Caroline - 26 år, samboer og mamma hits
Hjem Add me Cosmopharma Instagram

4

Har opprettet en egen instagram for bloggen. Prøver å legge ut nye bilder når det er nytt innlegg, og hvis det er noe annet som ikke kommer på bloggen, eller som ikke kommer der og da. Følg meg hvis du ønsker.

 

carolinejo7

 

Følger gjerne deg også.

Vil du følge meg?

Hva er din instagram?

 • 4

  Tenk, i dag er jeg høygravid. Kun 40 dager igjen til termin. Når jeg tenker tilbake, føler jeg tiden har gått enormt fort. Var ikke så mange dagene siden jeg sendte melding til mamma, at det bare var 50 dager igjen til termin. Nå er det plutselig bare 40 dager igjen. Føler tiden går utrolig fort, men også litt sakte. Når jeg tenker fremover går det sakte, mens det går fort når jeg ser tilbake bare et par dager. Helt utrolig at jeg kun har 3 uker igjen på jobb med denne uken. Er ikke så lenge siden jeg sa at det var 10 uker igjen på jobb. Tiden går fort når en er i arbeid, så veldig spent på hvordan det blir når jeg går ut i permisjon. 


  Her var jeg 32+2 dager på vei. 

  Er du gravid? Hvor langt er du på vei? 

 • 9  Hva synes dere om bildene? 

 • 4

  I dag fikk jeg kjøpt inn to nye sparkebukser til lillegutt. Elsker slike klær på babyer. Bukser og gensere på babyer forstår jeg meg ikke på. Må jo være behagelig for de også. Når de blir større er det ikke noe problem. Håper virkelig at de siste ukene kan gå fort nå, gleder meg slikt til å få møte ham. Bare 41 dager igjen til termin. 

  Hva synes dere om disse klærne? 

  #baby #babyklær #innkjøp #gutt #babyboy #boy #sparkebukser

 • 5

  I går lagte vi boller siden det var fastelaven. Jeg er ikke så fan av boller med krem, derfor ble det kanelsnurrer og vanlige boller her i hus. Med melis på toppen. I stedet for smør inni kanelsnurrene, bruker jeg vaniljekrem. Da holder de seg mye lengre, og de blir saftigere. Samboer laget deigen, mens jeg ordnet resten. Veldig god løsning. Han er kjempe god på gjærbakst, det er ikke jeg. Men kaker og slikt, det kan jeg uten problem. Har fremdeles boller igjen, og jammen meg godt å gå å spise på de i dag også. 

  Flere som bakte i går? 

  #fastelaven #bollesøndag #søndag #boller #kanelsnurrer #baking

 • 4

  Hva synes dere om bildene? 

 • 2

  Her er 10 ting som gravide fortjener. 

  1. Kjærlighet. 

  2. Forståelse. 

  3. Respekt og omsorg. 

  4. Entusiasme. 

  5. Blomster eller oppmuntrende gaver. 

  6. Avslapning på sofaen. 

  7. En god natts søvn. 

  8. Egentid. 

  9. Interesse for svangerskapet. 

  10. Massasje.   Er du enig i dette? Noe jeg har glemt? 

  #10ting #gravid #gravide #fortjener

 • 2

  Bee

  Hva synes dere om bildene? 

 • 4

  Her er hentesettet til lillegutt, som søsteren til bestemoren min har laget til oss. Veldig fornøyd. Det har en nydelig blåfarge, så bildet lyver litt.   Det så litt stort ut, så tar med et ekstra sett i tilfelle. Det andre settet fikk jeg i gave fra noen av kollegaene mine på babyshoweren. Det så litt mindre ut, og han slipper å svømme i disse hvis han evt blir liten. Siden samboer var veldig prematur, og jeg også veldig liten til å være født 4 dager over tiden, er det greit å være klar over at lillegutt også kan være litt liten. 

  Begge settene er pakket i stellebaggen sammen med body og strømpebukse. For å få plass til alt oppi en bag, var det lettere. Eneste tingene jeg har til lillegutt som skal være på sykehuset med oss hele tiden er to gulpekluter, en kos og et teppe. Stellebaggen tar samboer med seg når når han kommer med bilstolen og henter oss. 

  Hva synes dere om settene? 

 • 6

  I går kveld fikk jeg en fantastisk babyshower av familie, venner og kollegaer. Fikk utrolig masse flott og er utrolig takknemlig.

  Jeg var invitert hjem til mamma for å ha et tupperware party, men hun har sagt hun aldri vil ha det. Så hadde en mistanke. Var også andre grunner som gjorde at jeg mistenkte det. Men jeg tok med varer og alt, just in case.

  De tok tippeleken på når han kommer, vekt, lengde og navn. Siden han ikke har navn, og vi har sagt at lillegutt ikke får navn før han er født. Derfor tippet de navn også. I tillegg måtte jeg gjette på hvem som var hvem som baby. Klarte det veldig bra. Veldig stresset for at jeg skulle ta feil på noen.

  Fantastisk kveld som ikke kommer til å bli glemt.

  Fikk utrolig mye flott.

  Andre som har fått babyshower? Ble dere overrasket eller hadde dere en liten følelse?

 • 6  Hva synes dere om bildet? 

 • 4

  Hva synes dere om bildene? 

 • 0

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 35 uker (34 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 45 dager igjen. Jeg har vært gravid i 238 dager. 84,1% er nå gjennomført, og det begynner å nærme seg veldig. Om 5 dager er jeg høygravid.   Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagen, og kjenner også på nettene. Heldigvis sovner jeg igjen, og bare holder handa på magen. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 44 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 2,38 kilo i starten av uken og ca. 2,56 kilo i slutten.   Humør: Opp og ned. Svinger hele tiden, men er stort sett glad. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting denne uken heller, da vi ikke mangler noe særlig. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær, bortsett fra bodyer. Tisselaken. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Ingenting. Kan ikke klage dette svangerskapet, har ikke hatt noe særlig med cravings. 

  Plager: Fremdeles trett og sliten, men håper det skal roe seg ned når jeg går ut i permisjon. Tror jeg sliter meg selv ut på jobb. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Sover gjennom hele natten, og andre ganger våkner jeg av lillegutt, katten, sulten eller at jeg må på do. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og møte den lille prinsen våres. Fikk snakket om fødselen hos jordmor på tirsdag, og føler meg plutselig enda mer tryggere når det kommer til fødsel. 

  Neste kontroll: 13 mars hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke34 #babymage #pregnant

 • 6

  Her er 10 ting som irriterer meg. 

  1. Uventede regninger. 

  2. Falske mennesker. 

  3. Folk som ikke er ærlige. 

  4. Sure folk. 

  5. Folk som ikke unner andre ting. 

  6. Mobbing. 

  7. Smatting. Enten om det er på kino, middag, hjemme, osv. Jeg klarer ikke lyden av smatting. 

  8. Reklamer på tv. 

  9. Folk som ikke følger trafikkregler, spesielt i rundkjøringer. 

  10. Utroskap.   Hva irriterer deg? 

 • 5

  Hva synes dere om bildene?

 • 2

  I dag var det på tide med en ny svangerskapskontroll hos jordmor. Siden min jordmor er gått ut i permisjon, så fikk vi kommet til en helsestasjon som er 10 minutter unna i stedet for. Veldig hyggelig jordmor, og kunne egentlig tenkt meg å gått til henne enn hun jeg får nå her vi bor. Er ikke mange kontrollene vi har igjen nå, så da får det gå. 

  I dag var også samboer med meg på kontrollen, for vi skulle snakke om fødselen. Føler meg plutselig mye tryggere nå, og det virker som samboer også gjør det. Veldig fornøyd. Ellers på kontrollen var alt bra. Lillegutt ligger med hodet godt ned i bekkenet, men er ikke festet enda. Han ligger på normalen i vekst, og beveger seg bra. Blodtrykket var også fint, og undertrykket mitt har endelig komt til normalen igjen. Hvertfall på denne kontrollen.

  Ellers hadde jeg mye sukker i urinen, så må visst ta glukosetest. Hadde virkelig håpet at jeg slapp det. Jeg er sikker på at det er det lille glasset med cola jeg drakk før jeg la meg som gjorde det. Så lite lyst til å drikke det greiene. Og bare tanken på å sitte å vente på et legekontor i 2 timer. Tiden kommer jo til å gå enormt sent. Og hvertfall når jeg ikke kan ligge. Veldig spent på hvordan bekkenet reagerer på det.   Noen som har tips til hva jeg kan gjøre for å få tiden til å gå når jeg tar glukosetesten? Liker ikke å lese, det har jeg ikke tålmodighet til. 

   

 • 5

  Hva synes dere om bildene? 

 • 2

  Hva synes dere om bildene? 

 • 9

  I dag har jeg laget gulrot cupcakes. Her kommer oppskriften og fremgangsmåten. 

  Forberedelse: 10 minutter. 

  Tilberedning: 20-25min på 180grader. 

   

  Ingredienser, 6stk

  150g raspet gulrot. 

  3 egg. 

  6ss brunt sukker.

  100g smeltet smør. 

  3dl hvetemel. 

  1ts bakepulver. 

  1/2ts vaniljesukker (kan sløyfes, bare jeg som er så glad i vanilje så jeg har det i det meste). 

  1/2ts kanel. 

  Rasp gulrøttene. 

  Pisk egg og brunt sukker lett og skummende.   Tilsett smør og visp igjen.   Tilsett de tørre ingrediensene og gulrøttene og rør godt sammen. 

  Fordel røren i former. Kommer ann på hvilken du har, og hvor store du vil ha de. 

  Stekes i 20-25 min på 180grader. 

  Ingredienser til frosting

  25g mykt smør.

  6ss melis. 

  1 1/2ts vaniljesukker. 

  200g kremost naturell (f.eks. philadelphia).   Visp alle ingrediensene sammen til frosting. Ha det over i sprøytepose og pynt kakene når de er avkjølt.   Hva synes dere om oppskriften? 

 • 8

  Hva synes dere om bildene? 

 • 10

  Har så lyst til å reise tilbake til London. Ikke bare for shopping, men også for selve turen. Var noen plasser vi ikke fikk besøkt, som jeg gjerne kunne tenkt at vi fikk. Skal vi reise dit nå må vi vente til lillegutt er større og vi vil reise fra ham, eller så må vi ta han med oss. Eller om jeg får reise med noen andre. Skulle så gjerne også ønsket at vi fikk dratt på fotballkamp i Manchester. Vi får se hva de neste månedene og årene blir til, om vi får noen reiser til utlandet. Her er hvertfall noen bilder fra London.   Hva synes dere om bildene? 

 • 6

  Her er 10 ting som gjør meg glad. 

  1. Reise - elsker å reise. Komme til en ny plass og utforske den plassen.  

  2. Jobb - jeg jobber med barn, og det er helt fantastisk. Det bringer så mye glede i hverdagen med det barna sier og gjør. 

  3. Kjæresten min - han er en helt fantastisk person, som jeg er så glad for å være sammen med. Og jeg gleder meg til vi blir en liten familie om kort tid. 

  4. Familien og vennene mine - vet ikke hva jeg skulle gjort uten venner og familie. 

  5. God søvn - nå når det nærmer seg at lillegutt kommer, er det helt fantastisk å kunne få en god natt søvn, nyte det mens jeg kan. 

  6. Overraskelser - å bli overrasket er alltid gøy. Er ikke så glad i å bli overrasket blant mange folk, men jeg blir alltid kjempeglad for hver en overraskelse. 

  7. Glade mennesker - er så mye kjekkere med mennesker som er glade, enn de som er sure. 

  8. Musikk - musikk kan man høre på overalt, og uansett hvordan du føler deg. Det hjelper sånn på humøret.  

  9. Å mestre noe - når jeg setter meg et mål, og klarer målet. 

  10. Et smil - uansett om det er fra en fremmed eller en jeg kjenner.   Hva gjør deg glad? 

 • 4

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 34 uker (33 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 52 dager igjen. Jeg har vært gravid i 231 dager. Nå er over 80% av graviditeten fullført. Er ikke lenge igjen til vi har vår lille skatt i armene våre.   Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagen, og kjenner også på nettene. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 42 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 2,18 kilo i starten av uken og ca. 2,35 kilo i slutten.   Humør: Opp og ned. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting denne uken heller, da vi ikke mangler noe særlig. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær, bortsett fra bodyer. Tisselaken. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Ingenting. Kan ikke klage dette svangerskapet, har ikke hatt noe særlig med cravings. 

  Plager: Fremdeles trett og sliten. Men har også sletet med hodeverk og svimmelhet de siste dagene. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Noen netter våkner jeg kun en gang, mens andre våkner jeg flere ganger. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og møte den lille prinsen våres. Nærmer seg med stormskritt. 

  Neste kontroll: 21 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke33 #babymage #pregnant

 • 6  Hva synes dere om disse? 

 • 0

  På søndagskveld, rett etter farmen kjendis var ferdig ble jeg endelig ferdig med lothepus luen min. Veldig fornøyd med den, selv om det ble litt feil på slutten, da jeg glemte meg litt ut mens jeg så på tv.

   

  Brukte kun 6 dager på denne luen, og da var det vell 2 dager jeg ikke strikket i det hele tatt. Veldig fornøyd med tiden på den, da jeg pleier å bruke lang tid.

  Hva synes dere?

 • 2

  I dag har det vært helt nydelig vær her. Eneste kjedelige er at jeg har måtte være inne hele dagen med hodeverk. Skulle så gjerne ha vært ute denne dagen, men håper det kommer flere sjanser. Håper dette været kommer til å fortsette en god stund til, og at vi får en nydelig vår og sommer i år. Gleder meg noe enormt til å gå tur med lillegutt i vogn i slikt vær som dette.

  Hvordan har været vært hos dere?

  Hva har dere gjort i dag?

 • 10

  I dag har jeg endelig klart å få laget pakken ferdig, da boken jeg ventet på kom i dag. Samboer fikk den nå i kveld etter han kom hjem fra trening. Veldig kjekt å se reaksjonen hans, og han ble kjempeglad, og overrasket. Han hadde planer om å overraske meg med en hjerteformet boks med jordbær i. Skjønt vi begge tenkte på å gi samme tid. 

  Her er den jeg laget: 


  Hakkespettbok for småbarnsfedre - For å lese om om tips, få hjelp og lese hva som skjer.

  Kaffe - Til trette morgener etter lite søvn.

  Frisk - for å ta knekken på dårlig ånde når du ikke har tid til å pusse tenner.

  Paracet - Til dager du har vondt i hodet grunnet lite søvn.

  Ørepropper - Om du trenger å lukke ørene dine.


  Hjerte - for å vise at du er den beste og at du gjør en god jobb uansett.


  Visk - for å minne deg på at alle nybakte fedre gjør feil.

  Neseklype -  Brukes som neseklype ved bleieskift for å unngå lukter.

  Hansker og vernebriller - beskytter mot ufrivillige urinstråler.

  Luftfrisker - Til å spraye rommet før du tar av deg neseklypen.


  Plaster - for alle sår som kommer til å komme.

  Smilefjes - for å minne deg på at du vil få mange slike.

  Smokk - Brukes som lyddemper.

  Body - for å minne deg på hvor armene og beina skal.

   

  Hva synes dere om denne gaven? 

  #daddy #survival #kit #daddysurvivalkit #pappa #gave #baby #baby2017

 • 4

  Er så utrolig mye flotte babyklær på nett. Føler ikke jeg finner så mye når jeg er på butikkene. Føler alt er for tøffe gutter, mens jeg vil ha skikkelige babyklær. Ønsker ikke så mye bukse og genser de første ukene, da vil jeg ha sparkebukser. Synes det er så mye skjønnere og finere på små, i tillegg er det mye bedre. Genseren sklir bare opp. Så skal det helst være babyfarger. 

  Når han blir større vil jeg gjerne at han har mer sånn tøffe klær, men ikke når han er så liten. Skal en ha slike klær jeg ønsker, må jeg på dyre butikker, men heldigvis er det mange flotte nettbutikker som selger masse flotte gutteklær. 

  Bodyer har jeg ikke behov for i det hele tatt. Det har vi en hel haug av. Det vi trenger er sokker, strømpebukser, sparkebukser og pyjamas. 

  Her er en liste med klær som vi ønsker til lillegutt. 

     

               2 pakke pyjamas                                 3 delt sett                                     3 pyjamas

    

              2 pakke pyjamas                             Sparkebukse                                       Pyjamas

    

        Sparkebukse og genser                            Sparkebukse                                    Pyjamas

    

        Sparkebukse og genser                          Sparkebukse                                        Pyjamas

   
   
        Sparkebukser og genser                             Pyjamas 

  Er det flere som meg som er litt kresen når det kommer til klær til de aller minste? 

 • 12

  Del 2 av gravidshoot.   Hva synes dere? 

  #gravidshoot #gravid #pregnant #pregnancy #shoot #photo #winter

 • 12

  Bilder fra solnedgangen i går kveld. 

  Hva synes dere om bildene? 

  #foto #solnedgang #vinter #winter #sunset #photo #fotografering #strand #beach

 • 6

  Venninnen min tok noen bilder av meg nå i ettermiddag. Nå har jeg gått gjennom bildene, og kommer et innlegg til i morgen med litt flere bilder. Slik at det ikke blir for mange bilder i et innlegg.   Hva synes dere? 

  #gravidshoot #gravid #pregnant #pregnancy #shoot #photo #winter

 • 4

  For å få opp litt foto inspirasjon igjen, deler jeg nå noen blomster bilder jeg har tatt, som jeg er veldig fornøyd med.   Hva synes dere om bildene? 

  #foto #blomster #flower #flowers #photo #nature

 • 3

  Her kommer 10 ting som dere kanskje ikke vet om meg. 

  1. Jeg og samboer har en felles hobby, pokemon go. Vi er vell kanskje bare noen av de få som fremdeles spiller. Spiller ikke hver dag, men tar oss en kveld eller dag en gang i blant. Er så greit med en felles hobby som vi begge kan komme oss ut på. 

  2. Jeg har høydeskrekk. Hvis jeg ser litt for langt ned, så blir jeg svimmel og dårlig. Får ikke meg i en klatrepark, eller klatre høyt opp i høyden. Går fint, så lenge jeg slipper å se ned. 

  3. Jeg hater å løpe eller jogge. Hvis dere ser meg løpe eller jogge, så sier jeg bare, løp dere også! Da er det noe som jakter meg. 

  4. Jeg er redd for sykehus. Det er vell helst alt det med feil sykehuset her har gjort med de i min nærmeste familie, og da har jeg panikk for sykehuset. Heldigvis til nå har jeg fått et positivt inntrykk av fødeavdelingen. 

  5. Etter at bestemoren min døde, gav jeg henne et kyss på pannen. Etter det klarer jeg ikke å kysse noen på pannen lengre. Enten om det er samboer, når jeg legger broren min. Jeg blir lei meg og begynner å gråte. Håper virkelig at jeg snart blir kvitt det, slik at jeg får kysse lillegutt på pannen når han skal legges. Hvis ikke har han heldigvis kinn.   6. Jeg elsker å ta bilder, men har ikke vært så flink til å ta bilder det siste året. Jeg har hatt fotostudio som hobby, og det ble litt mye jobb. Så jeg gikk rett og slett lei. Men har veldig lyst til å starte med å ta bilder igjen nå. Håper bare at motivasjonen min snart kommer tilbake for fullt. 

  7. Jeg elsker å jobbe med barn, da de gir en stor glede i hverdagen. I går f.eks. fikk jeg og samboer en bok av noen barn. Der hadde de tegnet oss, og lille i magen. De hadde også tegnet huset vårt, bilen vår, et stort hjerte, og oss som kysser. En får også masse klemmer. Det er en helt fantastisk jobb, som jeg er kjempe glad for at jeg valgte. 

  8. Jeg har tupperware som en hobby. Jeg elsker å lage mat og bake, og derfor begynte jeg med tupperware. Har ikke vært så flink nå etter at jeg ble gravid pga tretthet. Men gleder meg til jeg får energi igjen, slik at jeg kan lage mat i produktene igjen, og gå ut på party igjen. Er så gøy å komme seg ut. Og når jeg går i permisjon er det greit å kunne ha noe å komme seg ut på, å få tjent litt penger, mens samboer er hjemme og passer lillegutt. 

  9. Jeg synes det er kjekt å strikke eller hekle, men er kun enkle ting jeg kan lage. Som f.eks. luer og tepper. Er ikke så mye jeg klarer, men klarer mer å hekle enn å strikke. Jeg har også sydd litt før, og har veldig lyst til å starte med å sy ting igjen. Må bare på loftet til pappa å hente ned alt jeg trenger. 

  10. Jeg har alltid hatt dyr fra jeg var liten. Spesielt katt har jeg alltid hatt. Har også hatt mange forskjellige dyr oppigjennom årene. Blant annet fisker, katter, hund, kaniner, hamster, undulat, marsvin.   Visste dere noe av dette?

 • 8

  Her kommer et lite innlegg om ting du kan gjøre hvis du kjeder deg: 

  1. Blogge (lage blogginnlegg til utkast/forhåndspublisering, legge plan for innlegg)

  2. Rydde/ommøblere, f.eks. klesskapet, kjøkkenet, soverommet.

  3. Lage ting du kan selge eller gi i gaver. 

  4. Se serier/filmer. 

  5. Oppdater eller lag ny spilleliste. 

  6. Gå deg en tur. Ha evt med deg kameraet.  

  7. Bak noe godt. 

  8. Strikk, hekle, sy, eller annen hobby. 

  9. Sett deg ned å spill, enten på data, playstadioen, wii, ipad, mobil, osv. 

  10. Gå på besøk til venner/familie.   Hva pleier du å gjøre når du kjeder deg? 
   

 • 12

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 33 uker (32 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 59 dager igjen. Jeg har vært gravid i 224 dager. 79,2% av graviditeten er over.   Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagene. Sparkene har begynt å bli ganske så kraftige, og til tider litt vonde. Har hatt to rolige dager nå, men i går hadde jeg veldig mye støt og ubehag, så regner med han gjør seg klar, og kanskje hodet snart blir festet. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 40 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,98 kilo i starten av uken og ca. 2,15 kilo i slutten.   Humør: Helt greit. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting denne uken heller. Er ikke så mye vi mangler, så blir nok lite innkjøp fremover. 

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær, bortsett fra bodyer. Tisselaken. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Kanskje sjokoladekake, og kinder maxi sjokolade. 

  Plager: Fremdeles veldig trett og sliten. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Noen netter våkner jeg kun en gang, mens andre våkner jeg flere ganger. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og møte den lille prinsen våres. 

  Neste kontroll: 21 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke32 #babymage #pregnant

 • 4

  I går fikk jeg endelig garnet i posten, og fikk startet på luen. Har et håp om å bli ferdig innen helgen er over med den første hvertfall, og kanskje få begynt på den andre. Denne luen blir min, og etterpå skal jeg lage til samboer.

  Kan du strikke?

 • 5

  Nå er det bare 61 dager igjen til termin, og jeg kan si at jeg både gleder og gruer meg. Jeg gleder meg noe helt enormt til å få møte lille prinsen vår, men gruer meg også noe enormt til fødselen. Jeg vet jo ikke hva jeg går til, bortsett fra at ting ikke kan planlegges, og en vet aldri når det skjer. Jeg vet at jeg kan være med å påvirke om fødestillinger og smertestillende, men tror nok jeg kommer til å ta det som det kommer. 

  Skjer det hjemme i sengen? Skjer det på butikken? Skjer det på besøk? Håper at det kommer til å skje når vi begge er hjemme, slik at vi kan holde det hemmelig for alle til lillegutt er et par timer og vi har kommet inn på barsel. Hvordan kommer det til å starte? Starter det med at vannet går? Starter det med rier? Starter det med svake smerter i ryggen eller magen? Starter det med sterke rier? Kommer jeg til å kjenne at fødselen er i gang med en gang, eller tar det litt tid før jeg skjønner at det er fødselen? Kommer jeg til å få like raske fødsler som moren min? Får jeg før termin, på termin eller etter termin? Er så utrolig mange spørsmål som svirrer oppe i hodet mitt. 

  Fødestillinger har jeg ikke peiling på hvordan jeg vil ha. Jeg vet at jeg vil ha preikestol, og den ballen tilgjengelig hvertfall, og at jeg aller helst ønsker å kunne bevege meg. Men når babyen skal ut tenker jeg at da vil jeg helst ligge i sengen, slik at det er lett å få han på brystet etterpå. Men hvordan jeg vil ligge i sengen, det har jeg ingen peiling på. Tenker at jeg tar det som det kommer. Vet jo ikke hvordan jeg kommer til å takle smertene, og hva jeg selv synes er mest behagelig. Kunne også tenke meg å føde i badekar, men det må jeg bare se, om er mulig. 

  Smertestillende ønsker jeg gjerne bad/dusj, massasje, varme/kalde kluter, lystgass. Håper inderlig at jeg klarer meg uten epidural, da må jeg ha det utrolig vondt hvis jeg ønsker det. 

  Ting jeg gruer meg til og er redd for, er å revne, babyen blir tatt ut med tang eller sugekopp, bli klippet, bæsje på meg, epidural, setefødsel, keisersnitt, hastesnitt eller katastrofesnitt. Håper så inderlig at jeg slipper disse tingene her. 

  Jeg tror hvertfall at fødselen kommer til å bli det vondeste jeg noen gang har opplevd, men også det største og lykkeligste øyeblikket i livet mitt. Gleder meg til å få lillegutt på brystet mitt.   Hva er/var dine tanker om fødselen? 

  Hvordan startet din fødsel? 

  #gravid #fødsel #april2017 #baby2017 #boy #gutt #fødestillinger #smertestillende #pregnant

 • 5

  Se hva jeg var så heldig å vinne. Jeg som aldri vinner i noen slike konkurranser. Denne gang var jeg så heldig, og vant denne nydelige romperen på bloggen til Linn Therese. Jeg var så glad når jeg fikk mail i går. Gleder meg til lillegutt skal få bruke den. Har lenge ønsket meg denne, og skulle be noen om å strikke den til meg, eller bestille den en plass. Men det trenger jeg ikke nå.   Hva synes dere? 

  Pleier dere å vinne i slike konkurranser? 

 • 3

  Her kommer et lite innlegg om hvordan familien min reagerte.  

  Foreldrene mine, besteforeldrene mine, oldemoren min, søsknene mine, tantene mine, onklene mine og søskenbarna mine ble kjempeglade, og gleder seg utrolig mye. På min side blir det første barnebarn, oldebarn og tippoldebarn på de alle, så det er spennende for de også. 

  Litt av reaksjonene til noen av de: 

  Moren min gråt av glede. Jeg viste henne et bilde om der det stod noe om verdens beste bestemor. Og da sa hun, hadde det bare skjedd. Så kommenterte jeg: Men skjønte du ikke den? Det har jo skjedd. Reaksjonen da skulle ha vært filmet, både jeg og hun gråt, og samboer lo. 

  Oldemoren min kommenterte med å si at det var på tide. Det blir hennes første tippoldebarn, og dette året blir hun 99 år. 

  Bestefaren min reagerte med at han da måtte slutte å sykle, for oldeforeldre kan jo ikke sykle. Da fikk han til svar at han var en ung oldefar, og det var jo bare bra. Kom frem til at han bare kunne fortsette. Greit med en sprek oldefar. Og han er jo ikke så gammel.  

  Brødrene mine ble veldig glade, og spesielt minstegutt som blir 10 år. Han har gledet seg til å bli onkel lenge, og maser hver dag. Han har også fått lov til å lære han opp med gravemaskiner, traktorer og slikt.   Hvordan reagerte din familie når du fortalte de? 

 • 8

  Her er et bilde av magen før og nå. Første bildet var jeg 11 uker på vei og det andre bildet 31 uker på vei.

  Er så mange som synes at jeg har liten mage, kan ikke si meg helt enig. Med tanke på hvordan magen min var før, og da var den også litt tynnere enn 11 uker. Var alt for tynn, og håper jeg slipper å bli like tynn etter svangerskapet. Spør du meg og de nærmeste, så har magen vokst mye og er stor, men for de som ikke kjenner meg så godt, kan magen virke liten. Og det kommer helt an på hvilke klær jeg har på meg.

  Flere som får høre at magen er for liten eller for stor?

 • 2

  Du vet du er gravid når....

  - du gråter eller ler uten du vet hvorfor.

  - du våkner flere ganger på natta for å gå på do.

  - du ikke plukker opp ting som faller på gulvet, og venter til mannen kommer hjem fra jobb for å plukke det opp for deg. 

  - du kan spise hele tiden. 

  - du prøver å komme forbi trange ting, men innser at magen er for stor, du enten setter deg fast, må gå rundt eller må smyge deg mellom sidelengs. 

  - du dunker magen i ting for du glemmer ut hvor stor den har blitt. 

  - du sliter med å ta på sokker, klippe negler, barbere beina. 

  - du merker ikke at genseren blir våt når du vasker opp, eller at du har sølt matrester på genseren. 

  - glidelåsen ikke går igjen på jakkene dine. 

  - når folk du snakker med, eller folk går forbi, så ser de på magen din i stedet for ansiktet ditt. 

  - du blir andpusten bare å gå opp en trapp eller en bakke. 

  - du kan gråte, le og være sint på veldig kort tid. 

  - ingen av klærne dine passer lengre. 

  - hvis du vil ha noe, vil du ha det der og da. 

  - du prøver å sove på nettene, så våkner babyen i magen og blir superaktiv. 

  - du sliter med å sove på nettene. 

  Bare noen av tingene jeg kom på, men er masse annet også. 

  Kjenner du deg igjen i noe av dette? 

  Har du noen andre? 

 • 8

  I dag klarte jeg endelig å komme meg ut i skogen. Tross lite søvn i natt. Har hatt overnatting fra 2 av onkelungene til samboer, de har sovet godt i natt, men jeg har sovet urolig av flere ulike årsaker. Til tross for lite søvn, ville jeg være med de ut i skogen, komme meg litt ut. Det var deilig å være i skogen igjen, og kjenner at jeg gleder meg til å ta lillegutt med. Selv om det føltes ut som han var med i dag, da han var veldig aktiv. Vi grillet og storkoste oss.

  Jeg holdt ut i 2 timer før jeg dro hjem å la meg til å sove på sofaen. Nå er jeg klar for å sove igjen, etter å ha spist litt mat og spilt wow hele kvelden. Ønsker dere en fin kveld.

  Hva har dere gjort i dag?

 • 8

  Nå når jeg har kommet så langt i graviditeten og det er flere ting jeg ikke lenger klarer å gjøre, som jeg savner. Det er ikke lenge igjen til jeg får en normal hverdag igjen, bare til en mye bedre hverdag enn jeg noen gang har hatt. Her kommer listen over ting jeg savner: 

  1. Å ligge på magen - det er noe jeg savner helt enormt. Jeg har alltid sovet på magen, og sover mye bedre da. Det er noe jeg virkelig ser frem til. Sove bedre om nettene, uten å våkne for jeg ligger feil. Eneste som funker nå er å ligge på siden, og sover jeg på ryggen våkner jeg. 

  2. Å kunne bøye meg ned uten problem - det er det egentlig ikke så lenge siden startet, bare et par uker siden, men jeg savner det. Bare det å plukke noe opp fra gulvet, eller bøye meg ned sammen med barna på jobb. Problemet er ikke å bøye seg ned, men å komme seg opp igjen. Og pga bekkenet. Heldigvis har jeg sluppet dette problemet gjennom hele svangerskapet, men jeg gleder meg til å kunne bøye meg igjen uten noen problemer. 

  3. Å kunne spise spekeskinke og salami - har ikke vært sånn at jeg må ha det før, men nå når jeg ikke får ha det, da vil jeg ha det noe helt ekstremt. Gleder meg til å kunne spise det igjen. 

  4. Å bruke alle klærne mine - gleder meg til å kunne bruke alle klærne mine igjen. Nå er det klær jeg ikke passer i lengre. Bukser/tights må jeg brette ned, genserer/tskjorter må jeg brette ned for de krøller seg opp hele tiden. Burde vell kanskje kjøpt litt gravid klær, men synes det er for dyrt til å ikke bruke det lenge. Singlettene går fint, men er litt redd jeg må kjøpe nye av alt etterpå, med tanke på at de sikkert blir for store til meg etterpå. Så lenge jeg ikke ødelegger de klærne jeg er veldig glad i, og håper jeg kan bruke de etterpå igjen også, noe som jeg har stor tro på. 

  5. Å ikke ha vondt i bekkenet - Har ikke plager med det hele tiden, da jeg går jevnt til fysioterapeut. Men er kjedelig og ikke kunne løfte så mye, gi fart til barna på jobb, hoppe tau med barna, løpe sammen med de, osv. Gjør jeg det angrer jeg noe enormt etterpå. Men er så kjedelig når barna er vant med at jeg løper og kan leke sammen med de, og nå kan jeg ikke. Gleder meg til å kunne det igjen, selv om det blir en god stund til. 

  6. Å ha energi - nå har jeg jo ikke noe energi. Jeg er trett og sliten hele dagen, sover ikke alltid så godt. Har lite jern, som ikke vil gå noe oppover. Energi er noe jeg virkelig skulle hatt mer av, og begynner å glede meg til permisjon, i håp om at energien kommer tilbake da. Nå går jeg fremdeles på jobb, og sliter meg ut der, og da orker jeg ingenting når jeg kommer hjem. Helgene er jeg også helt utslitt, og når mandagen kommer er jeg noe bedre, men så går det rett ned igjen. Gleder meg til å kunne ha energi igjen, å kunne være sosial igjen og ville være med ut på ting. 

  7. Å ha normal luktesans - Nå klarer jeg jo ikke lukter. Bare noen fiser, noen har vært på do, parfyme, svettelukt, osv. Matlukt er vell den eneste lukten jeg fremdeles liker, så lenge det ikke er for sterk mat. 

  8. Å ha normalt blodtrykk - Savner å ha normalt blodtrykk. Har lavt undertrykk hele tiden, og hvis jeg gjør for mye, så går det ned, og da blir jeg plutselig svimmel, kvalmen og føler jeg til tider skal ramle i bakken. Heldigvis har jeg lært meg å drikke masse vann, ikke bøye meg for mye, og ta det mer med ro. Hvis jeg kjenner meg litt svimmel, slapper jeg heller av, setter meg ned, og finner litt vann. Vet aldri når det kommer, og da er det greit å kunne ha vann i nærheten og kunne ta det med ro. 

  9. Å ha et normalt humør - gleder meg til å slippe å gråte/le for ingenting, bli sint for ingenting, og ha mer tålmodighet igjen. Gleder meg til å bli "normal" igjen, slippe alle de humørsvingningene, og la samboer få slappe av og ikke være redd for at jeg skal bli sur. 

  10. Å slippe å ha tett nese hele tiden - Er så lei av å ha tett nese. Det fører ofte til blod i nesen, og at jeg ikke får sove på nettene. Heldigvis hjelper det å legge seg på ene siden litt høyt, og være ute.   Noen som kjenner seg igjen? 

  Hva savner/savnet du med å ikke være gravid?

  #gravid #baby2017 #april2017 #pregnant #savn

 • 0

  Ny måned, ny liste med mine 5 mest leste innlegg for januar. Link til innleggene på overskriftene. 

  Nr 1: Kontroll hos jordmor

  Nr 2: 3D ultralyd

  Nr 3: Svangerskapsuke 29

  Nr 4: Fødselsforberedende kurs

  Nr 5: Svangerskapsuke 30

  Husker dere disse innleggene? 

 • 3

  I dag prøvde jeg meg på å lage en ny sjokoladekake i tupperware sin ultrapro. Kaken ble kjempegod, og ble ikke tørr. Endelig funnet en sjokoladekake jeg kan lage som ikke blir tørr. Dette blir min faste oppskrift fra nå.

  Det du trenger til den saftige sjokoladekaken:

  200g smeltet smør

  7dl kefir

  550g hvetemel

  520g sukker

  2ss kakao

  5ts natron

  Bland alt sammen. Stek i ultrapro med lokk i 45 min, på 180g. Hvis dere ikke har ultrapro må dere prøve dere frem med steketiden.

  Kaken hevet seg så mye at den gikk opp i lokket, derfor ble det en liten rektangel på kaken.

  Glasuren jeg brukte:

  100g smeltet smør

  3ss kaffe

  2ss kakao

  1ts vaniljesukker

  300g melis

  Vann til du har den konsistensen du ønsker.

  Hva synes dere om oppskriften?

  #kake #sjokoladekake #oppskrift #baking #bake #sjokolade

 • 10

  Termindato: 09 april 2017

  Hvor langt på vei: 32 uker (31 uker + 0 dager)

  Dager igjen av svangeskapet: 66 dager igjen. Jeg har vært gravid i 217 dager. 76,7% av graviditeten er over. 

      

  Kjønn: Gutt

  Kjenner du mye til den lille mageboeren: Daglige bevegelser i løpet av hele dagene. Sparkene har begynt å bli ganske så kraftige, og til tider litt vonde. 

  Babyen er så stor som: Lillegutt er nå ca. 39 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 1,79 kilo i starten av uken og ca. 1,95 kilo i slutten.   Humør: Helt greit. 

  Innkjøp denne uken: Ingenting.

  Utstyr: Mangler flere sengesett. Mer klær. Tisselaken. Speil til bilen. 

  Ukens cravings: Ingenting spesielt denne uken heller. 

  Plager: Fremdeles veldig trett og sliten. Bekkenet har begynt å tulle litt igjen de to siste dagene nå. 

  Hvordan sover du om natten: Opp og ned. Noen netter sover jeg gjennom hele natten, mens noen netter våkner jeg en til flere ganger. 

  Fødselsforventninger: Gleder meg til å få det overstått og se den lille prinsen våres. 

  Neste kontroll: 21 februar hos jordmor.

  Venter du barn? Evt når? 

  #graviditet #gravid #baby2017 #april2017 #baby #mage #gravidmage #uke31 #babymage #pregnant

 • 2

  Q&A

  1. Hvilken årstid liker du best?
  Vår og sommer

  2. Hva er/var dagens middag?
  Middag på cafe mm, der ble det club sandwich til middag og sjokoladefondant til dessert. 

  3. Hva var det siste du kjøpte?
  Det siste jeg kjøpte var mat, men av ting var det ny kalenderbok, som jeg venter på i posten. 

  4. Hva hører du på nå?
  Samboer som spiller fifa. 

  5. Hva skal du i dag/har du gjort i dag? 
   Jeg har vært på jobb, og etterpå var jeg på cafe mm med en veldig kjekk gjeng. Akkurat kommet hjem. 

  6. Hva er din favoritt iskrem-smak?
  Vanilje og oreo

  7. Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden, i den neste timen, hvor ville du dratt?
  Australia 

  8. Hvilke språk ønsker du å lære?
  Spansk, kan en del, men vil kunne snakke det flytende.

  9. Hva er din favorittfarge?
  Blå og lilla

  10. Hva er ditt favoritt dyr?
  Katt  11. Hva er din favoritt-frukt?
  Druer 

  12. Nevn noe du VIRKELIG ser frem til.
  Til vi får møte vår lille prins

  13. Hvis du kunne endret navnet ditt til hva du ville, hva ville det være?
  Da måtte det blitt at jeg fikk mellomnavnet Sofie, det var noe jeg ønsket lenge i barndommen. 

  14. Hvor mange ganger trykker du på Slumre-knappen før du står opp?
  Når jeg har klokken på 09 er det ingen. Men hvis jeg skal stå opp klokken 07 har jeg tre alarmer på. 

  15. Hva er din favoritt-mat?
  Komle og stormsuppe

  16. Hva er det du bare MÅ se på TV?
  Home and away

  17. Hva ville du bli da du vokste opp?
  Lege eller lærer

  18. Har du noen fobier?
  Høyde

  19. Er det noe i livet ditt du virkelig angrer på?
  Ja

  20.Om du kunne velge EN person, hvem har formet deg mest?
  Moren min

 • 1

  Her er en liste over 10 ting som du ikke sier til gravide. Disse 10 kjenner jeg meg veldig godt igjen i selv. Alt folk skal slenge ut. Til tider har jeg så lyst til å svare de tilbake, men jeg klarer å la være. Enn så lenge hvertfall. 

  1. Var det planlagt? Det har du faktisk ingenting med. Tenk om jeg hadde stilt deg det spørsmålet, hadde du likt det? 

  2. Hva skal barnet hete? Har dere bestemt navn? Hva om vi ikke vil dele det med deg? Eller vil vente til etter fødselen med å dele navnet? Eller ikke blir enige om navn? Vet ikke, har ikke bestemt oss enda, og ingen får vite det før etter fødsel! 

  3. Hvilket kjønn ønsker du deg? Hvilket kjønn? Det viktigste er vell at babyen er frisk? 

  4. Så stor/liten du er. Oii, så stor du er? Er du sikker på at det ikke er tvillinger? Er du sikker på at du ikke skal føde nå snart? Oii, så liten du er. Er du sikker på at du har termin da? Er du sikker på at du er gravid? Spiser du nok? Alle er forskjellige, noen blir store, noen blir ikke fullt så store. 

  5. Kan jeg ta på magen din? Ehh, neeei. Liker du at jeg tar på din kanskje? 

  6. Bare vent. Bare vent, snart får du ikke søvn. Det kommer ikke til å bli slik du tror. Snart får du en liten så gråter hele tiden. Snart kan du ikke det. Osv. Alle babyer er ikke like, og alle takler det på forskjellige måter. 

  7. Hvor mye har du gått opp i vekt da? Oii, har du gått opp så mye/lite. Det har du faktisk ingenting med. Hadde du likt at jeg stilte deg spørsmål om hvor mye du veide? Tror ikke det nei. 

  8. Du ser så sliten ut. Jo takk for den du. 

  9. Du kommer nok til å gå over tiden, siden du er førstegangs. Selv om en er førstegangs så trenger en ikke gå over tiden. Det varierer på alle. Noen får for tidlig, noen får på termin og noen går over tiden. Selv om kanskje du gikk over tiden med din første, er det ikke alle som gjør det. Alle er forskjellige. 

  10. Var du på do igjen? Gidder du virkelig å telle eller følge med på hvor mange ganger jeg går på do? Prøv selv å ha en som sparker på blæra de.   Flere enn meg som har veldig lyst til å svare på noen kommentarer, men som bare lar vær å svare for å unngå diskusjon? Er så lei av mange kommentarer, og spesielt om navnet til lillegutt. Vi har fremdeles ikke diskutert noe særlig med navnet hans, og han kommer ikke til å få navn før vi ser han.

  Og bare spørsmålet om hvilket kjønn jeg ønsker meg, da blir jeg så irritert. Det viktigste for meg er om barnet er friskt, ikke om det er en gutt eller jente.

  Du ser så sliten ut har jeg heldigvis kun fått når jeg har vært sliten, og da har jeg ikke orket å si noe mer på det. Jeg klarer heldigvis å skjule det ganske godt når jeg er blant folk. 

  Og det verste er når folk bare plutselig tar på magen min. Hvis andre enn meg og samboer skal ta på magen min ønsker jeg at jeg inviterer folk til å ta på den, ikke at de bare plutselig har hånda si på magen. 

  Er det noe du er lei av at folk sier til deg når du er gravid? 

 • 2

  Mine mål for februar måned: 

  • Blogge daglig, der det er minst et innlegg til dagen. 
  • Komme meg mer ut, og ikke bare være hjemme hele tiden utenom jobb. 
  • Fullføre nok en måned på jobb. Det er siste måneden der jeg kan få gå på jobb hele måneden, så håper det går like fint denne måneden. 
  • Ta bilder utendørs minst en gang i uken. Da tenker jeg på naturbilder. 
  • Bli flinkere å trene igjen. Minst en gang i uken, enten det er hjemme, eller på treningssenteret. Så lenge bekkenet mitt klarer å holde seg stabilt som det gjør nå. 
  • Lage litt mer variert mat og prøve nye oppskrifter.   Hva er dine mål for februar måned? 

 • Caroline

  Jeg heter Caroline og er 26 år. Jeg er barne og ungdomsarbeider og stortrives i jobben min. Jeg er samboer, og mamma til en liten gutt født i april 2017. Vi venter på lillesøster som kommer i februar 2019.

  Stikkord:
  Caroline Johannessen Follow my blog with Bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta