Babycall (kjøper når han skal på eget rom)

  - Ammepumpe (ser ann om vi trenger)

  Noen som ser noe som kan være kjekt å ha, noe som er nødvendig, som jeg har glemt i listen min?

  #babyboy">#babyboy #baby2017">#baby2017 #gravid">#gravid #utstyrsliste">#utstyrsliste #baby">#baby #utstyr">#utstyr

 • 3

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 27 uker (26 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 101 dager igjen. Jeg har vært gravid i 182 dager. 64,3% av graviditeten er over. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser. Veldig liten aktiv gutt, som beveger seg mye, og sparker mye. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 32 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 950 gram i starten av uken og ca. 1075 gram i slutten. Begynner jammen meg å bli stor nå.

  Humør: Helt greit. Her en kveld begynte jeg bare å le helt uten grunn, visste ikke hvorfor. Og etterpå begynte jeg å gråte. Haha, vet ikke hvorfor jeg verken lo eller gråt. Synes helst synd i Marius som ikke forsto noenting stakkers. 

  Innkjøp denne uken: Vognen kom i hus som vi fikk i julegave på julaften. Regnstrekk til vognen, handlenett til vognen. Babygym. 

  Utstyr: Mangler seng, madrass, flere sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Muligens mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Ingen spesielle. 

  Plager: Litt tretthet, helst søndag og mandag, men ellers helt fin. 

  Hvordan sover du om natten: Sover godt. Typen sov dårlig en natt, og da holdt han rundt meg, og da sparket lillegutt mye, og jeg våknet ikke av det. Hvor mye han sparker om nettene, det vet jeg ikke, for jeg sover veldig godt. Sovet dårlig i natt, men det er fordi jeg har begynt å få forkjølelse eller influensa. 

  Fødselsforventninger: Håper fødselen blir grei. Skal på fødselsforberedendekurs neste uke, så får se hva som kommer da. 

  Neste kontroll: 5 januar hos jordmor. 6 januar 3D ultralyd. 

   

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 2

  I går meldte jeg meg på fødselsforberedende kurs, tror det heter det. Der får vi omvisning på fødeavdelingen, snakker om amming og fødsel hvertfall. Vet ikke helt hva mer vi gjør, men vi skal hvertfall tilbringe 5t en lørdag på sykehuset. Så spent på hvordan det blir.

  Og nå i dag klarte jeg endelig å bestemme meg for hvor jeg ville ta 3Dbilder. Fikk bestilt time tidlig neste fredag, da det passet best for oss begge. Nå gleder vi oss til å se lillegutt igjen. Og håper han vil vise seg frem til oss. Neste fredag er jeg 27+1 uker på vei. Har hele tiden ville tatt 3D bilder mellom uke 27 og 28, så da passet det fint.

  Neste uke blir dermed en travel uke med flere timer. Må til fysioterapeut, blodprøver, jordmor, sende inn papirer til nav, 3d ultralyd og foreldrekurs. Alt på en uke. Men greit det også.

  Veldig fornøyd med vognpynten jeg fikk av mamma rett før jul, og den passet perfekt til vognen.

  Hentesett til lillegutt, som bare mangler knapper nå. Snille søsteren til bestemor som strikker dette til meg.

  #ultralyd #3d #foreldrekurs #fødselskurs #fødselsforberedendekurs #gravid #baby2017 #april2017

 • 0

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 26 uker (25 uker + 2 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 106 dager igjen. Jeg har vært gravid i 177 dager. 62,5% av graviditeten er over. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser. Men nå de siste 2 dagene, og i dag, har jeg kjent han lite i forhold til det jeg pleier. Men finner hjertelyd med doppler og hører bevegelser, i tillegg til at jeg tror han ligger langt nede, og har gjemt seg litt. Kjenner han presser på blæren til tider, og er langt nede jeg kjenner sparkene når han sparker. Var godt aktiv i går kveld heldigvis. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 31 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 810 gram i starten av uken og ca. 930 gram i slutten.

  Humør: Helt greit. 

  Innkjøp denne uken: 4 strømpebukser, en flisdress, dyne til seng og vogn, dynetrekk til seng og vogn, og stellebag. Orket ikke å betale 1000kr for en stellebag, når jeg kunne få en fin billig i stedet. Den var fin, passer også til typen, og det var stor og god plass i den. Kan lage eget innlegg om stellebaggen, når jeg har fått fullt den opp med det den skal ha i. 

  Utstyr: Mangler den store vogna, seng, madrasser, sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Muligens mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Ingen spesielle. 

  Plager: Litt tretthet. 

  Hvordan sover du om natten: Sover godt. 

  Fødselsforventninger: Håper at jeg får en grei fødsel, og er klar over at jeg kan få en rask fødsel hvis jeg er lik mamma, men er også klar over at det kan bli lang fødsel. Veldig spent på hvordan fødselen blir. 

  Neste kontroll: 5 januar hos jordmor. 


  Bildene er fra i går, da jeg egentlig skulle poste dette innlegget i går. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 4

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 25 uker (24 uker + 1 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 114 dager igjen. Jeg har vært gravid i 169 dager. 59,7% av graviditeten er over. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser gjennom hele dagen. Er mest på formiddag og kveld. Men kjenner også en del når jeg er på jobb. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 30 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 680 gram i starten av uken og ca. 790 gram i slutten.

  Humør: Helt greit. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting. 

  Utstyr: Mangler den store vogna, stelleveske, seng, madrasser, dyner, sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Muligens mer klær. Ammepute. 

  Ukens must have: Fremdeles avslapning, men også enda mer søvn. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt denne uken. 

  Plager: Trettheten har kommet tilbake, bekkenlåsningen kjenner jeg nesten ikke lenger. 

  Hvordan sover du om natten: Sover godt, våkner av og til på nettene av små spark, men sovner med en gang igjen. Fremdeles ikke mye do på nettene, muligens 1 gang i løpet av natten, men det er ikke hver natt, og ikke ofte. 

  Fødselsforventninger: Håper at jeg får en grei fødsel, og er klar over at jeg kan få en rask fødsel hvis jeg er lik mamma, men er også klar over at det kan bli lang fødsel. Veldig spent på hvordan fødselen blir. 

  Neste kontroll: 5 januar hos jordmor. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 2

  I går fikk vi brev i postkassen om at vi kunne hente ut vår gratis libero startboks. Kjente litt panikken i meg, da jeg visste denne ikke skulle komme før 2-3 mnd før fødsel.  Så jeg begynte å telle, men har heldigvis bedre tid på oss enda. Kjekt å få den før tiden, selv om jeg ble litt overrasket når Marius kom inn etter å ha vært i posten, vi har fått en kjekke gave. Er først etter jul vi skal få helt orden på barnerommet og kjøpe de siste tingene vi trenger. Jeg har også bestilt fra rema 1000 og apoteket, men de får jeg ikke hente før 2-3 mnd før fødsel. Det er fra 9 januar ca. regner jeg med. Her er hvertfall tingene vi fikk oppi startboksen.  Dette følger med: 

  Bleier i strørrelse 1 & 2. 

  Olje og babysåpe.

  Bind.

  Ammeinnlegg.

  Våtservietter.  

  Sommerfugl leke. 

  En bok om gode råd.

  Kort: Hvis vi handler på kiwi får vi hver 4. bleiepakke gratis, og hver 4. bind/tampong/truseinnlegg gratis.

   

  Flere som har bestilt denne? 

  #startboks #libero #gravid #baby #baby2017 #april2017

   

 • 2


  Her er vognen vi skal bruke når vi skal gå tur andre plasser enn i nærheten av hjemme, som også familie og venner skal få ha med seg når de skal passe på lillegutt. Den er også grei når vi skal et stykke for å handle, skal på biltur, overnatting, selskaper, osv. En vogn som er enkel å legge sammen, og som ikke tar så stor plass i bil.

  Når vi går tur i nærmiljøet skal vi bruke emmaljunga mondial de luxe, men den skal vi ikke kjøpe før i januar.

  Denne vognen er nå hvertfall klar. Har regntrekk, vognpose og vognteppe. Mangler myggnett, men det ordner vi fort. 

  Hva synes dere? 

  #vogn #aprilbaby2017 #baby2017 #vognpose #vognteppe #barnevogn #klar

 • 3

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 24 uker (23 uker + 1 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 121 dager igjen. Jeg har vært gravid i 162 dager. 57,2% av graviditeten er over. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser. Kjenner også på utsiden. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 28 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 565 gram i starten av uken og ca. 665 gram i slutten.

  Humør: Bra.

  Innkjøp denne uken: Ingenting. 

  Utstyr: Mangler den store vogna, stelleveske, seng, madrasser, dyner, sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Mer klær. Ammepute. 

  Ukens must have: Fremdeles avslapning. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt denne uken. 

  Plager: Bekkenlåsningen er mye bedre, og trettheten kommer og går. Muligens trettheten skyldes vinteren også, siden jeg alltid har reagert på vinteren. 

  Hvordan sover du om natten: Sover godt, bortsett fra natt til mandag. Da var lillegutt så aktiv at han vekte meg flere ganger på natten. Men ellers har jeg sovet godt. 

  Fødselsforventninger: egentlig ikke noe spesielt enda. 

  Neste kontroll: 5 januar hos jordmor. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 6

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 23 uker (22 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 129 dager igjen. Jeg har vært gravid i 154 dager. 54,4% av graviditeten er over. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser. Jeg er sikker på at jeg kjenner på utsiden også nå, men med en gang andre skal kjenne, så blir han sjenert. Så er fremdeles bare jeg som har fått kjent han fremdeles. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 27 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 465 gram i starten av uken og ca. 550 gram i slutten.

  Humør: Helt greit. Litt lei meg, men ellers ok. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting. Men onkelen på 9 år har fått byttet ut en rampenisse mot noen skjønne babytøfler. 

  Utstyr: Mangler den store vogna, stelleveske, seng, madrasser, dyner, sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Mer klær. Ammepute. 

  Ukens must have: Fremdeles avslapning. 

  Ukens cravings: Skal det være noe denne uken må det være tørre flatbrød. 

  Plager: Trettheten har endelig begynt å bedre seg. Bekkenlåsning, som de holder på å fikse. 

  Hvordan sover du om natten: Sover godt om nettene igjen. 

  Fødselsforventninger: egentlig ikke noe spesielt enda. 

  Neste kontroll: 8 desember hos jordmor. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 1

  Med tanke på bekkenproblemene mine, har jeg bestemt meg for å melde meg på vanngym. Det begynner ikke før forhåpentligvis første uken i januar, om det blir nok påmeldte. Det koster kun 1400kr, og da var det 6 kvelder, der vi møtes en halvtime før for å snakke sammen, så er det øvelser i basseng etterpå. I tillegg får vi en kveld der vi besøker fødeavdelingen, hvis jeg husker rett. Håper virkelig at det blir nok påmeldte, for synes dette hørtes veldig kjekt ut. Supert for gravide, om en har problemer med bekken eller ei. Så nå krysser jeg fingrene for at vi hvertfall blir 8stk, slik at det blir.

  Bildet er fra google.

  Har dere prøvd vanngym som gravid, eller skal prøve det?

  #vanngym #gravid #basseng #trening #baby2017

 • 6

  Magen har endret seg siden start ja. Enklere å se det på bilder enn i virkeligheten.

  #babymage #gravid #april2017 #baby2017 #mage #bump #21weeks #8weeks

 • 10

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 22 uker (21 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 136 dager igjen. Jeg har vært gravid i 147 dager. 51,9% av graviditeten er over. Jeg er dermed over halveis nå.  

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Kjenner daglig nå, og bare mer og mer for hver dag. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 26 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 370 gram i starten av uken og ca. 450 gram i slutten.

  Humør: Litt sur for å være hjemme, og ikke klare å gjøre så mye, men ellers er det bra. 

  Innkjøp denne uken: Vognpose, egentlig forrige uke, men glemte å skrive den på, og smokkelenke. Badebalje med nyfødtsete. 

  Utstyr: Mangler den store vogna, stelleveske, seng, madrasser, dyner, sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Mer klær. Ammepute. 

  Ukens must have: Avslapning. 

  Ukens cravings: Egentlig ingenting denne uken. 

  Plager: Trettheten har endelig begynt å bedre seg. Nå har jeg fått bekkenløsning, og plages med den. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Med bekkenløsning er det ikke like lett å sove. Har også begynt å gå på do en gang om natten nå. Men får til å sovne igjen ganske fort heldigvis.  

  Fødselsforventninger: egentlig ikke noe spesielt enda. 

  Neste kontroll: 8 desember hos jordmor. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 1

  Nå vet jo jeg kjønnet, men greit å se hvor mange myter som faktisk stemte på meg. 

  Fosterets hjerteslag over 140 slag/minutt ? Jente 
  Fosterets hjerteslag under 140 slag/minutt ? gutt
  Når jeg har fått hørt hjerteslag hos jordmor, har det vært mellom 150-155. Så her sier den jente. 

   

  Mamman er kvalm de første ukene ? Jente 
  Mamman er ikke kvalm de første ukene ? Gutt
  Jeg var ikke kvalm de første ukene. Bortsett fra hvis jeg ikke spiste, men når jeg fikk i meg noe mat, var alt bra igjen. Gutt. 

   

  Mamma har dilla på sure og friske ting -Jente
  Mamman har dilla på salte og fete ting ? Gutt
  Jeg har mer dilla på sure og friske ting. Jente. 

   

  Mamman plages av halsbrann ? Jente
  Mamman plages ikke av halsbrann ? Gutt 
  Til nå plages jeg ikke noe stort, men jeg har alltid vært plaget med det før, og får medisiner mot det, men har måttet kutte de ut i svangerskapet. Dermed har jeg kuttet ut det som gir meg mest halsbrann også. Og sliter ikke. Gutt.   Mamman plages ikke av hodepine ? Jente 
  Mamman plages av hodepine ? Gutt
  Hadde en periode der jeg plagdes i 2 uker med hodepine. Er vant med migrene, men var heldigvis ikke så gale når jeg hadde det i 2 uker i strekk. Gutt.

   

  Mamman legger på seg på hofter og rumpe ? Jente
  Mamman legger på seg bare på magen ? Gutt
  Legger kun på meg på magen til nå. Gutt. 

   

  Mamman er ubekymra ? Jente
  Mamman er bekymra ? Gutt
  Begge deler. Jeg var bekymret for at det ikke skulle gå bra, jeg var bekymret for hvordan det kom til å bli med jobb. Men alt dette hadde sammenheng med at jeg er førstegangs, og ikke har peiling på noen ting. Etter uke 12 var jeg ikke noe særlig bekymret lengre, da vi var over den grensen. 

   

  Mamman taper sin skjønnhet under svangerskapet ? Jente (De stjeler skjønnheten)
  Mamman kler svangerskapet ? Gutt
  Masse kviser og fett hår. Jente.   Mammans nese vokser ikke under svangerskapet ? Jente
  Mammans nese vokser under svangerskapet ? Gutt
  Får virkelig håpe at nesen ikke vokser. Har ikke studert nesen nok til å vite om dette. 

   

  Mamman plages med blødende tannkjøtt ? Jente
  Mamman plages ikke med blødende tannkjøtt ? Gutt
  Plages med blødende tannkjøtt. Jente.

   

  Vokser håret på leggene fortere enn før ? Jente
  Vokser håret som vanlig ? Gutt
  Vokser vell mer senere. 

  Mammans føtter er som før ? Jente
  Mammas føtter er kaldere ? Gutt
  Føttene mine har alltid vært kalde, så de er akkurat som før. 

   

  Mamman løfter koppen sin ved å ta rundt hele koppen ? Jente
  Mamman løfter koppen sin ved å ta i hanken ? Gutt
  Løfter koppen ved å ta rundt hele. 

   

  Mamman viser fram hendene sine til andre med håndflata opp ? Jente
  Mamman viser fram hendene sine til andre med håndflata ned ? Gutt
  Håndflata ned. 

  Har den vordende mormor hårfargen i behold ? Jente 
  Har den vordende mormor grått går ? Gutt 
  Hårfargen i behold. 

   

  Ikke så livlig baby i magen ? Jente
  Svært livlig baby i magen ? Gutt
  Har begynt å kjenne mer og mer bevegelser for hver dag som går nå. 

   

  Barnet hikker mye ? Jente
  Barnet hikker lite ? Gutt
  Vet ikke enda. 

   

  Mamman spiste mye grønnsaker, frukt og fisk før unnfangelsen ? Jente
  Mamman spiste mye kjøtt og melkeprodukter før unnfangelsen ? Gutt 
  Jeg spiste alt av dette før unnfangelsen, eller ikke så mye melkeprodukter eneste. Det begynte jeg med etter at jeg ble gravid. 


  Mamman får liten eller ingen pigmentstrek på magen ? Jente 
  Mamman får lang og tydelig strek ? Gutt
  Ikke fått noen enda. 

   

  Rund mage ? Jente 
  Spiss mage ? Gutt
  Rund mage. 

   

  Magen synlig bakfra ? Jente
  Magen ikke synlig bakfra ? Gutt
  Magen er synlig bakfra. 

   

  Magen er høy ? Jente
  Magen er lav ? Gutt
  Lav. Men denne forstår jeg ikke. Noen plasser står det lav jente, høy gutt, mens andre plasser står det lav gutt og høy jente. 
   

  Legg sammen mammans alder ved unnfangelsen + måneden unnfangelsen fant sted
  Oddetall ? Jente
  Partall ? Gutt
  24+7=31, oddetall. 

   

  Natron testen. 2 ts natron i en kopp, hell urin over eller tiss over. 
  Ingenting skjer - Jente
  Det bruser eller legger seg et skum lag på toppen - Gutt
  Her ble det et skum lag på toppen. 

   

  Det kinesiske kartet
  Viser gutt. 

  10 Gutt, 11 Jente, 4 på usikker/vet ikke enda. Ikke lett å gå ut i fra mytene her om hva som er hva. Men er hvertfall mer på gutt denne gang i forhold til sist jeg tok denne. Men sist hadde jeg ikke med alle disse heller, har lagt på et par til, nå som jeg kunne ta de med. Og da ble det mer på gutt denne gang enn sist jeg svarte. Da var det 11 jente og 4 gutt. Jeg tror hvertfall ikke på myter, for her hadde jeg ikke kunne vært sikker i det hele tatt hva som ble kjønnet.

  Alle fikk sjokk når det var gutt, da alle sa jeg hadde skikkelig jentemage. Men jeg hadde skikkelig guttefølelse hele tiden, så jeg ble ikke sjokket. 

  Hva mener du om myter om barnetes kjønn? 

  Tror du på myter? 

 • 6

  I januar skal vi bestille vogn, og de andre viktige tingene vi trenger. Jeg har bestemt meg for lengst hvilken vogn jeg skal ha. Her er den. Emmaljunga Mondial De Luxe.   Men vi skal ikke ha understellet på dette bildet, vi skal ha det her: 

  Ønsker også dette myggnettet, da jeg syntes det var så fint. Så lenge det passer til vognen, noe jeg håper på.   Gleder meg noe enormt til å trille rundt med denne vognen her. Kommer til å bli mange gåturer, og det er supert at vi har mange plasser å gå til rundt her. 

  Hva synes dere om vognen? 

  Hvilken vogn har du eller skal du ha til din lille? 

  #vogn #lillegutt #baby #april2017 #emmaljunga #myggnett #mondialdeluxe

 • 1

  Alle disse klærne er fra barnas hus. Ble helt forelsket i så mye av klærne der. Her er de jeg likte aller best, og som jeg ønsker meg til lillegutt. 

    

    

     

    

     

    

    

  Andre som likte veldig godt noen av disse klærne her? 

  #ønskeliste #klær #babyklær #gutt #lillegutt #april2017 #blått #sparkebukser
   

 • 8

  Har hatt litt problemer med korsrygg hvis jeg har stått for lenge, sittet på stoler som ikke er behagelige, trenger kun å sitte 10 min i det siste. Natt til søndag, fikk jeg nesten ikke sovet. Hadde så vondt, og siden har det fortsatt, der ingenting har hjulpet. Var hos legen i går å fikk henvisning til fysioterapeut, da legen mente det hørtes ut som bekkenløsning. Men får ikke time før fredag 11:30. Noen som har tips til meg, hva jeg kan gjøre i mellomtiden. Har blitt sykemeldt ut denne uken, og trenger virkelig noe annet å gjør enn å ligge på sofaen og se på serier. Er så lei. Så hele 20 episoder med vampire diaries i går, og hver episode varer i 42 minutter, så det sier vell sitt. Jeg er hvertfall dritt lei av å ha smerter, bare jeg sitter, ligger, står og går. Og trenger virkelig noe å gjør på, for å få tiden og dagene til å gå. Noen som har tips til smertelindrende, eller noe jeg kan finne på?   Flere som hadde/har problemer med bekkenløsning i svangerskapet? 

 • 1

  Er så koselig å se på gamle bilder av meg som liten. Og så er jeg så spent på om lillegutt kommer til å ligne meg, pappaen sin, eller oss begge to. Hvordan han kommer til å se ut. Kommer han til å ha masse mørkt hår som meg når han blir født? Kommer han til å være lys i håret når han blir større, slik som både jeg og pappaen var? Kommer han til å være liten ved fødsel slik som vi var? Håper bare at han ikke kommer alt for tidelig, slik som sin pappa, men at han heller venter til han er klar. Jeg har ikke sett så mange bilder av Marius som liten, men her er hvertfall noen bilder av meg som liten.   #megsomliten #lillemeg #bilder #lillegutt #april2017

 • 4

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 21 uker (20 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 143 dager igjen. Jeg har vært gravid i 140 dager. 49,5% av graviditeten er over.  

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Kjente en del i går, og har kjent litt i dag. Så håper det kommer mer nå, og at jeg får kjenne daglig fremover. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 24 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 290 gram i starten av uken og ca. 369 gram i slutten.

  Humør: Bra. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting til nå. 

  Utstyr: Bilstol, babynest, vippestol, softbag, vogn til å ha i bilen, får stellebord av bror til samboer. 

  Ukens must have: fremdeles søvn og avslapning. 

  Ukens cravings: frukt, dundersalt og tyrkisk pepper. 

  Plager: fremdeles tretthet. Har også sletet med vondt i høyre side i går, og i dag har jeg vondt i korsrygg på begge sider, og mer magen på begge sider. Regner med at det er for livmoren vokser, og for jeg sto ei stund på jobb i dag. 

  Hvordan sover du om natten: sover bra, men tidelig oppe, og tidlig i seng. 

  Fødselsforventninger: egentlig ikke noe spesielt enda. 

  Neste kontroll: 8 desember hos jordmor. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 4

  På fredag fikk vi vite kjønn, og da sendte jeg melding til tanten min om hun kunne hekle et vognteppe til meg. Hun begynte på det på fredagskvelden, og tidlig søndagskveld er hun ferdig. Hadde aldri gått så raskt med meg. Hadde brukt et par mnd sikkert. Gjorde hvertfall det med vognteppet til jente jeg begynte på i fjor sommer. Ble ferdig med det etter at jeg fant ut at jeg var gravid. Brukte vell 1-2 mnd totalt på det hvis en teller uten den lange pausen min. Hadde et i gutt, men det gav jeg bort bare 2-3 uker før jeg fant ut at jeg var gravid. Ups. 

  Her er hvertfall det flotte vognteppet hun har heklet til meg. 

  Hva synes dere?

  #vognteppe #gutt #baby2017 #april2017 #2017 #lillegutt #heklet


   

 • 3

  Siden jeg ble flyttet frem igjen en uke, får det komme en ny oppdatering. De nye oppdateringene kommer mer til å komme på torsdager fremover. 

   

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 20 uker (19 uker + 3 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 147 dager igjen. Jeg har vært gravid i 136 dager. 48,1% av graviditeten er over.  

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: litt, men ikke veldig mye. Gleder meg til å kjenne spark på utsiden, og til å kjenne hver dag. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå 22 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 225 gram i starten av uken og ca. 280 gram i slutten.

  Humør: Bra. 

  Innkjøp denne uken: Klær

  Utstyr: Bilstol, babynest, vippestol, softbag, vogn til å ha i bilen, får stellebord av bror til samboer. 

  Ukens must have: Søvn, og slappe av. Trettheten forsvinner ikke, og da må jeg slappe av og ha søvn. 

  Ukens cravings: frukt

  Plager: trettheten plager meg fremdeles, og tror ikke den kommer til å bedre seg før vinteren er over. Pleier å være et dovendyr om vinteren, så blir vell mye verre dette året. Vil bare sove hele dagene. 

  Hvordan sover du om natten: sover bra. 

  Fødselsforventninger: ikke noe spesielt. 

  Neste kontroll: 8 desember hos jordmor. 


   

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 3

  Kjønnet på babyen vår er en liten nydelig prins. Vi gleder oss noe enormt til han kommer, og jeg ble satt fram igjen til mens termin. Termin er nå 9 april i stedet for, og jeg er 19 uker og 1 dag gravid.

  I følge appen min blir det helt feil. Den mener jeg er 19 uker og 0 dager på vei når jeg har termin 9 april, og mener jeg er 19 uker og 1 dag når jeg har termin 8 april. Vet ikke helt hvorfor det ble feil slik, så jeg kjører på at jeg har termin 8 april på den appen. Vet ikke helt hvordan, så da får det heller bare bli slik.

  #baby #april2017 #baby2017 #prins #gutt #guttebaby #guttemamma

 • 2

  I morgen er det endelig tid for den ordinære ultralyden. Veldig spent på om vi får sett kjønnet, og om det er gutt eller jente. Håper også at vi får sett en frisk og aktiv baby, og det skal bli så deilig å se babyen igjen. Og kanskje begynne å tenke på navn når vi får vite kjønnet. 

  Jeg kan være ærlig å si at jeg ikke er sikker på hva det er selv. Det er mye som tyder på jente, og mye som tyder på gutt. I starten var jeg sikker på gutt. Så ble det jente, og nå er det jeg helt blank. For meg er det akkurat det samme om det er gutt eller jente, det viktigste for meg er at alt er bra med den lille. 

   

  Hva tror dere det er? 

  #baby #baby2017 #gutt #jente #ultralyd #gravid #april2017
   

 • 0

  Termindato: 14 april 2017

  Hvor langt på vei: 19 uker (18 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 156 dager igjen. Jeg har vært gravid i 126 dager. 44,7% av graviditeten er over.  

  Kjønn: Vet ikke enda, får forhåpentligvis vite på fredag. 

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: ikke enda noe særlig enda, men kjente godt på mandag når jeg var på mr kontroll. 

  Babyen er så stor som: Babyen er nå ca. 20 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 170 gram i starten av uken og ca. 220 gram i slutten.

  Humør: Bra. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting

  Utstyr: Bilstol, babynest, vippestol, softbag, vogn til å ha i bilen. 

  Ukens must have: Avslapning og søvn

  Ukens cravings: fremdeles de grønne eplene jeg er veldig glad i. 

  Plager: tretthet og litt hodeverk, så har kommet seg med det nå. 

  Hvordan sover du om natten: foreløpig sover jeg bra, men sliter med å sovne da jeg synes det er ubehagelig å ligge på magen. Våkner tidlig når jeg ikke trenger det. 

  Fødselsforventninger: ikke noe spesielt. 

  Neste kontroll: 11 november, da er det ordinær ultralyd. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 2

  Jeg kjøpte en softbag på til salgs side på facebook. Er kjempefornøyd med den. Det er emmaljunga sin, og det passer bra siden jeg skal ha emmaljunga vogn. Jeg skal bruke den i starten når barnet er født til å la barnet sove i den når vi er på besøk, jeg er på møter og slikt, slik at barnet slipper å ligge for lenge i bilstolen. Er ikke bra om de ligger i den for lenge, og da er det greit å kunne ha noe annet, slik at barnet får sovet bedre når vi er på besøk også. 

  Jeg kommer også til å bruke den når barnet blir større, da kan jeg bruke den i sportsdelen i vognen. Og det som ligger inni med pels, kan både snus og tas ut, og det er mulig med seler både i selve baggen og det du kan ta ut. Genialt. Kan også bruke det til andre vogner enn emmaljunga. Tror nok den kommer til å bli tatt i bruk en del, både når babyen er liten, og når den blir større. 

  Gleder meg til å få bruke den, og mest av alt, skulle jeg selv ønske at jeg fikk ligge i den. Er så god og myk. 

  Andre som har softbag? Hva bruker du den til evt? 

  #gravid #graviditet #baby2017 #april2017 #softbag #emmaljunga #tips #vogn
   

 • 0

  Termindato: 14 april 2017

  Hvor langt på vei: 18 uker (17 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 163 dager igjen. Jeg har vært gravid i 119 dager. 42,2% av graviditeten er over.  

  Kjønn: Vet ikke enda, får forhåpentligvis vite det neste fredag. 

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: ikke enda noe særlig enda. Men i denne uken kan jeg kanskje kjenne barnets bevegelser som rumling i magen eller en lett dirring. Tror jeg kjente det litt på lørdag, og litt i går kveld når jeg lå på magen. Er ikke sikker på om det var barnet. Denne uken er hvertfall en enormt aktiv periode for barnet, der det sparker, gjør grimaser, slår kollbøtter og vrir seg. 

  Babyen er så stor som: Babyen er nå ca. 18 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 125 gram i starten av uken og ca. 160 gram i slutten.

  Humør: opp og ned. Men er begynt å bli mer bra nå, så håper det holder. 

  Innkjøp denne uken: softbag og vogn til å ha med oss rundt. Skal ha emmaljunga hjemme da vi har så mange flotte plasser å gå her hjemme. Og orker ikke å ta den vognen i bilen og ut av bilen og slikt, bare for en liten tur til et kjøpesenter, da er det greier med en vogn jeg får kjøpe veldig billig. Softbaggen skal vi bruke når vi er på besøk og andre plasser, slik at barnet slipper å ligge i bilstolen å sove lenge. Og når barnet blir for stort til det, skal den brukes i emmaljunga sportsvogna. 

  Utstyr: Bilstol, babynest, vippestol, softbag, vogn til å ha i bilen. 

  Ukens must have: Avslapning, søvn

  Ukens cravings: har hatt mer lyst på grønne, sure epler. Men har ikke måttet hatt det hver dag, men er det jeg har hatt mest lyst på. 

  Plager: tretthet, lavt blodtrykk (begynt å bli vant med det nå), hodeverk, svimmelhet

  Hvordan sover du om natten: foreløpig sover jeg bra, men er begynt å våkne tidelig og får ikke sove igjen etterpå. 

  Fødselsforventninger: ingen spesielle enda, men gruer meg, samtidig som jeg er begynt å glede meg litt også. 

  Neste kontroll: 11 november, da er det ordinær ultralyd. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 0

  Fant en billig og godt brukt vogn på til salgs side på facebook, å måtte bare kjøpe den når den var så billig. Vi skal ha emmaljunga mondial de luxe til vanlig.

  Denne vognen skal vi bruke til å ha i bilen, om noen skal passe den lille kan de låne den vognen som er lettest i bil og tar liten plass. Kan også brukes når vi skal ut på butikker og slikt, da den har stor plass til varer under. Når vi skal ut å reise, og en gang i måneden drar jeg på møte i Stavanger, og da er det greit med en enkel vogn der også. Mange fordeler med en mindre vogn, og når pengene ikke strekker til to dyre og nye vogner, er denne løsningen super.

  Den andre vognen skal vi bruke hjemme, da vi har mange flotte plasser å gå til her. Bypark, butikker med gågate, matbutikker, skog, mark. Er så mange flotte plasser å gå her, så kommer til å bli mye brukt her hjemme. Og hvis vi skal ut i skog/mark litt lengre borte enn her fra. Kommer helt an på hvor vi skal. Derfor er det greit å ha en litt enklere og mindre vogn til annet bruk.

  Hvis barnet begynner i barnehage der de trenger sovevogn, har vi også denne vognen til det. Veldig greit.

  Skal du ha en, to eller flere vogner?

  #baby2017 #april 2017 #vogn #babyvogn #briogo #brio

 • 7

  Termindato: 14 april 2017

  Kjønn: Vet ikke enda

  Hvo langt på vei: 17 uker (16 uker + 3 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 167 dager igjen. Jeg har vært gravid i 115 dager. 40,8% av graviditeten er over.  

  Ukens must have: Avslapning, søvn

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: ikke enda, eller tror jeg kjente noe i natt, men er ikke helt sikker. 

  Humør: opp og ned. 

  Innkjøp denne uken: ingenting

  Utstyr: Bilstol, babynest, vippestol. 

  Ukens cravings: egentlig ingenting denne uken. 

  Plager: tretthet, utmattelse, lavt blodtrykk, hodeverk, svimmelhet

  Hvordan sover du om natten: foreløpig sover jeg bra.

  Fødselsforventninger: ingen spesielle enda, men gruer meg noe enormt. Så jeg ser på fødeavdelingen for å prøve å bli litt mer tryggere. Har hjulpet en del til nå.

  Neste kontroll: 11 november, da er det ordinær ultralyd. 

  (får ikke til å sette inn bilder, får opp feilmeldinger hele tiden. Skal prøve å oppdatere med bilder når det går.)

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregn

 • 0

  Termindato: 14 april 2017

  Kjønn: Vet ikke enda

  Hvo langt på vei: 16 uker (15 uker + 1 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 176 dager igjen. Jeg har vært gravid i 106 dager. 37,6% av graviditeten er over.  

  Ukens must have: Avslapning, søvn

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: ikke enda

  Humør: veldig opp og ned siden søndag. Men har nok vært mye med at jeg har vært så trett, sliten, jobbet mye, og hatt lavt blodtrykk. Og da har nok det gjort at jeg lettere har både blitt sur og fått masse tårer. 

  Innkjøp denne uken: ingenting

  Utstyr: Bilstol, babynest, vippestol. 

  Ukens cravings: hatt veldig lyst på reke og krabbe, men så har de ikke hatt på butikken. I går hadde jeg en veldig dårlig dag, og da ringte typen til moren min, og fikk henne til å gå på fiskebutikken. Og hun hater fisk og luktene, men han fikk henne inn. De hadde ikke reker, men de hadde krabbe. Hun kjøpte hele 2kg til meg. Lenge siden jeg har vært så glad, da hun og lillebroren min på 9 år plutselig stod på døren med krabbe til meg. 

  Plager: tretthet, utmattelse, lavt blodtrykk

  Hvordan sover du om natten: foreløpig sover jeg bra. Denne uken har jeg sovet på sofaen etter jobb, jobber til 16:30 hver dag. Og har bare lugget i sofaen frem til jeg skulle legge meg til å sove i sengen. Føler jeg bare har jobbet og sovet denne uken. Men får heldigvis sove på nettene selv om jeg sover på ettermiddag! 

  Fødselsforventninger: ingen spesielle enda, men gruer meg noe enormt. Så jeg ser på fødeavdelingen for å prøve å bli litt mer tryggere. Har hjulpet en del til nå.

  Neste kontroll: 11 november, da er det ordinær ultralyd. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke16 #babymage #pregnant

 • 2

  Magen ser ut som en vannmelon og sitter høyt - Jente

  Magen ser ut som en basketball og sitter lavt - Gutt

  Ser ut som en vannmelon, men sitter lavt. 

   

  Synes bakfra at du er gravid - Jente

  Synes ikke bakfra at du er gravid - Gutt

  Synes godt bak fra. Ser det ikke selv, men det gjør andre. 

   

  Lavere og bredere mage - Jente

  Høy, stram kul på magen - Gutt

  Magen ligger lavt og ser brei ut, har ingen stram kul. 
   

  Fosterets hjerteslag over 140 slag/minutt ? Jente

  Fosterets hjerteslag under 140 slag/minutt ? Gutt

  Hjertelyd ble målt 150-155. 

   

  Mamman er kvalm de første ukene ? Jente 

  Mamman er ikke kvalm de første ukene ? Gutt

  Nei, ikke kvalm i det hele tatt. Eller var kvalm et par dager når jeg var sulten, men tror nok ikke det skyldes graviditeten, men heller at jeg var sulten. 

   

  Mamman har dilla på sure og friske ting ? Jente

  Mamman har dilla på salte og fete ting ? Gutt 

  Sure og friske ting. 


   

  Mammaen taper sin skjønnhet under svangerskapet ? Jente (De stjeler skjønnheten)

  Mammaen kler svangerskapet ? Gutt

  Masse kviser, fett hår. 

   

  Mammans føtter er som før ? Jente

  Mammas føtter er kaldere ? Gutt 

  Ingen endring.

   

  Mamman løfter koppen sin ved å ta rundt hele koppen ? Jente

  Mamman løfter koppen sin ved å ta i hanken ? Gutt

  Rundt hele koppen.

   

  Har den vordende mormor hårfargen i behold eller farger håret ? Jente

  Har den vordende mormor grått hår ? Gutt

  Hårfargen i behold, og farger det i tillegg, men ingen grå hår. 

   

  Rund mage - Jente

  Spiss mage - Gutt

  Rund mage. 

  Legg sammen mammans alder ved unnfangelsen + måneden unnfangelsen fant sted

  Oddetall - Jente

  Partall - Gutt 

  24+7=31, viser jente. 

   

  Myke hender - Jente

  Tørre hender - Gutt

  Jeg har veldig tørre hender, men det pleier jeg å få om høst/vinter. Men har aldri vært så tørr i håndflaten som jeg er nå. 

   

  Rekk hendene dine frem foran deg. Dersom du automatisk holder hendene med håndflaten opp, venter du en jente. Holder du hendene med håndflaten ned, betyr at du venter en gutt. 

  Jeg holder med håndflaten ned. 

   

  Kinesisk fødselskart: 


  Alder 24 år, måned for befrukning er juli. Viser dermer gutt. 
   

  15 myter om barnets kjønn

  11 viser jente

  4 viser gutt

   

  Blir spennende å se hva som egentlig skjuler seg i magen. 25 dager til vi forhåpentligvis får vite det. 

  Flere som synes det er spennende å se på myter om noe kan stemme? 

  #graviditet #myter #kjønn #baby2017 #april2017

 • 0

  Termindato: 14 april 2017

  Kjønn: Vet ikke enda

  Hvo langt på vei: 15 uker (14 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 184 dager igjen. Jeg har vært gravid i 98 dager. 34,8% av graviditeten er over.  

  Ukens must have: Avslapning

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: ikke enda

  Humør: veldig bra

  Innkjøp denne uken: ingenting

  Utstyr: Bilstol, babynest, vippestol. 

  Ukens cravings: ananas på boks

  Plager: tretthet

  Hvordan sover du om natten: foreløpig sover jeg bra. Hvis jeg våkner, er det ikke alltid like lett å sovne igjen da. Hadde overnattingsbesøk natt til søndag, og da våknet jeg av at typen løp fort, for da hadde onkelbarnet hans kastet opp. Det gjorde at jeg ikke sovnet igjen på nærmere to timer. Pleier å sovne veldig kjapt til vanlig, men ikke nå lengre hvis jeg blir vekket. 

  Fødselsforventninger: ingen spesielle enda, men gruer meg noe enormt. Så jeg ser på fødeavdelingen for å prøve å bli litt mer tryggere. Har hjulpet en del til nå hvertfall. 

  Neste kontroll: i morgen, da er det jordmor for å lytte etter hjertelyd. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke15 #babymage #pregnant 
   

 • 0

  I dag er det akkurat en måned til ultralyd, 31 dager igjen. Synes tiden går så sakte, men når jeg tenker tilbake er det lenge siden vi fant ut at vi skulle bli foreldre. Tiden går fort, men samtidig så sakte.

  Jeg håper vi får vite kjønn på ultralyden. Hadde vært så kjekt å begynt å strikke eller hekle i rosa eller blått, i stedet for bare grått, brunt og hvitt. Er litt lei av de fargene nå. Og jeg bruker veldig lang tid på det jeg strikker og hekler. Heldigvis har jeg et par måneder på meg etter ultralyden også. 

  Bilde fra tidlig ultralyd. 

  Flere som venter barn? Evt når?

  #april2017 #baby #baby2017 #gravid #graviditet #ultralyd

   

 • 3

  Termindato: 14 april 2017

  Kjønn: Vet ikke enda

  Hvo langt på vei: På onsdag gikk jeg inn i svangerskapsuke 14 og er med andre ord 13 uker + 4 dager på vei i dag. 

  Dager igjen av svangeskapet: 187 dager igjen og jeg har vært gravid i 95 dager

  Ukens must have: avslapning og søvn

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: ikke enda

  Humør: veldig bra

  Innkjøp denne uken: babynest

  Utstyr: Bilstol, babynest, vippestol. 

  Ukens cravings: ikke noe jeg har måttet ville ha hver dag. 

  Plager: tretthet

  Hvordan sover du om natten: bra om natten, men får ikke til å sove lenge om morgenen

  Fødselsforventninger: ingen spesielle enda, men gruer meg noe enormt. Så jeg ser på fødeavdelingen for å prøve å bli litt mer tryggere. Har hjulpet en del til nå hvertfall. 

  Neste kontroll: 13 oktober


  Her var jeg 13+1. 

  #gravid #uke 14 #baby2017 #april2017 #svangerskapsuke

   

 • 0

  I april 2017 skal jeg og samboeren få vårt første barn, og vi gleder oss masse. Kommer til å blogge om graviditeten fremover, men også om det er andre ting jeg føler for. 

  #gravid #april #baby #2017 #april2017 

 • Caroline

  Jeg heter Caroline og er 26 år. Jeg er barne og ungdomsarbeider og stortrives i jobben min. Jeg er samboer, og mamma til en liten gutt født i april 2017. Vi venter på lillesøster som kommer i februar 2019.

  Stikkord:
  Caroline Johannessen Follow my blog with Bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta