Caroline - 26 år, samboer og mamma hits
Hjem Add me Cosmopharma Instagram

2

Vi kan ikke klage når vi har en liten som sover hele nettene og sover lenge på morgen. Det har vært sånn siden vi dro fra sykehuset. På sykehuset gråt han en del, men da var han kvalmen og hadde mye vondt i magen. Etter at vi kom hjem har han bare sovet på nettene og våknet 1 eller 2 ganger for mat. Sovner videre i maten. Første gang han våkner for mat er mellom 03-05, og andre gang er mellom 06-08. Så sover han videre til en plass mellom 09-10. For en drøm. Håper virkelig det varer. På kvelden er det natt mellom 22-00. Vi har derfor ikke lov til å klage, og håper bare at det varer. Hvordan sover deres på nettene? 

#søvn #baby #fantastisk #drøm #soving #baby2017 #sove #natt #sleeping

 • 3

  Nå har jeg vært mamma i 10 uker, og allerede funnet ut hva jeg virkelig har hatt behov for. Hva Marcus virkelig elsker, og som blir mye brukt her. Noen av tingene hadde vi ikke trengt å kjøpt inn før han hadde behov for det. Her er hvertfall mine største favoritter, som jeg også anbefaler.

  Enkelte ting er jo et absolutt must, som f.eks. badekar, stellebord, vogn, seng og bilstol. Her er tingene jeg er absolutt fornøyd med at jeg kjøpte. 

  Babycall

  Etterhvert når du får behov for det, er det veldig greit å kunne høre barnet om det våkner hvis du går i et annet rom og slikt. Her har vi alt så tett så vi trenger ikke for det, bortsett fra når han skal sove på eget rom. 

  Babynest

  Det er definitivt favoritten her i huset. Den elsker han å sove i. Det er noe jeg virkelig anbefaler til alle sammen som venter små. Selv om de kan være litt dyre, er de virkelig verdt det.   Ammepute

  Dette hadde jeg ikke i starten, og kjøpte ikke før han var 7 uker gammel. Det ble til at jeg kjøpte den da det ble tyngre å sitte å amme, og måtte stable med puter hver gang, i stedet for å kun bruke en pute. 

  Babygym 

  Veldig greit å kunne legge han i babygymmen for at han skal få litt underholdning selv. Kan jo ikke bruke denne fra starten av, men den er veldig kjekk etter hvert han interesserer seg mer for leker. Da er den veldig grei avlastning i 5-15min. Alt etter hva han ønsker. 

  Lammeskinn

  Lammeskinn er veldig greit når han skal trene nakken sin. Han får noe godt å mykt å ligge på, og det er heller ikke vondt når de begynner å rulle rundt. Samtidig veldig god å ligge på rygg på. Og i tillegg brukes til å ta egne bilder. Kan brukes til mange ting. 

  Tripp trapp stol med nyfødtsete

  Helt super når vi skal spise mat, blogge, lage middag, andre hobbyting. Da kommer lille høyt nok opp, og får sett seg litt rundt. 

  Chicco next to me

  Den er super på nettene. Marcus ligger rett ved siden av meg, og når han våkner for mat er det bare å løfte ham rett over til meg, og legge ham fint tilbake etterpå. Kan også trøste fint når han ligger i denne.   Hva er ditt favoritt babyutstyr? 

  #babyutstyr #baby #utstyr #favoritter 

 • 4

  Når en venter første barn, er det ikke enkelt å vite hva en skal kjøpe, hva en trenger, hva en ikke trenger. Vi har funnet ut etterhvert hva vi angrer på at vi ikke kjøpte, hva vi kunne ventet med til etter fødsel. Du trenger ikke å handle alt før fødsel, du kan godt vente noen uker med utstyr også. Er ikke alt du har behov for i starten. Her er hvertfall listen over hva vi kunne ha ventet med å kjøpt, som vi ikke har behov for med en gang.   - Sprinkelseng: vi kjøpte bedside crib i tillegg, og angrer ikke på den. Sprinkelsenga kunne vi fint ha ventet med å kjøpt til vi ikke har behov for bedside crib. Synes bedside crib er mye bedre i starten, og anbefaler heller den, og vente med sprinkelseng til de kommer inn på eget rom. 

  - Babygym: begynte først å bli interessant når han ble 6-7 uker gammel. 

  - Vippestol: blir lite brukt her i hus. Eller så er det først nå når han ble 9 uker at vi har begynt å bruke den litt mer, med å henge leker på. Da kan han fint ligge der ei lita stund. Ellers har han ikke vært så interessert i ligge i den. Her kommer det helt ann på barna. 

  - Babycall: trenger egentlig ikke å kjøpe før babyen kommer inn på eget rom. Vi kjøpte først i går da den var på tilbud. Men han skal fremdeles ligge på rom sammen med oss, så blir nok ikke brukt så mye enda. 

  - Ammepumpe: det kjøpte vi rett etter vi kom hjem fra sykehuset. Anbefaler virkelig å vente med å kjøpe dette, til du er sikker på at du får til amming. Var det jeg ventet med. Har fremdeles ikke brukt den, da jeg ikke har hatt lyst eller følt behov for det. Hadde jeg hatt så spreng eller fått betennelse hadde jeg brukt den. Har ikke følt behov for å ville være lenge borte fra ham enda, og da har jeg ikke villet pumpe meg.

  - Ammepute: vent til du vet at du kan amme. Jeg kjøpte ikke denne selv før han var 7 uker, da ble det tungt å holde ham hele tiden, og kjedelig å måtte bygge opp med flere puter.

  Klær i strl 50: Kan kjøpe noe, men ikke kjøp for mye. Får som regel ikke brukt denne strl lenge, og er ikke alle som passer denne strl. Vi fikk selv bruk for denne strl i en hel måned, og hadde for lite av disse klærne. Men det var mye heller bedre å kjøpe klær i denne strl etter fødsel, i stedet for å sløse bort masse penger på klær vi aldri får brukt.   Var det noe dere ikke hadde behov for med en gang? 

  #babyutstyr #baby #utstyr

 • 2

  Forrige mandag hadde Marcus sin første latter, 8 uker og 3 dager gammel. Da hadde han en trillende latter for første gang. Har ikke hatt den trillende latteren etterpå enda, men har hatt masse latter for det. Gleder meg til han får den trillende latteren mye mer. For den var bare helt skjønn. Hver gang jeg får han til å le, blir jeg så varm inni meg. Det er så herlig. Hadde aldri trodd en kunne bli så forelsket i noe som du selv har skapt. Bare det at han babler sånn som han gjør, det gjør meg så stolt og så glad. Jeg er stolt for hver ting han lærer seg og hver ting han får til. Og bare tanken på alt jeg skal få se han oppleve, det gjør meg så glad. Gleder meg så til framtiden sammen med ham. Nyter virkelig det å være mammaen hans.   Når lo din baby for aller første gang? 

  #baby #babylatter #første #førstelatter

 • 2

  Det er alltid noe som ikke blir brukt. Og det jeg angrer mest på at jeg kjøpte er en softbag. Den har jeg kun brukt en gang, og det var i dåpen. Følte at jeg måtte bruke den, og den var veldig grei å la ham få sove i. Hadde nok blitt mer brukt om vi hadde vært masse på besøk, eller reist med bil. Da kunne han hatt denne som seng. Men ellers tror jeg ikke den kommer til å bli brukt noe her.

  Heldigvis kjøpte jeg denne brukt, og betalte ikke mye for den. Ellers er det ikke noe annet til nå jeg angrer på. Alt annet har vi bruk for, har brukt eller kommer til å bruke snart. Ammepute og ammepumpe ventet jeg med å kjøpe for å se om det var noe vi hadde behov for, og det angrer jeg heller ikke på. Glad for at jeg ventet med å kjøpe ting jeg var usikker på.   Var det noe du angret på av kjøp? 

  #babyutstyr #baby #angre #kjøp

 • 4

  Fredag søkte vi om barnehageplass til Marcus. Han skal ikke starte før i mars, men vi må søke tidlig likevell. Allerede mandag fikk jeg melding om at Marcus kom til å få plass, og i dag lå brevet i posten. Hadde aldri trodd det skulle gå så fort. Veldig greit å slippe å måtte tenke på barnehageplass og stresse med det. Vi har ikke råd til å være hjemme helt til august 2018. Heldigvis starter han i barnehage på den greieste årstiden, der det er mye fridager.   Når søkte dere barnehageplass?

  #barnehage #barnehageplass

 • 1

  Her er 10 ting om Marcus.

  - Han bruker smokk, men fikk den ikke før han var 6 dager gammel, da han hadde et utrolig stort sugebehov. Hadde egentlig ikke planer om å gi ham smokk før han var 2 uker gammel, men måtte gi etter.

  - Ammingen har gått som en drøm siden dag 1. Ikke vært vondt eller noe (bortsett fra da melken kom skikkelig, da var det litt ubehagelig når han tok tak, men gav seg veldig fort). Har heller ikke hatt noen andre problemer. Veldig deilig. Håper bare det varer.

  - Han griner veldig lite. Kun hvis han vil ha ny bleie/mat, er overtrett/trett, har en rap på lur, eller trenger trygghet og omsorg.

  - Han hater å rape og gulpe. Han svelger det, og kommer det opp gråter han. Lik sin mor der.

  - Han har allerede hatt sitt første smil. Han har hatt de luftsmilene fra dag 1, men allerede når han var 3 uker smilte han skikkelig mens han var våken og følgte med på oss.

  - Han har vært utrolig sterk i kroppen sin siden fødsel. Løfter hodet godt opp, og sparker utrolig godt. Til og med jordmor kommenterte det, hvor sterk han var.

  - Han elsker å bade. Ligger helt avslappet og nyter det.

  - Han er utrolig glad i å kjøre bil og gå tur. Da sovner han som en stein, eller er rolig å kikker til han sovner.

  - Hvis vi besøker familie, sover han fint i vognen eller bilstolen sin, og våkner når vi har dratt derfra. Om det er alt maset han ikke ønsker eller hva det er, det aner vi ikke. Men han vil helst sove på besøk. Selv om det er de tidene han er lys våken hjemme.

  - Han er veldig nysgjerrig, og vil få med seg det som skjer. 

  Hvordan er/var din lille?

  #baby #babyboy #baby2017 #april2017 #gutt #babygutt #boy #10ting #mamma #mammalivet

 • 0

  Når Marcus var 6 uker og 5 dager var vi på 6 ukers kontroll. Alt var helt fint. Ingenting som var galt, eller noe å være bekymret for. Han har også en fin vektoppgang. Nå veien han 5420gram. Når han ble født var han 3550gram. Snart gått opp 2 kg siden fødsel. Kan hvertfall si at ammingen går fint. Heldigvis ingen bekymringer om at han spiser for mye eller går opp for mye i vekt heller.

  Han fikk også den første vaksinen. Rotavirus drikkevaksine. Den tok han uten noe problem. Fikk litt grimaser på den første, men så virket det som han likte det. Virker ikke som han har reagert på vaksinen heldigvis, for han har vært som han alltid har vært. Veldig greit. Da ble man ikke så skremt av den likevell. Har hørt at mange har reagert sånn på den, og var da litt nervøs for hvordan Marcus kom til å bli.

   

  Her kan dere se vekstutviklingen hans hvor bra den er.

  Hvor mye veide deres på 6 ukerskontroll?

 • 2

  På onsdag er han allerede 2 måneder gammel, og han har allerede lært seg en hel del. Det er helt fantastisk å se hvordan han utvikler seg. Bare det hvordan han smiler med en gang han ser meg. Han er en skikkelig gladgutt. Synes det er så mye kjekkere nå enn den første babytiden. Nå får jeg se hvordan han utvikler seg og han er mer våken. De første ukene spiste han, sov, gjorde seg ut. Var ikke så mye som skjedde da. Så kan være ærlig å si at jeg ikke savner de første ukene, ikke enda hvertfall. Nå er det mye som skjer. Og det er så deilig å se. Gleder meg så mye til å følge utviklingen hans videre.

  I går rullet han rundt fra mage til rygg for første gang, hele to ganger. Lå fint på magen å trente nakken, og plutselig var han rundt. Ellers kan han smile, bable litt, følge med på leker og det virker som det nærmer seg den første latteren. Blikk kontakt har han hatt siden vi var på sykehuset, det kommenterte jordmor da hun var innom oss dagen før vi dro hjem.

  Han er en gladgutt, og er veldig nysgjerrig på alt allerede. Vil helst komme opp å kikke rundt. Og han har fremdeles godt sovehjerte og matlyst.

  Så forelsket i denne lille prinsen vår.

  Hvordan var din lille når han/hun var 2 måneder?

  #baby #babyboy #2months #baby2017 #aprilbaby #aprilbaby2017 #prins #mamma #mammalivet

 • 0

  Klokken 07:00 den 20. april 2017 møtte vi opp på sykehuset for å bli satt i gang, 11 dager på overtid. Da ble vi sjekket og fikk ctg skanning. Hadde allerede da sammentrekninger med jevne mellomrom, men kjente de ikke. Jeg fikk en egen seng, og ventet på å få et rom. De sjekket hvor moden jeg var og hvordan det sto til med åpningen. Jeg var veldig moden, og åpningen var 3-4cm. Jeg slapp heldigvis ballong, og fikk heller tablett kl 08:00. Når den var tatt, hadde de endelig funnet et rom vi skulle være på i ventetida. Der var det allerede ei som lå, men vi fikk skillevegg i mellom, og var langt fra hverandre. Var et stort rom. Mens vi ventet på at noe skulle skje spilte vi kort, leste, spilte på ipad, snakket og koste oss.

  Rundt 10:30 begynte jeg å kjenne det veldig svakt, men merket ikke noe til det. Kunne fremdeles løpe rundt nesten. Klokken 12:30 ble jeg sjekket på ny, men det var ingen endring. Men siden jeg kjente riene litt, ville de vente med å gi ny tablett, og ba meg heller gå litt. Vi gikk da opp å kikket i kantinen, så ned i kiosken. Marius ville spise der nede, men jeg skulle opp på rommet, for jeg syntes det begynte å gjøre vondt. Når vi kom opp la jeg meg rett ned på senga, og fant ut at jeg ville ha varme kluter. Klokken 13:00 ringte Marius på de, slik at vi fikk varmekluter. Klokken 13:30 fikk jeg de til å sjekke ctg på ny, som viste regelmessige rier der det var 6-7 rier i løpet av 10 minutter. Klokken 14:45 ca. ble jeg trillet inn på en fødestue. Jeg hadde fremdeles kun 3-4cm åpning. Vi fikk også ny jordmor og jordmorstudent klokken 15:00.

  Det var ikke så mye som skjedde, så klokken 17:30 tok de vannet. Klokken 19:30 fikk jeg epidural. Da hadde jeg 5 cm åpning. Og jeg klarte verken å spise eller puste, da riene var så sterke at jeg ikke fikk slappe av mellom de. Hadde sagt jeg ikke ville ha epidural, men jeg var så sulten og sliten etter rier konstant siden 13:00 uten noe særlig pause. Når epiduralen begynte å virke, fikk jeg i meg mat, jeg og Marius fikk se fotballkamp, og vi koste oss. Riene var fremdeles det samme. Klokken 22:00 fikk vi ny jordmor for natten.

  Klokken 23:00 hadde jeg 7 cm åpning. Endelig tenkte vi. Nå må det jo nærme seg noe. Men den gang ei. I løpet av natten fikk vi hvilt litt, og jeg pustet meg fint gjennom riene mens jeg hvilte. Ikke spør meg om hvordan jeg klarte å sovne mens jeg hadde rier, men jeg var så sliten at jeg klarte ikke å holde øynene åpne. Gjennom hele natten byttet jordmoren ut elektroden på hodet til Marcus hele 4 ganger, da hun ikke følte den virket. Gjorde ingenting for å få noe fremgang på cm som ikke ville åpne seg noe mer. Fikk drypp, men det var veldig svakt. På morgenen rett før hun gikk av vakt hadde jeg endelig 9 cm åpning. Da var det bare yes, nå må det jo nærme seg veldig. Bare en cm igjen. Den gang ei.

  Klokken 07:30 kom det ny jordmor til oss igjen, og det var hun vi hadde på morgenen før. Vi var så glade for å se henne igjen. Hun var helt overrasket over at vi ikke hadde fått, for hun var sikker på at vi kom til å få i løpet av dagen før. Så sterke riene mine var. Hun økte på med drypp, og ordnet mat til oss, snakket masse med oss, og bare ventet.

  Klokken 12:45 fikk jeg endelig begynne med pressrier, da hadde jeg endelig 10cm åpning. Jeg var kjempeflink til å presse fikk jeg beskjed om.

  Lege og overlege kom inn 13:45, de sjekket hvordan det stod til. Ble også sjekket med ultralyd, da det virket som om han hadde lagt seg i tverr med hodet. Og det hadde han gjort, derfor kom han seg ikke lengre ned uansett hvor bra jeg presset. Det ble bestemt at han måtte få hjelp med sugekopp, og så skulle jeg klare å presse han ut selv når de hadde fått hjulpet han forbi åpningen med hodet. Men lillegutt bestemte seg for å snu enda mer på hodet, så de måtte bruke sugekopp helt ut, og i tillegg klippe for å få han ut. I løpet av denne tiden kom også en jordmor til inn, og to barnepleiere (ene student). Heldigvis var jeg flink til å presse, så vi slapp keisersnitt. Var så bestemt på å presse han ut selv, og det klarte jeg. Når hodet var ute, spurte jeg fint om jeg kunne presse ut resten også, for jeg klarte ikke å holde igjen. Og det var heldigvis ingen problem. Klokken 14:06 var han endelig ute. Hjerterytmen hans var helt fin gjennom hele fødselen, til og med på slutten. 

  Med en gang han kom til verden, viste han at lungene hans fungerte. Han var 3550gram og 50cm. 37cm rundt hodet. Helt perfekt. 

  Hvordan var din fødsel?

  #fødselshistorie #mammalivet #mamma #fødsel #baby2017 #aprilbaby #aprilbaby2017

 • 0

  Første trilleturen våres ble når Marcus var akkurat en uke gammel. Var bare en liten tur, men det var helt deilig. Det var nydelig vær den dagen, og i dagene etterpå. Marcus likte virkelig det å ligge i vognen, og sov gjennom hele turen. Det gjør han den dag i dag også. Når vi var ferdige med turen, gikk vi ned til kaien og kjøpte oss is. En veldig koselig trilletur.   Når hadde dere første trilletur? 

  #trilletur #første #førstetrilletur #mamma #mammalivet #babyboy #emmaljunga #vogn

 • 3

  Kommer jeg til å dele bilder av Marcus her på bloggen?

  Jeg kommer nok til å dele mest anonyme bilder av ham, slik som bildet under. Dette for å skjerme han når han selv blir eldre. Er så utrolig mange som deler enormt med bilder av barna sine på nett, både bilder som er flotte, men også bilder de ikke alltid tenker over. Foreldre velger helt selv hva de ønsker å gjøre. Viktigste er at foreldrene får bestemme hva de selv ønsker. Barna kan tross alt se bildene på nett når de blir eldre. Vi har derfor bestemt at vi kun deler bilder av ham som han ikke blir flau over når han blir eldre. Kommer til å legge ut noen bilder av ham der jeg viser ansiktet av og til, men da blir det tekst i nærheten av ansiktet. Det er for å beskytte bildene, da en aldri vet hvem man kommer borti på nett.  Hva mener du om å dele masse bilder av barn på nett?

  #nettvett #nettdeling #bilder #barn #nett

 • 4

  Velkommen til verden lille venn. Den 21 april 2017 kom du endelig til verden, Marcus. Du var hele 3550gram og 50cm. Til å være født 12 dager over termin, og estimert til 3900gram, 10 dager før du kom til verden, er ikke det verst. Det viser hvor feil målingene kan være. Helt perfekt liten prins. 

  Ble en lang pause fra meg, men nå er jeg tilbake. Kan ikke love at det kommer et innlegg hver dag, men jeg skal prøve.   Når fødte du i forhold til termin? 

  #velkommen #babyboy #mamma #mammalivet #baby2017 #april2017 #babyapril2017 #aprilskatt

 • Caroline

  Jeg heter Caroline og er 26 år. Jeg er barne og ungdomsarbeider og stortrives i jobben min. Jeg er samboer, og mamma til en liten gutt født i april 2017. Vi venter på lillesøster som kommer i februar 2019.

  Stikkord:
  Caroline Johannessen Follow my blog with Bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta