Caroline - 26 år, samboer og mamma hits
Hjem Add me Cosmopharma Instagram

3

Nå har jeg vært mamma i 10 uker, og allerede funnet ut hva jeg virkelig har hatt behov for. Hva Marcus virkelig elsker, og som blir mye brukt her. Noen av tingene hadde vi ikke trengt å kjøpt inn før han hadde behov for det. Her er hvertfall mine største favoritter, som jeg også anbefaler.

Enkelte ting er jo et absolutt must, som f.eks. badekar, stellebord, vogn, seng og bilstol. Her er tingene jeg er absolutt fornøyd med at jeg kjøpte. 

Babycall

Etterhvert når du får behov for det, er det veldig greit å kunne høre barnet om det våkner hvis du går i et annet rom og slikt. Her har vi alt så tett så vi trenger ikke for det, bortsett fra når han skal sove på eget rom. 

Babynest

Det er definitivt favoritten her i huset. Den elsker han å sove i. Det er noe jeg virkelig anbefaler til alle sammen som venter små. Selv om de kan være litt dyre, er de virkelig verdt det. Ammepute

Dette hadde jeg ikke i starten, og kjøpte ikke før han var 7 uker gammel. Det ble til at jeg kjøpte den da det ble tyngre å sitte å amme, og måtte stable med puter hver gang, i stedet for å kun bruke en pute. 

Babygym 

Veldig greit å kunne legge han i babygymmen for at han skal få litt underholdning selv. Kan jo ikke bruke denne fra starten av, men den er veldig kjekk etter hvert han interesserer seg mer for leker. Da er den veldig grei avlastning i 5-15min. Alt etter hva han ønsker. 

Lammeskinn

Lammeskinn er veldig greit når han skal trene nakken sin. Han får noe godt å mykt å ligge på, og det er heller ikke vondt når de begynner å rulle rundt. Samtidig veldig god å ligge på rygg på. Og i tillegg brukes til å ta egne bilder. Kan brukes til mange ting. 

Tripp trapp stol med nyfødtsete

Helt super når vi skal spise mat, blogge, lage middag, andre hobbyting. Da kommer lille høyt nok opp, og får sett seg litt rundt. 

Chicco next to me

Den er super på nettene. Marcus ligger rett ved siden av meg, og når han våkner for mat er det bare å løfte ham rett over til meg, og legge ham fint tilbake etterpå. Kan også trøste fint når han ligger i denne. Hva er ditt favoritt babyutstyr? 

#babyutstyr #baby #utstyr #favoritter 

 • 1

  Vi har ikke all verdens planer i sommer. Vi reiser ikke så langt, og kommer nok til å være mest hjemme. Men her er hvertfall 5 ting som vi skal i sommer. Eller som jeg hvertfall har bestemt at jeg skal. 

  • Dagstur til Stavanger. 
  • Dagstur til Bjoa. 
  • Håper på å få noen med meg til å besøke dyreparken her på Karmøy. 
  • Gå masse turer. 
  • Slappe godt av og nyte sommeren. 

  Ellers regner jeg med at vi tar ting på sparket. Kanskje det blir andre dagsturer, langhelg, overnattingsgjester. Vi får ta det som det kommer. Jeg har ikke så lyst til å være hjemme hele sommeren. Sett om vi får dratt på noen festivaler i nærheten og slikt.   Hva skal du i sommer? 

  #sommer #sommerferie #ferie

 • 3

  I går ettermiddag var vi på barnas hus, og fikk kjøpt inn noe nytt babyutstyr. Var en ting jeg virkelig har angret på at vi ikke kjøpte, og det kjøpte vi i går. Det var vippestol med babysete. Så mye enklere å kunne lage middag, spise mat, blogge nå når han ligger i stolen. Da er han på vår høyde, og han får sett masse rundt. I tillegg henger vi på en leke som han kan leke med. Anbefaler virkelig å kjøpe tripp trapp stolen tidelig, da babysetet kun kan brukes opp til 9kg. Marcus er heldigvis nesten 6kg, så han kan bruke dette setet en stund til. I tillegg kjøpte vi det andre babysetet som han skal bruke etterpå, pute og seler. Greit å kjøpe hele settet med det samme. Det var utrolig mange farger å velge mellom, men vi hadde allerede bestemt oss for en sort. Ville ikke ha en som blir fort skitten, eller en fargetype. Da ble det den vanlige som de kun hadde før i tiden. Her er bilder av den. Det andre babysetet satt vi opp på loftet i mellomtiden. 

  I tillegg til tripp trapp stolen kjøpte vi babycall, da den var på tilbud. Greit å få den i hus også, selv om vi ikke har stort behov for den helt enda.   Hva synes dere om innkjøpet? 

  Har dere noe av dette? 

  #innkjøp #shopping #baby #babyutstyr #baby2017 #tips #tripptrapp #babycall #stokke

 • 4

  Når en venter første barn, er det ikke enkelt å vite hva en skal kjøpe, hva en trenger, hva en ikke trenger. Vi har funnet ut etterhvert hva vi angrer på at vi ikke kjøpte, hva vi kunne ventet med til etter fødsel. Du trenger ikke å handle alt før fødsel, du kan godt vente noen uker med utstyr også. Er ikke alt du har behov for i starten. Her er hvertfall listen over hva vi kunne ha ventet med å kjøpt, som vi ikke har behov for med en gang.   - Sprinkelseng: vi kjøpte bedside crib i tillegg, og angrer ikke på den. Sprinkelsenga kunne vi fint ha ventet med å kjøpt til vi ikke har behov for bedside crib. Synes bedside crib er mye bedre i starten, og anbefaler heller den, og vente med sprinkelseng til de kommer inn på eget rom. 

  - Babygym: begynte først å bli interessant når han ble 6-7 uker gammel. 

  - Vippestol: blir lite brukt her i hus. Eller så er det først nå når han ble 9 uker at vi har begynt å bruke den litt mer, med å henge leker på. Da kan han fint ligge der ei lita stund. Ellers har han ikke vært så interessert i ligge i den. Her kommer det helt ann på barna. 

  - Babycall: trenger egentlig ikke å kjøpe før babyen kommer inn på eget rom. Vi kjøpte først i går da den var på tilbud. Men han skal fremdeles ligge på rom sammen med oss, så blir nok ikke brukt så mye enda. 

  - Ammepumpe: det kjøpte vi rett etter vi kom hjem fra sykehuset. Anbefaler virkelig å vente med å kjøpe dette, til du er sikker på at du får til amming. Var det jeg ventet med. Har fremdeles ikke brukt den, da jeg ikke har hatt lyst eller følt behov for det. Hadde jeg hatt så spreng eller fått betennelse hadde jeg brukt den. Har ikke følt behov for å ville være lenge borte fra ham enda, og da har jeg ikke villet pumpe meg.

  - Ammepute: vent til du vet at du kan amme. Jeg kjøpte ikke denne selv før han var 7 uker, da ble det tungt å holde ham hele tiden, og kjedelig å måtte bygge opp med flere puter.

  Klær i strl 50: Kan kjøpe noe, men ikke kjøp for mye. Får som regel ikke brukt denne strl lenge, og er ikke alle som passer denne strl. Vi fikk selv bruk for denne strl i en hel måned, og hadde for lite av disse klærne. Men det var mye heller bedre å kjøpe klær i denne strl etter fødsel, i stedet for å sløse bort masse penger på klær vi aldri får brukt.   Var det noe dere ikke hadde behov for med en gang? 

  #babyutstyr #baby #utstyr

 • 2

  Forrige mandag hadde Marcus sin første latter, 8 uker og 3 dager gammel. Da hadde han en trillende latter for første gang. Har ikke hatt den trillende latteren etterpå enda, men har hatt masse latter for det. Gleder meg til han får den trillende latteren mye mer. For den var bare helt skjønn. Hver gang jeg får han til å le, blir jeg så varm inni meg. Det er så herlig. Hadde aldri trodd en kunne bli så forelsket i noe som du selv har skapt. Bare det at han babler sånn som han gjør, det gjør meg så stolt og så glad. Jeg er stolt for hver ting han lærer seg og hver ting han får til. Og bare tanken på alt jeg skal få se han oppleve, det gjør meg så glad. Gleder meg så til framtiden sammen med ham. Nyter virkelig det å være mammaen hans.   Når lo din baby for aller første gang? 

  #baby #babylatter #første #førstelatter

 • 2

  Det er alltid noe som ikke blir brukt. Og det jeg angrer mest på at jeg kjøpte er en softbag. Den har jeg kun brukt en gang, og det var i dåpen. Følte at jeg måtte bruke den, og den var veldig grei å la ham få sove i. Hadde nok blitt mer brukt om vi hadde vært masse på besøk, eller reist med bil. Da kunne han hatt denne som seng. Men ellers tror jeg ikke den kommer til å bli brukt noe her.

  Heldigvis kjøpte jeg denne brukt, og betalte ikke mye for den. Ellers er det ikke noe annet til nå jeg angrer på. Alt annet har vi bruk for, har brukt eller kommer til å bruke snart. Ammepute og ammepumpe ventet jeg med å kjøpe for å se om det var noe vi hadde behov for, og det angrer jeg heller ikke på. Glad for at jeg ventet med å kjøpe ting jeg var usikker på.   Var det noe du angret på av kjøp? 

  #babyutstyr #baby #angre #kjøp

 • 4

  På fredag var vi hos bestefaren min for å feire sankthans. Det gjør vi hvert år. Han bor på en fantastisk flott plass. Der er det grilling før vi tenner bålet. Blir også masse snakk, kos, lek osv. Vi er mange folk, og alle koser seg. Mange av de voksne blir barn igjen, og barna storkoser seg. Det er en helt super dag, uansett hvordan været er. Gleder meg til hvert år fremover der Marcus skal få være mer med, og ikke bare ligge å sove.

  Hvordan var deres sankthans?

  #sankthans #bål #flammer #helg #kos #familie

 • 1

  Siden jeg går hjemme nå, har jeg funnet meg en ny hobby. Å lage smokkelenker, vognlenker. Har bestilt mer fra wish, så venter på pakker i posten. Her er hvertfall den første jeg laget. Har også laget en til, men den er gave så må vente med å vise den.

  Hvilken hobby har du?

  #hobby #håndarbeid #smokkesnor #smokkelenke #vognlenke

 • 2

  Wok er en av mine favoritt middager. Det kan vi lage på så utrolig mange måter, og forskjellige typer. Her er en av mine favoritter. Kylling chop suey. 

  Det du trenger: 

  • Kylling i strimler
  • Gulrot
  • Brokkoli
  • Babymais
  • Sukkererter
  • 1 pose ferdig chop suey woksaus (evt annen saus om du ønsker det)
  • 1/2ts salt 
  • 1/2ts pepper
  • Ris 

  Her velger du selv hvor mye du vil ha av alt. Alt ettersom hvor mange dere er. 

  Slik gjør du: 

  1. Hvis du kjøper hele kylling fileter, skjær i strimler. Skrell gulrot og kutt opp grønnsaker.   2. Kok ris som anvist på pakken.   3. Varm olje i en stekepanne eller wokpanne om du har det. Stek kyllingstrimlene på høy varme i mindre porsjoner og sett til sides.   4. Varm opp olje og fres de harde grønnsakene først. Tilsett sukkererter til sist.   5. Ha i stekt kylling sammen med grønnsakene. 

  6. Tilsett woksausen, vend forsiktig inn og varm opp. Smak til med salt og pepper. Server wokken med ris. Evt nudler. 

  Velbekomme.   Flere som er veldig glad i ulike typer wok? 

  #oppskrift #wok #mat #middag #tips #kylling #chopsuey
   

 • 1

  Kosekveld eller fest? Kosekveld definitivt. Det er alltid så gøy.

  Potetgull eller sjokolade? Er ikke så veldig på noen av delene, men må nok bli sjokolade. Er veldig glad i kinder sjokolade.

  Byferie eller strandferie? Vil veldig gjerne reise der en kommer til sol og varme, men jeg er ikke så glad i å ligge å sole meg hele dagene. Jeg er mer der at jeg vil ut å utforske. Er vell litt jatakk, begge deler. Elsker å reise, å kunne tenkt meg å reist mye mer enn det jeg gjør.

  Tv-serier eller film? Hjemme ser jeg helst serier, men synes det er veldig gøy å gå på kino å se film. Men hjemme er det helst serier.

  Bilder eller tekst? Bilder. Elsker å ta bilder.


  Hva hadde du valgt av disse tingene og hvorfor? 

  #5kjappe #spørsmål #svar

   

 • 1

  Her er bilder av bordet i dåpen til Marcus. Vi ble veldig fornøyde med hvordan det ble til slutt, selv om jeg slet lenge med hvordan jeg ville ha det. Disse bildene ble tatt med mobilen, da jeg glemte batteriet til kameraet hjemme, og måtte hente batteriet før kirken. Ups. 


  Gavebordet. 

  Hva synes dere? 

  #dåp #bordpynt #pynt #blått #blå #gutt #babyboy #baby2017 #borddekking #barnedåp

 • 4

  Fredag søkte vi om barnehageplass til Marcus. Han skal ikke starte før i mars, men vi må søke tidlig likevell. Allerede mandag fikk jeg melding om at Marcus kom til å få plass, og i dag lå brevet i posten. Hadde aldri trodd det skulle gå så fort. Veldig greit å slippe å måtte tenke på barnehageplass og stresse med det. Vi har ikke råd til å være hjemme helt til august 2018. Heldigvis starter han i barnehage på den greieste årstiden, der det er mye fridager.   Når søkte dere barnehageplass?

  #barnehage #barnehageplass

 • 1  Hva synes dere om bildene? 

  #foto #swan #svaner #svane #photo 
   

 • 1

  Her kommer alle de flotte gavene Marcus fikk i dåpen sin. Han fikk i tillegg til gavene penger, som skal settes inn på sparekontoen hans. 


  Gavebordet.


  Dåpsrull til å ha dåpsattesten i, og fotoramme. Har satt inni i et bilde, og skal gravere begge to, men har ikke kommet så langt enda. 


  3 forskjellige sett med bestikk. 


  Smykkeskrin. 


  Traktor smykke. 


  Sølje. 


  Min første tann boks. 


  Fotballsko smykke


  Den store godnatt boka. 


  Barnas store sangbok. 


  Den store boken med eventyr. 


  Barnas sanger og eventyr. 


  Fotoalbum. 

  Hva synes dere om gavene? 

  #gaver #dåp #dåpsgaver #dåpsbarn

 • 8

  I slutten av mai kjøpte jeg meg hele fire nye kjoler. Jeg skulle i 60 årsdag, og trengte virkelig en ny kjole. Trengte også til dåpen, da jeg ikke vil amme i bunad, selv om den passet allerede 3 uker etter fødsel. Her er hvertfall de 4 flotte kjolene jeg fant meg. Alle er fra hm. Den øverste kjolen hadde jeg i dåpen, og den nederste hadde jeg i 60-årsdagen. 

  Hva synes dere?

  #innkjøp #kjoler #kjole #shopping #fest #bursdag #60år #dåp

 • 2

  Her er kakebordet fra dåpen. Hadde flere typer brus enn de som står på bordet her, dette var bare ekstra. 


  Gele til barna. 


  Sjokoladekake og rullekake. 


  Vet ikke helt hva kaken heter, men er noe nøttebunn og sjokolademousse. 


  Marsipankaken. 


  Oreokaken. 

  Hva synes dere om kakevalget? 

  #dåp #dåpsbarn #kakebord #oreokake #marsipankake #nøttekake #sjokoladekake #rullekake #gele #mat #kaker

 • 2

  Er det en kake jeg er glad i, som jeg kan spise masse, så er det safarikaken. En veldig god, og lett kake. Her er oppskriften jeg bruker, når jeg lager den:

  Bunn:
  ? 2 pk safarikjeks (kan også bruke digestive kjeks hvis dere heller ønsker det). 

  Krem: 
  ? 200g melis
  ? 3dl fløte
  ? 200g kremost 
  ? 2ts vaniljesukker 

  Pynt: 
  ? jordbær, blåbær, bringebær, pikekyss, melis. Evt noe annet du ønsker. 

  Fremgangsmåte: 
  Bunn: knuses og legges i skål. 
  Krem: alt vispes samen til krem, og legges oppå kjeksen i skålen. 
  Pynt: pynt slik du ønsker. 
  Klar til å spises, eller settes i kjøleskap til den skal spises. Best samme dag, grunnet bærene. Kan lage resten dagen før, og pynte dagen etter evt.

  Har dere laget denne kaken før?

  #oppskrift #kake #safarikake #cake #recepies

 • 2

  Dåpskjolen Marcus hadde i dåpen sin har min bestemor, hans oldemor vunnet i et lotteri en gang for mange år siden. Hun er desverre ikke med oss den dag i dag, og hun gledet seg fra jeg var 17 år til å bli oldemor. Bare synd hun aldri fikk den gleden. Derfor ville jeg ha den dåpskjolen til Marcus for å hedre henne, selv om de har kjole på samboers side også. Dette ble heldigvis godtatt uten noe problem. Marcus var nr. 8 som ble døpt i denne kjolen. 

  Hva synes dere om dåpskjolen?

  #dåp #dåpskjole #dåpsbarn #gutt #strikket #detaljer #details

 • 1

  Her er 10 ting om Marcus.

  - Han bruker smokk, men fikk den ikke før han var 6 dager gammel, da han hadde et utrolig stort sugebehov. Hadde egentlig ikke planer om å gi ham smokk før han var 2 uker gammel, men måtte gi etter.

  - Ammingen har gått som en drøm siden dag 1. Ikke vært vondt eller noe (bortsett fra da melken kom skikkelig, da var det litt ubehagelig når han tok tak, men gav seg veldig fort). Har heller ikke hatt noen andre problemer. Veldig deilig. Håper bare det varer.

  - Han griner veldig lite. Kun hvis han vil ha ny bleie/mat, er overtrett/trett, har en rap på lur, eller trenger trygghet og omsorg.

  - Han hater å rape og gulpe. Han svelger det, og kommer det opp gråter han. Lik sin mor der.

  - Han har allerede hatt sitt første smil. Han har hatt de luftsmilene fra dag 1, men allerede når han var 3 uker smilte han skikkelig mens han var våken og følgte med på oss.

  - Han har vært utrolig sterk i kroppen sin siden fødsel. Løfter hodet godt opp, og sparker utrolig godt. Til og med jordmor kommenterte det, hvor sterk han var.

  - Han elsker å bade. Ligger helt avslappet og nyter det.

  - Han er utrolig glad i å kjøre bil og gå tur. Da sovner han som en stein, eller er rolig å kikker til han sovner.

  - Hvis vi besøker familie, sover han fint i vognen eller bilstolen sin, og våkner når vi har dratt derfra. Om det er alt maset han ikke ønsker eller hva det er, det aner vi ikke. Men han vil helst sove på besøk. Selv om det er de tidene han er lys våken hjemme.

  - Han er veldig nysgjerrig, og vil få med seg det som skjer. 

  Hvordan er/var din lille?

  #baby #babyboy #baby2017 #april2017 #gutt #babygutt #boy #10ting #mamma #mammalivet

 • 1

  Jeg har bestemt meg for å bli flink til å skrive handleliste og lage middagsliste en gang i uken. Enten søndagen eller mandagsmorgen. Da er det så mye enklere å handle, og det kan gå fort. I tillegg vet vi hvilke middager vi skal ha hvilken dag. Mandagene blir enkle middager, da samboer er ferdig på jobb sent, og en gang i måneden må han på en annen jobb en time etter. Har også laget meg en oppskriftsbok med blant annet middager. Den er ikke helt klar enda, skal ha inni litt flere oppskrifter. Jeg kan vise dere den permen i et eget innlegg når den er helt ferdig. Enkelt å finne middager og lage handleliste på denne måten. Når jeg har kommet inni dette med å ha tatt bilder av alle middagene, kommer jeg til å ha denne ukesmenyen mye bedre, med bilder av maten.

  Her er denne ukens middager: 

  Mandag: Pommes frites og kjøttboller

  Tirsdag: Burrito

  Onsdag: Makkaronigrateng 

  Torsdag: Ovnsbakt laks

  Fredag: Kyllingnachos

  Lørdag: Stekt ris

  Søndag: Kyllingsalat

  Noen av disse middagene kommer jeg muligens til å dele oppskrifter på.

  Er dette noe dere ønsker mer av? Kommer til å bli bedre når jeg har bilder å vise med. 

  #middag #meny #middagsmeny #ukemeny #middager #middagstips

 • 0

  Når Marcus var 6 uker og 5 dager var vi på 6 ukers kontroll. Alt var helt fint. Ingenting som var galt, eller noe å være bekymret for. Han har også en fin vektoppgang. Nå veien han 5420gram. Når han ble født var han 3550gram. Snart gått opp 2 kg siden fødsel. Kan hvertfall si at ammingen går fint. Heldigvis ingen bekymringer om at han spiser for mye eller går opp for mye i vekt heller.

  Han fikk også den første vaksinen. Rotavirus drikkevaksine. Den tok han uten noe problem. Fikk litt grimaser på den første, men så virket det som han likte det. Virker ikke som han har reagert på vaksinen heldigvis, for han har vært som han alltid har vært. Veldig greit. Da ble man ikke så skremt av den likevell. Har hørt at mange har reagert sånn på den, og var da litt nervøs for hvordan Marcus kom til å bli.

   

  Her kan dere se vekstutviklingen hans hvor bra den er.

  Hvor mye veide deres på 6 ukerskontroll?

 • 3

  I stedet for å bestille bordkort, har jeg laget selv. Noen litt enkle, og ikke avanserte. Prøvde litt forskjellig, men syntes dette ble best. Det er 3 forskjellige pynt på de, så alle får ikke helt like. Noen får hjerte, noen får krone og noen får føtter. Jeg ble hvertfall fornøyde med de, og angrer ikke på at jeg laget enkle, for å spare penger.

  Laget du bordkort selv?

  #bordkort #dåp #dåpsinspirasjon #inspirasjon

 • 2

  Her en kveld bestemte jeg meg for å prøve noe nytt. Pannekaker med en vri. I stedet for å steke pannekaker på stekepanna, la jeg røren i muffinsform, og stekte i stekeovnen. Resultatet ble vellykket, og kjempegodt. 

  Her er oppskriften jeg brukte: 
  3ss sukker
  2,5dl mel
  1ss bakepulver
  1/2ss vanilje
  2dl melk
  1 egg
  2ss smeltet smør

  190 grader i ca 15 minutter.

  Du kan også ha oppi bacon, bær, sjokolade eller hva du selv ønsker. 

  Jeg brukte bacon denne gang, siden det skulle bli kveldsmat.

  Har dere prøvd dette før, eller skal prøve det nå?

  #oppskrift #matlagning #baking #pannekaker #mat #kvelds #oppskrifter

 • 2

  På onsdag er han allerede 2 måneder gammel, og han har allerede lært seg en hel del. Det er helt fantastisk å se hvordan han utvikler seg. Bare det hvordan han smiler med en gang han ser meg. Han er en skikkelig gladgutt. Synes det er så mye kjekkere nå enn den første babytiden. Nå får jeg se hvordan han utvikler seg og han er mer våken. De første ukene spiste han, sov, gjorde seg ut. Var ikke så mye som skjedde da. Så kan være ærlig å si at jeg ikke savner de første ukene, ikke enda hvertfall. Nå er det mye som skjer. Og det er så deilig å se. Gleder meg så mye til å følge utviklingen hans videre.

  I går rullet han rundt fra mage til rygg for første gang, hele to ganger. Lå fint på magen å trente nakken, og plutselig var han rundt. Ellers kan han smile, bable litt, følge med på leker og det virker som det nærmer seg den første latteren. Blikk kontakt har han hatt siden vi var på sykehuset, det kommenterte jordmor da hun var innom oss dagen før vi dro hjem.

  Han er en gladgutt, og er veldig nysgjerrig på alt allerede. Vil helst komme opp å kikke rundt. Og han har fremdeles godt sovehjerte og matlyst.

  Så forelsket i denne lille prinsen vår.

  Hvordan var din lille når han/hun var 2 måneder?

  #baby #babyboy #2months #baby2017 #aprilbaby #aprilbaby2017 #prins #mamma #mammalivet

 • 0

  Fredag 26 mai var tour des fjords her vi bor. Da var stoppeplassen deres her i Kopervik, og vi fikk stengte veier overalt. Mellom klokken 16-18:30 måtte vi gå eller sykle om vi skulle komme oss hjemmefra, da veien til huset vårt ble stengt. Hadde også en stor gate som var stengt fra kl 10:00-22:00. Veldig kjedelig, men heldigvis bare for en dag. Vi gikk tur 2 ganger denne dagen, en på formiddag og en på kveld. Ettermiddagen laget jeg komlemiddag til middagsgjester. Her er noen bilder av syklistene.

  Har tour des fjords vært der du bor?

  #tourdesfjords #kopervik #endestasjon #karmøy #sykkelritt #sykling

 • 0

  Klokken 07:00 den 20. april 2017 møtte vi opp på sykehuset for å bli satt i gang, 11 dager på overtid. Da ble vi sjekket og fikk ctg skanning. Hadde allerede da sammentrekninger med jevne mellomrom, men kjente de ikke. Jeg fikk en egen seng, og ventet på å få et rom. De sjekket hvor moden jeg var og hvordan det sto til med åpningen. Jeg var veldig moden, og åpningen var 3-4cm. Jeg slapp heldigvis ballong, og fikk heller tablett kl 08:00. Når den var tatt, hadde de endelig funnet et rom vi skulle være på i ventetida. Der var det allerede ei som lå, men vi fikk skillevegg i mellom, og var langt fra hverandre. Var et stort rom. Mens vi ventet på at noe skulle skje spilte vi kort, leste, spilte på ipad, snakket og koste oss.

  Rundt 10:30 begynte jeg å kjenne det veldig svakt, men merket ikke noe til det. Kunne fremdeles løpe rundt nesten. Klokken 12:30 ble jeg sjekket på ny, men det var ingen endring. Men siden jeg kjente riene litt, ville de vente med å gi ny tablett, og ba meg heller gå litt. Vi gikk da opp å kikket i kantinen, så ned i kiosken. Marius ville spise der nede, men jeg skulle opp på rommet, for jeg syntes det begynte å gjøre vondt. Når vi kom opp la jeg meg rett ned på senga, og fant ut at jeg ville ha varme kluter. Klokken 13:00 ringte Marius på de, slik at vi fikk varmekluter. Klokken 13:30 fikk jeg de til å sjekke ctg på ny, som viste regelmessige rier der det var 6-7 rier i løpet av 10 minutter. Klokken 14:45 ca. ble jeg trillet inn på en fødestue. Jeg hadde fremdeles kun 3-4cm åpning. Vi fikk også ny jordmor og jordmorstudent klokken 15:00.

  Det var ikke så mye som skjedde, så klokken 17:30 tok de vannet. Klokken 19:30 fikk jeg epidural. Da hadde jeg 5 cm åpning. Og jeg klarte verken å spise eller puste, da riene var så sterke at jeg ikke fikk slappe av mellom de. Hadde sagt jeg ikke ville ha epidural, men jeg var så sulten og sliten etter rier konstant siden 13:00 uten noe særlig pause. Når epiduralen begynte å virke, fikk jeg i meg mat, jeg og Marius fikk se fotballkamp, og vi koste oss. Riene var fremdeles det samme. Klokken 22:00 fikk vi ny jordmor for natten.

  Klokken 23:00 hadde jeg 7 cm åpning. Endelig tenkte vi. Nå må det jo nærme seg noe. Men den gang ei. I løpet av natten fikk vi hvilt litt, og jeg pustet meg fint gjennom riene mens jeg hvilte. Ikke spør meg om hvordan jeg klarte å sovne mens jeg hadde rier, men jeg var så sliten at jeg klarte ikke å holde øynene åpne. Gjennom hele natten byttet jordmoren ut elektroden på hodet til Marcus hele 4 ganger, da hun ikke følte den virket. Gjorde ingenting for å få noe fremgang på cm som ikke ville åpne seg noe mer. Fikk drypp, men det var veldig svakt. På morgenen rett før hun gikk av vakt hadde jeg endelig 9 cm åpning. Da var det bare yes, nå må det jo nærme seg veldig. Bare en cm igjen. Den gang ei.

  Klokken 07:30 kom det ny jordmor til oss igjen, og det var hun vi hadde på morgenen før. Vi var så glade for å se henne igjen. Hun var helt overrasket over at vi ikke hadde fått, for hun var sikker på at vi kom til å få i løpet av dagen før. Så sterke riene mine var. Hun økte på med drypp, og ordnet mat til oss, snakket masse med oss, og bare ventet.

  Klokken 12:45 fikk jeg endelig begynne med pressrier, da hadde jeg endelig 10cm åpning. Jeg var kjempeflink til å presse fikk jeg beskjed om.

  Lege og overlege kom inn 13:45, de sjekket hvordan det stod til. Ble også sjekket med ultralyd, da det virket som om han hadde lagt seg i tverr med hodet. Og det hadde han gjort, derfor kom han seg ikke lengre ned uansett hvor bra jeg presset. Det ble bestemt at han måtte få hjelp med sugekopp, og så skulle jeg klare å presse han ut selv når de hadde fått hjulpet han forbi åpningen med hodet. Men lillegutt bestemte seg for å snu enda mer på hodet, så de måtte bruke sugekopp helt ut, og i tillegg klippe for å få han ut. I løpet av denne tiden kom også en jordmor til inn, og to barnepleiere (ene student). Heldigvis var jeg flink til å presse, så vi slapp keisersnitt. Var så bestemt på å presse han ut selv, og det klarte jeg. Når hodet var ute, spurte jeg fint om jeg kunne presse ut resten også, for jeg klarte ikke å holde igjen. Og det var heldigvis ingen problem. Klokken 14:06 var han endelig ute. Hjerterytmen hans var helt fin gjennom hele fødselen, til og med på slutten. 

  Med en gang han kom til verden, viste han at lungene hans fungerte. Han var 3550gram og 50cm. 37cm rundt hodet. Helt perfekt. 

  Hvordan var din fødsel?

  #fødselshistorie #mammalivet #mamma #fødsel #baby2017 #aprilbaby #aprilbaby2017

 • 0

  Dåpskaken til Marcus laget jeg helt selv. Har aldri laget marsipankake før, men det skulle jeg klare. Og ikke nok med det, men jeg skulle lage alt fra bunn av. Vaniljekremen også. Kaken ble heldigvis vellykket, og fikk mye skryt over at den både var flott og god. Veldig fornøyd, til å være første gang. Skulle egentlig ha en baby på toppen av kaken, men så fant jeg ut at jeg syntes det var finere med blomstene. Eneste jeg angrer på er at jeg ikke fant lik blåfarge på teksten som resten av pynten. 

  Her er bilder av kaken. 

  Hva synes dere til at det var min første kake? 

  #dåpskake #dåpsdag #dåp #kake #marsipankake

 • 1

  11. juni hadde vi dåp for lille Marcus. 7 uker og 2 dager gammel. Egentlig ville jeg ha dåp i juli, da han var rundt 3 måneder gammel. Det gikk ikke når familie medlemmer er på reise gjennom hele ferien, og en ikke kan ha dåp før i oktober. Da ble det heller en tidlig dåp. Veldig takknemlig for det nå, da det er deilig å være ferdig med dåpen. Stresset ikke med dåpen i det hele tatt, begynte ikke å planlegge dåpen før kun et par dager før. Veldig enkelt å planlegge, og gjør klart. Dåpskaken laget jeg selv, og den ble vellykket, til at jeg aldri har laget en slik kake før. Var veldig gøy å kunne lage en slik kake selv. Veldig kjekk og koselig dag. 

  Kommer til å legge ut mer fra dåpen, blant annet bordsettingen, bordkort, gavene, maten og kakene. Tenker jeg vil lage de i egne innlegg, slik at det ikke blir så rotete.   Hvis du har barn, når ble de døpt? 

  #dåp #barnedåp #dåpsdag #gutt #babyboy #baby2017 #familie

 • 0

  Første trilleturen våres ble når Marcus var akkurat en uke gammel. Var bare en liten tur, men det var helt deilig. Det var nydelig vær den dagen, og i dagene etterpå. Marcus likte virkelig det å ligge i vognen, og sov gjennom hele turen. Det gjør han den dag i dag også. Når vi var ferdige med turen, gikk vi ned til kaien og kjøpte oss is. En veldig koselig trilletur.   Når hadde dere første trilletur? 

  #trilletur #første #førstetrilletur #mamma #mammalivet #babyboy #emmaljunga #vogn

 • 3

  Kommer jeg til å dele bilder av Marcus her på bloggen?

  Jeg kommer nok til å dele mest anonyme bilder av ham, slik som bildet under. Dette for å skjerme han når han selv blir eldre. Er så utrolig mange som deler enormt med bilder av barna sine på nett, både bilder som er flotte, men også bilder de ikke alltid tenker over. Foreldre velger helt selv hva de ønsker å gjøre. Viktigste er at foreldrene får bestemme hva de selv ønsker. Barna kan tross alt se bildene på nett når de blir eldre. Vi har derfor bestemt at vi kun deler bilder av ham som han ikke blir flau over når han blir eldre. Kommer til å legge ut noen bilder av ham der jeg viser ansiktet av og til, men da blir det tekst i nærheten av ansiktet. Det er for å beskytte bildene, da en aldri vet hvem man kommer borti på nett.  Hva mener du om å dele masse bilder av barn på nett?

  #nettvett #nettdeling #bilder #barn #nett

 • 2
 • 4

  Velkommen til verden lille venn. Den 21 april 2017 kom du endelig til verden, Marcus. Du var hele 3550gram og 50cm. Til å være født 12 dager over termin, og estimert til 3900gram, 10 dager før du kom til verden, er ikke det verst. Det viser hvor feil målingene kan være. Helt perfekt liten prins. 

  Ble en lang pause fra meg, men nå er jeg tilbake. Kan ikke love at det kommer et innlegg hver dag, men jeg skal prøve.   Når fødte du i forhold til termin? 

  #velkommen #babyboy #mamma #mammalivet #baby2017 #april2017 #babyapril2017 #aprilskatt

 • Caroline

  Jeg heter Caroline og er 26 år. Jeg er barne og ungdomsarbeider og stortrives i jobben min. Jeg er samboer, og mamma til en liten gutt født i april 2017. Vi venter på lillesøster som kommer i februar 2019.

  Stikkord:
  Caroline Johannessen Follow my blog with Bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta