Caroline - 26 år, samboer og mamma hits
Hjem Add me Cosmopharma Instagram

2

I går fikk vi endelig montert stellebordet. Har lagt noen ting der de skal være, mens noe av det som skal i skuffen fremdeles ikke ligger oppi der, men tror jeg må få ordnet noen små bokser til å ha i skuffen til stelleprodukter og småting. Tenker det er litt bedre å ha bokser i skuffen, slik at det ikke blir blandet oppi der. Har også plass til ting på hyllen ovenfor. Tror ikke vi trenger å bekymre oss for det.

Eneste er at badekaret er litt kjedelig, føler det tar alt for stor plass under der, og gjør at vi mister litt av plassen. Men vi har ingen annen plass å ha badekaret, hvis ikke noen har en god ide til meg. 


Kranen skal bort, må bare få broren hans til å komme å fjerne den, han er rørlegger. 
Plasten vil jeg ikke ta av før babyen er kommet, eller rett før. Tilfelle katten går opp å legger seg, så vil jeg at han skal venne seg til å ikke gjøre det. Noen som har gode tips til meg? 

#stellebord #utstyr #babyutstyr #stelleplassen #baby #baby2017 #april2017

 • 2

  For en stund tilbake fikk vi bleier av en kollega, og de hadde så mange at samboeren hans laget ei bleiekake til oss. Vi fikk også litt klær av de. Veldig snilt, og jeg er kjempefornøyd. Tror ikke vi trenger å kjøpe bleier med det første, har et par pakker med strl 1 og 2, så skal hvertfall få brukt de opp før vi trenger å kjøpe nye. De fikk seg en liten gutt i oktober, så vi fikk det de ikke hadde behov for. Så kjekt når man kan få arve av andre også. 

  Andre som har fått bleiekake, utenom babyshower? 

 • 2

  Min første reaksjon på graviditeten var egentlig panikk og tårer. Det var ikke for at jeg ikke var klar, eller at babyen ikke var ønsket. Men jeg hadde panikk for hva sjefen min skulle si. Jeg hadde fått meg jobb i et helt år, og får ikke fullført hele året, derfor var jeg redd for hva sjefen kom til å si. Utenom det, gledet jeg meg veldig og var kjempe glad. 

  Jeg fortalte det til sjefen uken etter at jeg testet positivt. Heldigvis var samboer med meg, da vi jobber samme plass, så vi fikk sagt det sammen. Sjefen ble kjempeglad, og gav oss mange klemmer. Den andre sjefen tok det også heldigvis bra. Så hvorfor jeg gråt for jeg gruet meg til å si det, forstår jeg ikke den dag i dag. 

  Samboeren sin reaksjon var at han lo mens jeg gråt, og han sa at det kom til å gå kjempebra. Han støttet noe enormt angående jobb. Hadde jeg hatt fast jobb hadde jeg ikke bekymret meg i det hele tatt, men når jeg kun er vikar, og fikk jobb i et år, var det min bekymringen hva de kom til å si. Om de kom til å bli skuffet når de hadde jobbet så mye for meg. Heldigvis tok de det så bra.   Hvordan var din første reaksjon på graviditeten? 

 • 0

  De første symptomene på graviditeten er ikke så veldig mange, men her er de hvertfall. 

  Ingen mens: Den trodde jeg at jeg skulle få mens vi var på tur. Vi skulle handle i Sverige og dra på Allsang på grensen. Når vi kom hjem fra turen, ble jeg litt usikker, for da gikk det opp for meg at den fremdeles ikke var kommet. Søndagskveld fortalte jeg det til samboeren, og at jeg måtte ta en test. Mandagsmorgen var jeg avgårde for å kjøpe tester, og dro rett hjem igjen. Da fikk jeg positiv test veldig kjapt, og at babyen var 2-3 uker, dvs uke 4-5 i svangerskapet. 

  Trøtthet: Jeg ble fortere trett, og kunne sove hele tiden. Det har jeg hatt gjennom hele svangerskapet, og har mistet troen på at den kommer til å forsvinne. 

  Mageverk: Slet en del med menssmerter, men det var mer i slutten av første trimester og starten på andre. 

  Ømme bryst: De var veldig ømme, der jeg slet med å sove på magen, ta bh av og på. Merket ikke så mye til det på dagen, var verst på kveld og natt. I tillegg til at de var ømme, så klødde de noe helt enormt. Heldigvis varte ikke dette heller så veldig lenge. 

  Hodepine: Hadde en liten periode der jeg slet med hodepine i nesten 2 uker, men heldigvis er jeg så vant med hodepine pga migrene, så jeg klarte å holde meg på jobb, og tok panodil så fort jeg kjente det verket. Noen dager var verre enn andre, mens noen av dagene var veldig greie. 

  Kvalme: Det opplevde jeg kun hvis jeg ikke hadde spist på veldig lenge, og med en gang jeg spiste forsvant den. Skjedde vell bare 2-3 ganger, men kastet aldri opp, og var aldri kvalm i mer enn 30 minutter av de 2-3 gangene. Kan trygt si at jeg var heldig når det kom til kvalmen. 

  Kan egentlig ikke klage over dette svangerskapet, har ikke hatt så mange problemer. Tissetrengt er jeg ikke hele tiden, noen netter kan jeg gå mange ganger mens andre går jeg ikke en gang. Jeg har hatt litt problemer med bekkenlåsning, men føler meg i grunn ganske bra nå. Ellers har jeg hatt ligamentsmerter, hormoner og veldig god luktesans. Det som har vært verst er den trettheten, det er det eneste som har plaget meg hele tiden. 


  Hva var dine første symptomer på graviditeten?

 • 1

  Synes magen har vokst noe helt enormt den siste tiden. Folk har også begynt å kommentere det mer nå. Jeg merker at den siste uken har jeg sletet noe helt enormt med å finne hvilke klær jeg skal ha på meg. Alle klærne er for små, og jeg sliter noe enormt med hva jeg skal ha på meg. Er ikke alt jeg føler at jeg kan ha på meg når jeg er på jobb heller. Buksene må jeg brette ned, og tskjortene må jeg hele tiden dra ned, for de sklir opp hele tiden. Er også slik med noen singletter, mens noen av de kan jeg ha. Genserer har jeg veldig lite av for tiden, heldigvis har jeg masse cardigans. 

  Jeg merker også at jeg sliter med å komme meg forbi ting, sliter med å komme meg opp av senga eller sofaen. Så det begynner jammen meg å bli tungt. Selv om jeg ikke ser kjempestor ut, så er det mye tyngre enn hva jeg er vant med. Har heller ikke gått opp så mye i vekt, men krysser fingrene for at det kommer nå snart.

  Når merket dere at magen plutselig begynte å vokse noe enormt, og det begynte å bli tungt? 

 • 5

  Her er noen bilder fra instagram den siste tiden. Hvis du ønsker å følge meg der heter jeg fotocaroo.

  Hva heter du på instagram?

 • 0

  Er det noen som har noen spørsmål til meg, noe dere lurer på? Om meg, graviditeten, innlegg dere ønsker? Holder på å lage en oversikt til meg selv der jeg skal komme på flere innlegg å blogge om, for å få opp motivasjonen igjen. Hvis dere har noen spørsmål eller ønsker, så er det bare til å gi beskjed.   Har du noen spørsmål eller ønsker? 

 • 0

  I dag har jeg endelig klart å male stellebordet som vi fikk av broren til samboer. Nå er det bare å vente til samboer setter det sammen på badet, slik at jeg kan vaske håndklær og få ut litt av barnerommet. Å få stellebordet klart.

  Er ikke helt hast, men kjenner det på kroppen at jeg ikke orker så mye, og da vil jeg helst bli ferdig, slik at jeg slipper å slite når jeg skal gjør alt klart.

  Nå er jeg helt sliten i bekken og trett etter maling, så nå blir det sofaen og serier resten av dagen, og lage middag. Ønsker dere en fin dag.

  Hva gjør dere i dag?

 • 1

  1. Gi et kyss på kinnet eller pannen.

  2. Lag favorittmiddagen en dag han ikke forventer det.

  3. Si tusen takk.

  4. Gi ham et stort smil når du ser ham.

  5. Gi et uventet kompliment.

  6. Gi en skikkelig bamseklem når du ser han trenger det.

  7. Si unnskyld.

  8. Si "kjør forsiktig" når han skal ut å kjøre.

  9. Planlegg en kjærestetur sammen, eller overrask ham.

  10. Overrask med billetter til noe gøy.

  11. Vis at du er stolt over ham.

  12. Fortell ham: "det er deg jeg vil bli gammel med".

  13. Fortell ham at han er en god pappa.

  14. Gi han frokost på sengen.

  15. Vekk kjæresten din med et kyss.

  16. Rufs eller stryk ham på håret.

  17. Si "jeg trenger deg".

  18. Lytt til det han brenner for, selv om du kanskje ikke deler interessen med ham.

  19. Prøv noe nytt sammen.

  20. Våg å være litt leken.

  21. Bli med på noe som betyr mye for ham.

  22. Tren sammen.

  23. Tilby deg å ta leggingen, selv om det kanskje er hans tur.

  24. Skru på musikken og by opp til dans hjemme i stuen.

  25. Ordne barnevakt, og overrask ham med en date.

  26. Hold hverandre i hendene.

  27. Kjøp inn favoritt godteriet hans.

  28. Fortell ham at du er glad du har valgt riktig forelder til barnet ditt.

  29. Masser ham.

  30. Vis at du stoler på ham som forelder.  Hva synes dere om disse tipsene? 

 • 6

  Lillegutt skal få seg nytt klesskap, som vi også kan bruke som benk, og ha leker i. Det skapet til høyre skal det kun være klær i, så regner jeg med at det blir klær i de øverste skuffene til venstre side, mens de to nederste blå skuffene og skuffen i midten kommer til å være til leker.

  Gleder meg til vi får bestilt denne på ikea, og får den levert hjem til oss. Skal bli så deilig å få alt på plass. Regner med at barnerommet er helt klart i løpet av februar/mars. Nå har jeg sortert klærne i bokser etter størrelser, så skal bli greit å få klærne inn i skapet. 

  Det er stuva serien fra ikea. 

  Hva synes dere om denne? 

  #stuva #ikea #stuvaserien #skap #klesskap #gravid #baby2017 #april2017

 • 0

  Gleder meg til å få barnerommet helt klart. Skal henge opp en lampe, bestille klistremerker å henge opp på veggene. Og få ut mange av tingene vi har der inne. Vognen skal i gangen, den andre vognen skal i bilen. Bilstolen skal i bilen. Kurven og vippestolen skal i stuen. Alt oppi sengen skal på badet, bortsett fra softbaggen, den skal vi ha med oss på besøk, så tror denne også blir værende i bilen. Regner også med at babygymmen kommer til å være i stuen.

  Eneste som skal bli igjen på rommet er bilteppe, bildet i vinduet, sprinkelsengen, og den lille hyllen skal vi ha leker i. Bamsen får også så klart bli. Har tepper oppi utstyr slik at katten ikke skal legge seg oppi. 

  Klesskapet skal byttes ut med et fra ikea. Kan lage et eget innlegg, med bilder av det vi skal bestille. Regner med det kommer i hus i løpet av februar/mars. Men kan lage et innlegg i morgen der jeg viser hvilket vi har planer om.  Skal bli så deilig når alt har kommet ut av dette rommet, og det endelig kan være helt klart. Kommer ikke til å være i bruk de to første månedene regner jeg med, da vi har planer om å ha han på rom med oss i bedside. Når han er to måneder ca håper jeg at han kan sove på eget rom.

  Noen som har tips til kjekke møbler eller interiør til barnerommet?

 • 8

  For en liten stund siden laget jeg sjokolademousse i extra chef, fra tupperware! Raskt gjort (tar litt lengre tid med laktosefri fløte enn vanlig). Men det ble kjempegodt, og jeg kommer til å lage denne mange ganger til. 

  2 ss oboy eller kakao
  2 ss brunt sukker eller vanlig
  1 ts vaniljesukker
  1 pk kremfløte

  Daimkuler til evt pynt. 

  Piskes stivt. Settes i kjøleskap i 15-30 minutter.


  Velbekomme! 

  Skal dere prøve å lage denne? 

  #sjokolademousse #oppskrift #tips #extrachef #tupperware #godt

 • 7

  I dag var jeg hos frisøren å fikk klippet håret mitt. Gjorde det hos en lærling, satt modell, så fikk det gratis. Veldig fornøyd, og det er deilig med kortere hår igjen. 

  Hva synes dere? 

   

 • 6

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 31 uker (30 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 73 dager igjen. Jeg har vært gravid i 210 dager. 74,2% av graviditeten er over. Begynner å nærme seg noe enormt nå. 

      

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser, i løpet av hele dagene, også begynt å våkne av de på nettene. Sparkene har begynt å bli ganske så kraftige, og til tider litt vonde. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 37 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,6 kilo i starten av uken og ca. 1,76 kilo i slutten.   Humør: Ganske så grei denne uken i grunn. 

  Innkjøp denne uken: Leke fra wish som jeg skal ha på bilsete (bestilte den for ei stund siden, men fikk den i går). Stellematte. Neglesaks til baby, og sånn kost og kam til baby. Laken til vognen. Hentet gratis bleiebøtte hos barnas hus. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt denne uken heller. 

  Plager: Veldig trett og sliten denne uken også. Og blir fortere sliten av å gå i trapper og bakker. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Kan våkne noen netter hver time der jeg enten må på do, er tørst, sulten, svimmel, lyder, må snu meg, osv. Mens noen netter kan jeg sove gjennom hele natten. Er ikke hver natt jeg er på do. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og se den lille prinsen våres. 

  Neste kontroll:2 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke30 #babymage #pregnant

 • 4

  I går kveld var vi på julebord med brannvesenet. Veldig koselig kveld. Vi fikk kinamat til mat og kaker til dessert. Det ble også litt underholdning. Hadde en flott kveld, der vi fikk snakke med mange, og jeg fikk bli kjent med flere. Det er alltid koselig.

  Alle sier at jeg har så liten mage til å være så nærme fødsel. Kan ikke helt si jeg er helt enig, følte meg diger i går med kjolen på. Og har fremdeles akkurat 11 uker igjen til termin. Varierer jo veldig med hvilke klær jeg har på meg, og med noen klær ser du det ikke så godt, men med en gang jeg har strammere klær ser du det med en gang.

  Ønsker dere alle sammen en fin dag i dag.

 • 1

  I dag har brannmennene på øya vår vasket biler, fra klokken 10:00-15:00. Da har de tatt 150kr for bilvask, og pengene går til en kollega av de som har kreft, og støttegruppen "Brannmenn mot kreft". Samboeren min er brannmann, og de har jammen meg stått på i dag. Så utrolig stolt over de. Ikke bare på brannstasjonen han jobber på, men også de andre stasjonene på øya vår. Fantastisk arbeid av de alle som stod på i dag! 


  Her var min bil nyvasket, og her skulle jeg få ordnet at hans bil også ble vasket. 

  Ønsker dere alle en fin dag! 

 • 1

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 30 uker (29 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 80 dager igjen. Jeg har vært gravid i 203 dager. 71,7% av graviditeten er over. Begynner å nærme seg noe enormt nå. 

    

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser, i løpet av hele dagene, også begynt å våkne av de på nettene. Sparkene har begynt å bli ganske så kraftige, og til tider litt vonde. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 36 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,43 kilo i starten av uken og ca. 1,58 kilo i slutten.   Humør: Veldig opp og ned denne uken også. 

  Innkjøp denne uken: Sprinkelseng, madrass, teppe til barnerommet, sengekant, laken. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Stellematte. Mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt denne uken heller. 

  Plager: Tretthet, sliten, utmattet, hormoner. 

  Hvordan sover du om natten: Har fått sovet godt i natt, men har sletet den siste uken med å våkne en del og vært våken store deler av nettene, så har ikke orket noe annet etter å ha vært på jobb. Ikke for jeg våkner av sparkene, men har våknet av tett nese, slim i halsen, vondt å puste, svimmel, sulten, slike ting. Og når jeg først våkner, så sliter jeg med å sovne igjen. Kjenner meg trett i dag også, selv om jeg ikke har sovet så urolig i natt. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått, samtidig som jeg gruer meg, for jeg vet ikke helt hva jeg går til, selv om vi har vært på sykehuset å fått sett alt. 

  Neste kontroll:2 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke29 #babymage #pregnant

 • 7  Da var endelig sprinkelsengen også i hus. Vi var på ikea i går, og da fikk vi endelig handlet det siste vi mangler. Mangler noen småting enda, men det er lett å få til. Eneste vi mangler nå er termometer, neglesaks til baby, stellematte, en eller to dynetrekk til og litt mer klær. I tillegg mangler vi ammepute, brystpumpe og babycall, men de kommer etter at han er født, om vi har behov for det eller ikke.   Gleder meg til å få soverommet helt ferdig, slik at jeg kan dele bilder med dere. Vi skal også bestille nytt hyllesystem til han, men det skal vi gjør på nett og få det hjem til oss. Og vi må få ut de tingene som skal være i bilen, gangen, stuen og badet. Når det er klart, skal dere få se bilde. Håper det slipper å bli for lenge til, for vi må først kjøpe ny bil, og male stellebordet før vi får ryddet helt ut. Gleder meg til å se og vise dere når det er helt ferdig. Lillegutt skal sove på rom med oss de to første månedene i bedside crib, så er egentlig ikke verdens største hast helt enda. 

  Når fikk dere barnerommet helt klart? 

 • 1  Fikk hentet babypakken fra rema1000 i går, men har ikke hatt tid til å blogge før nå. Fikk hentet den rett før jobb i går, og etter jobb var det selskap til et av våres onkel/tantebarn. Når vi kom hjem orket jeg ikke noe særlig, og da ble det sofaen. I dag har vi vært på ikea, og har gjort mye i huset, så kjenner jeg er sliten nå. Nå skal jeg skrive dette innlegget, så skal jeg legge meg tror jeg.   Innhold: 

  En bag med glidelås, som jeg fikk produktene i.

  28 pakning bleier strl 2 (3-6kg).

  25 pakning med våtservietter.

  En eske med 100stk stellekluter.

  Badesåpe på flaske uten parfyme og palmeolje. 

  Bomullsbody i strl 74-80. 

  En smokk. 

  Bomullspinner.   Veldig fornøyd med pakken, men synes det var litt kjedelig at bodyen var så står, men han vokser inn i den en gang. 

  Har dere hentet denne pakken, eller skal ha den? 

  #rema1000 #startpakke #babypakke #gratis

 • 8

  Nå har jeg fått hentet gratispakken fra apotek 1, og i morgen skal jeg hente hos rema 1000.   Jeg synes dette var en super pakke. Var enormt mye gode produkter i denne pakken, så jeg er kjempefornøyd med den. Anbefaler den til flere som skal ha barn. Det var så mye bra, og hadde aldri trodd jeg skulle få så mye og bra produkter gratis. Nå er jeg veldig spent på morgendagens pakke.   Innhold: 

  • 100 pakning med tørre engangskluter
  • En pakke med 72stk våtservietter
  • En utgave av foreldre og barn magasinet
  • Tutteflaske og smokk fra Avent
  • Tutteflaske og smokk fra MAM
  • 2 pakning med ammeinnlegg som kan brukes lengre
  • Prøvepakke på tøyvaskemiddel fra Neutral
  • Fuktighetskrem og salve mot kløe fra La Roche-Posay
  • Bephanten salve som skal hjelpe mot sår stump
  • Gratis viaplay i 2 mnd

  Hva synes dere om innholdet i denne pakken? 

  #babypakke #apotek1 #gratis #pakke #gave #produkter

 • 6

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 29 uker (28 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 87 dager igjen. Jeg har vært gravid i 196 dager. 69,3% av graviditeten er over. Siste trimester er nå påbegynt. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser, både av spark og bevegelser. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 35 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,26 kilo i starten av uken og ca. 1,4 kilo i slutten. 


  Humør: Veldig opp og ned denne uken. Håper at det snur igjen nå. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting. 

  Utstyr: Mangler sprinkelseng, madrass, flere sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt, har ikke hatt så veldig mange cravings, og tror jeg skal være glad for det. 

  Plager: Tretthet, sliten, hormoner, litt bekkenet igjen. 

  Hvordan sover du om natten: Sover godt. 

  Fødselsforventninger: Forventningene er mye bedre til fødselen nå, etter vi var på fødselsforberedende kurs på lørdag. Gruer meg fremdeles noe enormt, men slapper litt mer av nå, når jeg vet hvor vi skal, hvordan det foregår, hva jeg kan få av smertelindring, osv. 

  Neste kontroll:2 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke28 #babymage #pregnant

 • 6

  I dag er jeg allerede i tredje og siste trimester. Synes andre trimester i grunn har gått utrolig fort. Nærmer deg bare mer og mer til lillegutt kommer nå, og jeg gleder meg noe helt enormt.

  Må bare beklage at jeg ikke har blogget de siste to dagene, men jeg har vært så alt for sliten etter jobb, hormonene har styrt noe enormt, og jeg har trengt å bare få tid for meg selv.

  Nå skal jeg spise frokosten min opp, så skal jeg en tur til Haugesund å handle bursdagspresang, og kanskje få hentet gratispakken fra apoteket. Ønsker dere alle en fin dag enn så lenge.

  Hva skal dere i dag?

 • 1

  Tenkte å begynne med mine 5 mest leste innlegg for en måned. Nr 1 er den som er mest lest av alle innleggene, så går det nedover. Dere kommer til innlegget med å trykke på overskriften over hvert bilde. 

  Nr 1: Libero startboks i posten


   

  Nr 2: Svangerskapsuke 23

  Nr 3: Svangerskapsuke 24

  Nr 4: Svangerskapsuke 25

  Nr 5: Svangerskapsuke 27  Hva synes dere om slike innlegg? 

 • 1

  Nå har jeg begynt med vasking av babyklærne. Er nødt til å begynne, for å få oversikt over hva vi trenger, mangler. Jeg vet allerede nå at jeg trenger mer strømpebukser. 

  Har et par maskiner til å sette på, men nå skal jeg snart på jobb, så må vaske de neste dagene, både før og etter evt. Når jeg kommer hjem tenkte jeg å sette på en maskin med klær som også kan gå i tørketrommel, og mens de er i tørketrommel, kan jeg sette på ny maskin som ikke skal i tørketrommel. Da får jeg 3 maskiner bare i dag. Er mange klær jeg er redde for, og er redd for å ødelegge noen av klærne. Føler jeg har ødelagt noen klær allerede med å vaske de, men det er bare for de er våte. Ser frem til at de tørker, og jeg får sett hvordan de er da. Føler de blir så stive og ikke myke når vi ikke har de i tørketrommel. I tørketrommel synes jeg klærne blir mer myke og gode.

  Håper i grunn at flesteparten kan tørkes selv om det står at de ikke kan, for jeg er sikker på at jeg ikke kommer til å gidde å se på klærne hva som tåler hva når lillegutt har kommet, og vi må vaske klærne da, og de er fulle i gulp. tiss og bæsj. Da må jo i grunn klærne vaskes på 60 grader for å få lukten og det helt bort.   Når begynte dere å vaske babyklærne? 

 • 6

  I går fikk jeg endelig sove lenge, og bli litt mer uthvilt. Har vært ekstremt trett og sliten for tiden, og kjenner det begynner å bli tyngre nå. Var deilig å få sove lenge, før dagen fikk begynt.

  Når jeg stod opp var det slappe litt av, før det travle begynte. Jeg laget oreokake, bursdagsgave til en kompis som blir 25 år i morgen. Og hjalp Marius med å lage middag, da vi hadde invitert vennegjengen på middag, totalt 8 stk med oss to. Vi laget kalkun, og maten ble kjempesuksess.

  Etter middagen dro vi på den ene jobben til samboer, en ungdomsklubb. Der spilte vi biljard, fifa, mario cart, bordtennis og hadde en flott kveld sammen.

  Kvelden ble også avsluttet der, før vi alle dro hjem til oss selv igjen. Når vi kom hjem var det å gjøre ferdig oppvasken, før vi la oss.

  Jeg har sovet litt urolig i natt, så jeg ligger fremdeles i sengen enda. Men må vell komme meg opp nå å få i meg noe frokost og satt på en maskin med klær. Ønsker dere alle sammen en flott dag.

  Hva gjorde dere i går?

  #hverdag #middag #gjester #kalkun #oreokake #søndag

 • 6

  I går var vi på fødselsforberedende kurs på sykehuset sammen med andre som venter barn. Følte meg så liten i forhold til alle de andre, da flesteparten hadde termin denne mnd eller februar. Tror det var to som skulle ha i mars, og jeg skulle ha i starten av april. Fikk forespørsmål om jeg ville vente, men da var det ikke sikkert jeg fikk være med, for er ikke alltid de har kursene, og da hoppet jeg likegreit på. 

  Kurset varte i hele 5 timer, men selv om det varte så lenge gikk tiden utrolig fort. Det første vi gjorde var å få en presentasjon og presentere oss selv med hva vi heter og når vi har termin. Så fikk vi masse nyttig informasjon om selve fødselen, smertelindring, komplikasjoner som kan oppstå, hva vi skal ha med oss til fødselen og hva vi ikke trenger, barsel og amming.

  Vi fikk også se 2 videoer om fødsel og amming, og fikk lære oss noen triks. I tillegg fikk vi omvisning på føden.

  Vi fikk masse god og nyttig informasjon, og både jeg og kjæresten føler oss tryggere nå, og har lært oss utrolig mye. Vi synes det var et kjempebra kurs, og angrer ikke et sekund på at vi dro. Vi anbefaler alle førstegansforeldre til å dra på det kurset, og spesielt hvis du er bekymret, for jeg følte jeg ble litt tryggere etter dette kurset, selv om det er ting jeg fremdeles gruer meg til og er redd for enda. Jeg skal skrive et fødselsbrev, der jeg forteller hva jeg er redd for, hva jeg ønsker, osv.   Nå gleder vi oss til fødsel, og til å få se lilleprinsen vår for første gang. Bli kjent med han, og få starte livet som en liten familie. 

  Har dere vært på fødselsforberedende kurs?

  #kurs #fødsel #fødselsforberedendekurs #gravid #sykehus

 • 0

  Da har vi vært på 3D ultralyd. Veldig fornøyd med bildene, og gleder meg enda mer til å hilse på lillegutten våres nå. Nydelige gutten våres. Jeg klarer ikke å se noe likheter, men kjæresten og jordmoren mente på at det så ut som min nese. Jeg er ikke flink til å se likheter i det hele tatt. Blir spennende å se når han kommer til verden, om han ligner på bildene vi har fått i dag. 

  Han ble estimert til å være 1010g, og alt så kjempebra ut. Han vinket til oss, var veldig aktiv, og viste seg frem. Veldig fornøyd med 3D bildene.   Hva synes dere om bildene? 

  Har dere tatt 3D bilder når dere var gravide, eller skal? 

  #gravid #baby2017 #april2017 #ultralyd #3D #3dbilder #lillegutt #babyboy

 • 4

  I dag var jeg på kontroll hos jordmor. Vi startet med alle undersøkelsene, før vi snakket om amming. Har fått mange gode tips, og håper virkelig at amming er noe jeg kommer til å få til. Jeg har hvertfall ingen planer om å gi opp med det første.

  I tillegg snakket vi om neste kontroll, og den etter, da jordmoren min også er gravid. Ble litt trist da jeg ikke får ha henne gjennom hele svangerskapet. Skal heldigvis til henne en gang til. Gangen etter må jeg til en annen helsestasjon for å gå til jordmor, og gangen etter der har hun nye begynt der jeg går. Håper bare at de er like flinke og kjekke som hun jeg har nå.

  På kontrollen i dag var hvertfall alt bra. Symfyse fundusmålet var rett under gjennomsnittet, 1cm i fra, så det var bra. I tillegg sa hun at han hadde lagt seg i hodeleie. Kjente jeg fikk litt panikk da, med tanke på at vi skal på 3D ultralyd i morgen, men håper at vi får gode bilder for det om. Trodde ikke de snudde seg så tidelig. Er glad han har lagt seg i hodeleie, for jeg er redd for å føde i seteleie.  Hvis du har vært gravid/er gravid, når la babyen din seg med hodet ned? 

  #gravid #baby #jordmor #kontroll #svangerskapskontroll #svangerskap #april2017 #baby2017 #babyboy #hodeleie

   

 • 6

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 28 uker (27 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 94 dager igjen. Jeg har vært gravid i 189 dager. 66,8% av graviditeten er over. Allerede under 100 dager igjen. Føler dagene går så mye fortere nå. 

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser. Enten i form av spark eller at han snur seg. Har også kjent litt hikking. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 34 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,1 kilo i starten av uken og ca. 1,23 kilo i slutten. Allerede bikket 1 kilo, vokser seg stor nå. Og blir han født nå, vil han ha gode muligheter for å klare seg. 

  Humør: Bra

  Innkjøp denne uken: Stelleunderlag som jeg skal ha i stellebaggen, chicco next to me seng,fikk den på tilbud til en kjempepris, og da måtte vi bestille den. Den skal få stå på vårt rom, mens sprinkelsenga skal få komme på rommet til lillegutt når vi får kjøpt den. 

  Utstyr: Mangler sprinkelseng, madrass, flere sengesett. Stellematte. Bleier, salver og slikt. Muligens mer klær. Ammepute. 

  Ukens cravings: Rød saft. 

  Plager: Litt tretthet,og vondt å bevege seg på kveldene, da det stråler sånn i bekkenet. Er vell et tegn fra kroppen om at jeg må ta det med ro. 

  Hvordan sover du om natten: Sover godt. 

  Fødselsforventninger: Håper fødselen blir grei. Skal på fødselsforberedendekurs på lørdag, så spent på hvordan det blir. 

  Neste kontroll:2 februar hos jordmor. Og 3D ultralyd i morgen. 

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke27 #babymage #pregnant

 • 2

  Her er noen bilder av babynestet vårt. Er så fornøyd med det. Kjøpte det brukt før vi fikk vite kjønnet, og jeg er kjempefornøyd med det. Det ser nesten ikke brukt ut, og det funker helt perfekt. Alt trenger ikke å være blått, men kan også være kjønnsnøytralt. Da kan vi bruke det om vi får en jente også en gang. Gleder meg til å se lillegutt oppi denne. Kommer nok til å brukes både i sofaen, sengen og vognen. Blir nok flyttet litt på en del i starten.

  Hva synes dere om det?

  #babynest #baby #brunt #hvit #brunhvit #nest #elefant #april2017 #baby2017 #babyboy #boy

 • 3

  Tenkte å dele utstyrslisten til babyen med dere. Er ikke alt vi ser behov for, og noe vil vi vente med til lille er født, tilfelle vi ikke har behov for det. Kjedelig å bruke masse penger, hvis en ikke bruker det.

  Her er listen våres med utstyr som vi allerede har:

  - Vogn (har en stor vi skal bruke hjemme og på store turer der den er lettest å bruke, og en annen vi skal låne bort når de passer lillegutt og som vi skal ha i bilen)

  - Vognpose til vår/høst

  - Dyne til vogn og seng

  - Dynetrekk til vogn og seng (men vil gjerne ha to dynetrekk til)

  - Vognteppe (har to stykk)

  - Regntrekk

  - Myggnett

  - Bilsete

  - Mange ulike tepper

  - Babygym

  -Stelleveske

  - Stellebord (har ikke fått i hus enda, står fremdeles hos broren hans, skal få deres)

  - Kluter

  - To håndkler

  - Badebalje, har også eget babysete med

  - Frottehåndkler

  - Gulpekluter

  - Bomullspinner til pleie av navlen (dette er noe vi alltid har i hus)

  - Kurv til lillegutt skal sove i stuen

  - Bedside crib fikk vi i posten i går (skal bruke denne i starten når vi skal ha han på vårt rom)

  - Babyklær (har masse, men skal gå gjennom klærne når de har blitt vasket, for å se hva vi trenger mer av)

  - Vippestol

  - Babyrede

  - Softbag


   

  Hva vi mangler:

  - Bleier

  - Salve mot sår hud

  - Oljer

  - Neglesaks

  - Våtservietter

  - Sprinkelseng

  - Madrasser

  - Laken

  - Amme bh (har bestilt på wish, så får se hvordan de er)

  - Ammeklær (bestilt på wish, får se hvordan de er når de kommer)

  - Salve til ømme brystvorter

  - Ammeinnlegg

  - Ammepute (ser om jeg trenger den eller ikke)

  - Babycall (kjøper når han skal på eget rom)

  - Ammepumpe (ser ann om vi trenger)

  Noen som ser noe som kan være kjekt å ha, noe som er nødvendig, som jeg har glemt i listen min?

  #babyboy">#babyboy #baby2017">#baby2017 #gravid">#gravid #utstyrsliste">#utstyrsliste #baby">#baby #utstyr">#utstyr

 • 1

  Her er de 5 tingene jeg gleder meg mest til, i 2017. Håper på et fantastisk og spennende år. 

  1. Gleder meg enormt til vi skal få møte lilleprinsen vår som kommer i april. 

  2. Jeg gleder meg til å bli kjent med lilleprinsen vår. Til å skape nye minner sammen, egne/nye/gamle tradisjoner. 

  3. Jeg gleder meg til å møte nye mennesker. 

  4. Jeg gleder meg til å tilbringe et år til sammen med våre venner og familiene våres. 

  5. Jeg gleder meg til alle turene vi skal på sammen som en familie. Vet ikke om det blir reise en annen plass, men gleder meg til alle turene rundt omkring her med vogn.   Hva gleder du deg til i 2017? 

 • 2

  For å være helt ærlig, er dette året jeg egentlig husker minst i fra. Ikke har jeg vært flink med å ta bilder, og da husker jeg hvertfall ikke. Jeg kan hvertfall skrive om det jeg selv husker. 

  • Broren min ble konfirmert i mai.
  • Jeg jobbet mye, og fikk meg jobb videre etter sommerferien også. 
  • I sommerferien spilte jeg og Marius og noen venner pokemon go. Hver dag i ferien våres. Noe måtte vi jo finne på, og det var utrolig koselig, sosialt og vi fikk vært masse ute. 
  • Det var et år med veldig lite reiser i forhold til året før. Jeg var to helger i Oslo med tupperware, jeg var en langhelg i Gøteborg med tupperware, og jeg var på Allsang på grensen sammen med Marius, og to stk til i starten av august. Rett før vi fant ut at vi skulle bli foreldre. 
  • I august fant jeg og Marius ut at vi skulle bli foreldre. 
  • I november fant vi ut at vi skulle få en liten prins. 
  • I desember hadde vi juletradisjoner; bake pepperkaker sammen med min ene bror og to søskenbarn, julemarked, pyntet til jul, pyntet juletre, laget ribbemiddag, var på julemiddager, feiret jul hos min familie og var innom broren hans på nyttårsaften selv om vi to ikke feiret det noe i år.   Har ikke så mange bilder å dele, da jeg har tatt veldig lite bilder i år. Skal komme sterkere tilbake neste år. Skal også prøve å huske litt mer fra det året, i forhold til dette. Men dette året har det for det meste gått til jobb, pokemon go, være med venner/familie, sove, spise, ikke så mye store ting. 

  Hvordan har ditt år vært? 

  #2016 #år #mittår #mitt #oppsummering
   

 • Caroline

  Jeg heter Caroline og er 26 år. Jeg er barne og ungdomsarbeider og stortrives i jobben min. Jeg er samboer, og mamma til en liten gutt født i april 2017. Vi venter på lillesøster som kommer i februar 2019.

  Stikkord:
  Caroline Johannessen Follow my blog with Bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta